Terengganu matkavinkit

Malesia
Pulau Perhentian Besar featuring maisemat, värikkäät riutat ja trooppiset näkymät
Malesian rannikolta löydät kuvankauniita trooppisia saaria, vilkkaita markkina-alueita pullollaan paikallisia käsitöitä sekä Kaakkois-Aasian suurimman museon.

Terengganun rannikon kristallinkirkkaat vedet ovat sukeltajien suosiossa, mutta osavaltiosta löytyy paljon muitakin nähtävyyksiä. Tutustu kaupunkilomalla Terenganussa kulttuurisesti monipuoliseen pääkaupunkiin Kuala Terengganuun, josta löydät museoita, markkinoita ja upeaa arkkitehtuuria. Itäinen rannikkoalue puolestaan on pullollaan luonnonkauneutta.

Terengganun suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu Perhentian-saaret ja Redangin saari. Hyppää lautalle itärannikon Kuala Besutissa, niin pääset nauttimaan unelmalomasta trooppisessa saaristossa valkohiekkaisine rantoineen, tiheine viidakkoineen ja kirkkaine vesineen. Kummastakin saariryhmästä löytyy loistavia sukellus- ja snorklauspaikkoja. Jos kaipaat halpaa matkaa Terenganun saaristoon, Perhentian-saarilta löytyy edullisempia kohteita, kun taas Redangin saarella on enemmän lomakeskuksia.

Mantereen puolella kannattaa tutustua osavaltion pääkaupunkiin Kuala Terengganuun. Upea kaupunki tunnetaan öljyrikkauksistaan, mutta sieltä löytyy myös paljon kulttuuriaarteita. Lähde kävelyretkelle Chinatowniin tutustumaan 1700-luvulta peräisin oleviin rakennuksiin. Pasar Payangin markkina-alueelta voit ostaa paikallisia käsitöitä, kuten batiikki- ja songketkankaita, sekä hedelmiä ja vihanneksia.

Vietä iltapäivä osavaltionmuseossa tutustuen kaupungin historiaan. Kaakkois-Aasian suurimmassa museossa on merielämään liittyviä näyttelyitä sekä alueen muslimiperinteeseen keskittyvä osio. Vieraile samalla myös Tengku Tengah Zaharahin moskeijassa, joka on rakennettu kelluvalle alustalle Terengganujokeen.

Lähde Terenganussa päivämatkalle rannikkoa myöten tai vieraile Kenyirjärvellä, joka on Kaakkois-Aasian suurin tekojärvi. Sitä ympäröivästä sademetsästä on löydetty jo yli 2500 kasvilajia.

Terengganussa on lämmin ilmasto ympäri vuoden, mutta paras aika sukeltamiselle on kesäkuusta lokakuuhun. Alueelle saapuu maan sisäisiä lentoja Kuala Lumpurista päivittäin. Kuala Terengganusta on myös helppo matkustaa muualle Malesiaan linja-autolla.

Suositut kaupungit kohteessa Terengganu

Pulau Perhentian Kecil
Pulau Perhentian Kecil
Rannat, Saaret ja Snorklaus
Pulau Perhentian Kecil kutsuu! Koe sen saarimaisemat, rannat, koralliriutat ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Long Beach
  • Pantai Cendrawasih beach
  • Teluk Aur
Pulau Perhentian Besar joka esittää maisemat, hiekkaranta ja uinti
Pulau Perhentian Besar
Rannat, Saaret ja Snorklaus
Koe rentouttava Pulau Perhentian Besar ja sen rannat, saarimaisemat, ruokakulttuuri sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Tuna Bay
  • Turtle beach
Kuala Terengganu
Kuala Terengganu
Chinatown, Halpa ja Venesatamat
Viehättävä Kuala Terengganu odottaa: koe sen venesatama, kulttuuri, linna ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Kampung Cina