Bangkok matkavinkit

Matkaopas
Sukhumvit joka esittää maisemat, yökuvat ja kaupunkinäkymät

Bangkok: Matkaopas

Bangkok on vastakohtien kaupunki, kuten sekoitus thainyrkkeilyottelun räjähtävää kaaosta ja Wat Pho -temppelin munkkien hiljaista rauhaa.

Tämän aistien täydeltä eksotiikkaa tarjoavan Thaimaan suurimman kaupungin kiihkeään rytmiin on matkailijan vaikea valmistautua. Ostospaikat ovat tupaten täynnä, liikenne on arvaamatonta, ja kauppiaat kauppaavat väsymättä toinen toistaan edullisempia vaatteita ja kelloja. Kaupungin sykkeeseen sekoittuvat satojen pad thaita ja muita herkullisia ruokia myyvien katukeittiöiden tuliset aromit.

Kun viivyt Bangkokissa pidempään, löydät myös kaupungin itämaisen tyyneyden. Bangkokissa uskonto on lujasti osa jokapäiväistä elämää. Suitsukkeen tuoksu ilmoittaa lähellä olevasta pyhäköstä, johon ihmiset kaikista yhteiskuntaluokista pysähtyvät jättämään uhrilahjansa, ennen kuin he jatkavat matkaansa kukin omiin töihinsä.

Tämä ”Enkelten kaupunki” tai Krung Thep, kuten paikalliset Bangkokia kutsuvat, on lähes 10 miljoonan ihmisen koti. Kaupunki on pinta-alaltaan yli 1500 neliökilometriä, ja siihen sisältyvät kaksi maan entistä pääkaupunkia: Thonburin ja Rattanakosinin. Näistä jälkimmäinen on Bangkokin historiallinen keskusta, jonka alueella sijaitsevat useimmat nähtävyyksistä. Loisteliaan Suuren palatsin alueella ovat esimerkiksi Thaimaan kansallismuseo ja Smaragdibuddhan temppeli. Alueella sijaitsee myös makaavasta Buddhastaan tunnettu Wat Pho -temppeli. Muista sovelias pukeutuminen temppeleissä käydessäsi.

Valmistaudu Banglamphun alueella sijaitsevan Khao San -kadun hyörinään ja kaikki aistit täyttävään tunnelmaan. Hio tinkimistaitojasi vaatteita ja muita tuotteita myyvien katukauppiaiden kanssa tai istu johonkin alueen useista baareista ja katsele ohi vilisevää elämää.

Osallistu ilmaiselle jooga- tai tai chi -tunnille Lumpini-puistossa tai hemmottele itseäsi kylpylähoidoissa, jollaisia on tarjolla useimmissa hotelleissa. Voit vierailla Mon-kansan kylässä lyhyen venematkan päässä Bangkokista pohjoiseen. Tämä kansa asuu keskellä jokea Ko Kretin saarella ja vaalii siellä kulttuuriaan.

Vaikka tuk-tuk-kyydit ovat yhä olennainen osa Bangkokia, kaupungissa on myös hyvin toimiva julkisen liikenteen verkosto. Skytrain-kaupunkijunajärjestelmän (BTS) ja metroverkoston (MRT) junat liikennöivät kaikkiin kaupungin tärkeimpiin ostos- ja viihdekeskuksiin. Erilaisen näkökulman Bangkokiin saat tekemällä jokiretken Chao Phraya -jokea tiheästi liikennöivien pikaveneiden kyydissä. Tee matka tähän erilaiseen kulttuuriin ja vietä mielenkiintoinen kaupunkiloma.

Discover neighborhoods in Bangkok

Sukhumvit

Sukhumvit

4/5(18 arvostelua alueesta)

Sukhumvit tunnetaan loistavasta yöelämästä ja suosituista kaupoista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Terminal 21 -ostoskeskus ja Lumphinin puisto, ja Asokin BTS-asema ja Sukhumvitin metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Sukhumvit
Lumpini Park featuring talo, puisto ja järvi tai vesikuoppa

Keskusta

4/5(2 arvostelua alueesta)