Lennot - Kiina

Parhaat kaupungit kohteessa Kiina

Tietoa Kiinasta

Lennot Kiinaan

Väkiluvultaan maailman suurin ja pinta-alaltaan maailman kolmanneksi suurin Kiina ei esittelyjä kaipaa. Tämä noin 1,4 miljardin asukkaan poliittinen ja taloudellinen supervalta on myös äärimmäisen mielenkiintoinen matkakohde. Esimerkiksi Kiinan pääkaupunki Peking ja toinen jättiläinen Shanghai ovat sekoitus historiaa, kulttuuria, pilvenpiirtäjiä ja kaikkein uusinta teknologiaa. Varaa nyt halvat lennot Kiinaan löytämään oma Kiinasi!

Lennot Kiinaan

Finnairin suora lento Kiinaan, Pekingiin saapuu perille vain 7 tuntia 40 minuuttia siitä, kun se nousee ilmaan Helsinki-Vantaalta! Finnair tarjoaa myös muita hyviä lentoja Helsingistä Pekingiin muun muassa Prahan kautta, tai Nordic Regional Airlinesin operoimana yhdellä välilaskulla Pietarin tai Moskovan kautta. Aeroflot lentää Kiinaan yhdellä välilaskulla Moskovan kautta ja Air China lentää sinne Münchenin kautta. Voit varata lennot Kiinaan näiltä yhtiöiltä ja lentoaikasi Helsingistä Pekingin jää silti 15 tunnin tietämiin. On hyvä muistaa että kaikki Kiinan lennot Helsingistä ovat yölentoja. Lentoliput Kiinaan ovat lisäksi hinnaltaan edullisia, ellet halua matkalle kiireisimpien sesonkien aikaan. Jos näin olisi, kahdella välilaskulla toki pääsee Kiinaan monilla muillakin lentoyhtiöillä.

Kiinan lennot laskeutuvat usein Pekingin kansainväliselle lentoasemalle (PEK). Helpoin tapa siirtyä kentältä keskustaan on ottaa taksi. Matka kestää 60–90 minuuttia liikenteestä riippuen. Kiinan lento saattaa laskeutua myös Shanghai Pudongin kansainväliselle lentoasemalle (PVG). Pääset lentokentältä keskustan Longyang Roadin metroasemalle Shanghain maglev-junalla. Keskustaan pääsee myös metron linjalla 2. Jos matkasi jatkuu Shanghaista, sama metrolinja vie sinut myös Hongqiaon kansainväliselle lentoasemalle. Jos matkasi suuntautuu myös kaupunkien ulkopuolelle eikä Kiinan liikenne pelota, autonvuokraus Kiinassa onnistuu helposti jo lentokentältä. Auton vuokrausta ei suositella kokemattomille kuljettajille, ja pitkillä matkoilla lentokone on autoa kätevämpi kulkupeli.

Lennot Kiinaan lomalle

Varaa halvat matkat Kiinaan kulttuuri- tai aktiivilomalle! Muistathan, että Kiinaan matkaavan tulee hankkia viisumi ja passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Matkaan on parasta varata käteistä, sillä vain jotkut CMB-pankin automaatit hyväksyvät ulkomaisia kortteja. Rahaa voi vaihtaa yleensä hotellilla. Monien mielestä paras aika varata lennot Kiinaan on kevät, sillä lämpötilat ovat huhti- ja toukokuussa kesää lempeämmät ja ne pysyttelevät 20 asteen tietämissä. Jos matkustat maahan loma-aikoina tai lentoaikataulusi on tiukka, lentotarjoukset Kiinaan kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ja mahdollisesti varata matkat sinne jo parisen kuukautta etukäteen.

Lämpötilaerot maan eri osien välillä ovat talvella suurimmillaan. Pohjoisimman maakunnan Heilongjiangin keskilämpötila on talvella reilusti pakkasen puolella, maan eteläosissa pakkaset ovat harvinaisia, samoin kuin lounaassa, jossa kylmintä on vuoristoissa. Sateita saadaan huhtikuusta syyskuuhun. Pohjois-Kiinan ilmasto on lauhkea: Kesällä lämpötila nousee noin 25 asteeseen ja talvet ovat kylmiä. Etelä-Kiinassa on subtrooppinen ilmasto eli erittäin kuumat kesät ja leudot talvet. Jos olet menossa maahan sesonkien aikaan, esimerkiksi kiinalaisen uuden vuoden aikoihin tammi–helmikuussa, kannattaa luultavasti varata hotelli Kiinassa etukäteen.

Kiinan lennot kulttuurimatkalle

Kiinan monituhatvuotisen sivilisaation historia ja kulttuuri näkyvät maassa edelleen perinteinä ja historiallisina rakennuksina. Kiinalainen musiikki, ruoka ja näytelmäperinteet houkuttelevat eksotiikallaan. Jos haluat todella eksoottisia elämyksiä, vieraile kiinalaisessa oopperassa, teatterissa tai kungfu-näytöksessä. Kiinan muurin ja Pekingin Kielletyn kaupungin lisäksi matkailijan on nähtävä Pekingin historialliset rakennukset, puutarhat ja temppelit, jotka sekoittuvat ultramoderneihin lasi- ja metallirakennuksiin. Shanghai taas tarjoaa shoppailua upeiden ostosmahdollisuuksien ja korkeiden pilvenpiirtäjien uumenissa ja Hanain paratiisisaarella voit viettää unelmiesi rantaloman!

Kiinassa voit ihailla myös maaseudun luontoa ja maisemia, maailman korkeimpia vuoria, laajimpia aavikoita sekä idyllisiä jokilaaksoja. Kiina on eurooppalais-siperialaisen ja kaakkoisaasialaisen eläimistön ja kasvillisuuden kohtaamispaikka. Maassa elää hirviä ja ilveksiä, mutta myös apinoita ja alligaattoreita. Kiinan 18 apinalajista suurin osa elää lauhkealla vyöhykkeellä, mikä on lähes ainutlaatuista!

Usein kysytyt kysymykset