Malesia

Matkaopas
Kuvan toimittaja: Tourism Malaysia

Malesia: Matkaopas

Varaa halpa matka Malesiaan, kaakkoisaasialaiseen paratiisiin, joka tunnetaan upeista rannoistaan, vuoristaan, minareeteistaan, viidakoistaan ja kulttuurinähtävyyksistään.

Malesia on pullollaan monimuotoista kulttuuria ja luontoa. Siellä elää malaijeja, kiinalaisia, intialaisia sekä useita pienempiä etnisiä ryhmiä. Monimuotoisuus näkyy myös maan arkkitehtuurissa, uskonnoissa, festivaaleissa ja ruoassa. Maisemasta löytyy niin utuisia vuoria kuin koskemattomia rantoja ja trooppisia metsiäkin. Matkalla Malesiassa voit nauttia upeasta luonnosta ja tutustua mielenkiintoisiin kulttuureihin.

Monet matkailijat aloittavat kaupunkilomansa Malesiassa pääkaupungista, Kuala Lumpurista. Se kuuluu maailman moderneimpiin kaupunkeihin, ja kaupungista löytyykin lukuisia pilvenpiirtäjiä. Kulje pitkin Skybridge-yhdyssiltaa maailman korkeimpiin lukeutuvassa Petronas Twin Towers -kaksoistornirakennuksessa. Nauti herkullinen ateria 420-metrisen Kuala Lumpur Towerin pyörivässä ravintolassa. Korkeiden rakennusten juuressa sijaitsee lukuisia moskeijoita, pyhäkköjä ja temppeleitä. Voit ihailla kansallismoskeijanupeaa arkkitehtuuria. Moskeijan pääkupoli on 18-sakaraisen tähden muotoinen. Brickfieldsissä, joka tunnetaan myös "Pikku-Intiana", voit tutustua temppeleihin ja markkinoihin, ja Chinatownissa voit käydä ostoksilla iltamarkkinoilla.

Voit myös hypätä bussiin tai junaan ja matkustaa 13 kilometrin päässä Kuala Lumpurista pohjoiseen sijaitseviinBatu-luoliin. Luolat ovat Malesian hindujen pyhimpiä paikkoja. Voit tutustua luolan temppeleihin ja koristeellisiin hindupyhäkköihin, kunhan jaksat kivuta yli 270 askelmaa.

Patikkaretkellä Taman Negaran kansallispuistossa, yhdessä maailman vanhimmista sademetsistä, pääset tutustumaan Malesian luonnonrikkauksiin. Voit myös lähteä safarimatkalle Pahangjoelle. Hyppää viidakkojunaan, joka kulkee Gemasin ja Tumpatin välillä. Nappaa valokuva Gunung Mulun kansallispuiston upeista 45 metrin korkuisista kalkkikivipylväistä, jotka tunnetaan nimellä Pinnacles. Jos kaipaat rantalomaa Malesiassa, Länsi-Malesian pohjoisosista löytyy kilometreittäin upeita rantoja. Samalla voit vierailla myös Georgetownissa, missä voit ihailla siirtomaa-aikaisia rakennuksia, linnaketta ja muinaisia temppeleitä.

Lisää maan kulttuuriaarteita löydät Länsi-Malesian eteläosien kaupungeista. Voit vierailla Malakkan kirkoissa, temppeleissä ja moskeijoissa. Seikkaile Istana Lama Seri Menantissa, 1900-luvun alussa rakennetussa palatsissa Negeri Sembilanissa.

Malesia sijaitsee juuri päiväntasaajan pohjoispuolella Thaimaan ja Singaporen välissä. Kansalliskieli on malaiji, mutta monet paikalliset puhuvat myös englantia. Nauti Malesian kulttuurisesta monimuotoisuudesta, upeista maisemista ja ympärivuotisesta lämpimästä ilmastosta.

Suositut kaupungit kohteessa Malesia

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Shoppailu, Ruokailu ja Perheystävällinen
Kuala Lumpur odottaa: koe sen arkkitehtuuriset kohteet, ruokakulttuuri, kulttuuri ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Pavilion Kuala Lumpur
 • KLCC Park
 • Jalan Petaling
George Town
George Town
Ruokailu, Shoppailu ja Rannat
Ota suunnaksesi temppeleistään, paikallisesta keittiöstään ja rannoistaan tunnettu romanttinen George Town.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Penangin kaupungintalo
 • Pinang Peranakan Mansion
 • Penang Hill
Malakka
Malakka
Shoppailu, Ruokailu ja Perheystävällinen
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Malakka ja koe sen ruokakulttuuri, jokiranta, temppelit sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Malacca River
 • Jonker Streetin yömarkkinat
 • Dataran Pahlawan Melaka Megamall
Kuching joka esittää veneily, kaupungin liikealue ja pilvenpiirtäjä
Kuching
Joet, Merenherkut ja Viidakot
Sarawakin osavaltion pääkaupunki Kuching on pullollaan palatseja, linnakkeita ja temppeleitä, ja se sijaitsee lähellä upeita kansallispuistoja ja orankiensuojelualuetta.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kuchingin ranta-alue
 • Bakon kansallispuisto
 • Mount Santubong
Kota Kinabalu featuring maisemat ja veneily
Kota Kinabalu
Uinti, Saaret ja Venesatamat
Malesian Sabahin osavaltion pääkaupunki on rento merenrantakaupunki, joka sijaitsee lähellä valtaisaa Kinabaluvuorta, perinteisiä kyliä ja upeaa merellistä kansallispuistoa.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Suria Sabah -ostoskeskus
 • Kota Kinabalu -rantakatu
Johor Bahru
Johor Bahru
Shoppailu, Perheystävällinen ja Uinti
Johor Bahru odottaa: koe sen teemapuisto, eläintarha, linna ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Danga Bay

Suositut vierailukohteet