Sarawak matkavinkit

Malesia
Kuvan toimittaja: Tourism Malaysia
Sarawakin osavaltio on kiehtovaa, villiä ja kaukaista seutua, ja siksi se onkin erinomainen lomakohde pelottomille seikkailijoille.

Sarawak on Malesian suurin osavaltio, ja se onkin kooltaan lähes yhtä suuri kuin koko Malakan niemimaan Malesian alue. Sarawak sijaitsee Borneon saaren länsiosassa, ja siellä voit nauttia tyypillisestä Borneon-matkasta. Maistele paikallisia ruokia, tutustu alueen kulttuurihistoriaan ja seikkaile koskemattomassa luonnossa, jossa aika näyttää pysähtyneen satojen vuosien taakse.

Vieraile perinteisessä rumah panjai -rakennuksessa, joissa paikalliset ibanit edelleen asustavat. Tämä soturikansa tunnettiin aikanaan Borneon pelätyimpinä pääkallonmetsästäjinä, mutta matkailijoiden ei tarvitse huolia, sillä nämä vanhat perinteet ovat kuihtuneet jo kauan sitten. Tutustu ibanien kiehtovaan kulttuuriin Sarawakin kulttuurikylässä. Siellä järjestetään heinäkuussa myös suosittu Rainbow World Music Festival, jossa esiintyy niin kansainvälisiä kuin paikallisiakin muusikoita.

Sarawak on oikea patikoitsijoiden paratiisi. Seikkaile vuoristopoluilla Kelabitin ylämailla tai mangrovetiheikössä Bakon kansallispuistossa. Gunung Mulun kansallispuistossa voit puolestaan tutustua maailman suurimpiin lukeutuvaan luolaan. Lähde veneretkelle jokea myöten tai kokeile Mulu Canopy Skywalkia, jossa voit tutustua metsään puiden latvoissa.

Kuching on osavaltion pääkaupunki, ja se onkin loistava paikka aloittaa matkasi Sarawakiin. Kuchingin kansainväliselle lentoasemalle saapuu lentoja Kuala Lumpurista. Sarawakin tieverkosto on vielä kehitysvaiheessa, joten maan sisäiset lennot ovat hyvä vaihtoehto paikasta toiseen liikkumiseen.

Lomalla Sarawakissa kannattaa maistella myös paikallisia herkkuja. Umai, limellä ja mausteilla graavattu kala, ja manok pansoh, bambussa kypsennetty kana, ovat alueen tunnetuimpia erikoisuuksia.

Sarawakin ilmasto on kuuma ja kostea ympäri vuoden, ja sade on runsaimmillaan marraskuusta helmikuuhun. Varaudu kuumaan säähän, kesyttömään luontoon ja ainutlaatuiseen elämykseen, kun varaat halvan matkan Sarawakiin.

Suositut kaupungit kohteessa Sarawak

Kuching joka esittää veneily, kaupungin liikealue ja pilvenpiirtäjä
Kuching
Joet, Merenherkut ja Viidakot
Sarawakin osavaltion pääkaupunki Kuching on pullollaan palatseja, linnakkeita ja temppeleitä, ja se sijaitsee lähellä upeita kansallispuistoja ja orankiensuojelualuetta.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Kuchingin ranta-alue
  • Bakon kansallispuisto
  • Mount Santubong
Miri
Miri
Uinti, Rentouttava ja Virkistys
Ota suunnaksesi rentouttava Miri ja koe sen viidakko, vesipuisto sekä auringonlaskut.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Tanjong Lobang Beach
  • Niahin kansallispuisto
  • Lambir Hillsin kansallispuisto
Sibu
Sibu
Joet, Temppelit ja Juoksu
Ota suunnaksesi temppeleistään, jokirannastaan ja kulttuuristaan tunnettu Sibu.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Tua Pek Kongin temppeli
Bintulu
Bintulu
Viidakot, Merenherkut ja Kiviset rannat
Bintulu odottaa: koe sen viidakko, soutumahdollisuuksista, kulttuuri ja monet muut nähtävyydet!