Ranskassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

DijonFrance

Ihaile kirkkoja, palatseja ja Rooman keisarikunnan jäänteitä maailmankuulun sinapin synnyinsijoilla Dijonissa.

Itä-Ranskassa sijaitseva Dijon tunnetaan ympäri maailman Dijon-sinapista. Dijon on entinen roomalainen siirtokunta, ja alueella on suojeltuja Rooman keisarikunnan raunioita. Kaupungista tuli keskiajalla kulttuuri- ja taidekeskus. Dijonin-matkalla voit nauttia kaupunkia hallinneiden eri dynastioiden satojen vuosien aikana rakennuttamien rakennusten muodostamasta monipuolisesta ja kiehtovasta arkkitehtuurista.

Paikallinen kokki Jean Naigeon loi Dijon-sinapin vuonna 1856 korvaamalla muissa sinapeissa yleensä käytetyn etikan verjuisilla eli hapanrypälemehulla, jota valmistetaan raaoista viinirypäleistä.

Käy Dijonin-matkalla Notre-Damen kirkossa, joka on kenties yksi kaupungin siluetin tunnetuimmista rakennuksista. Goottilaistyylisessä 1200-luvulla rakennetussa kirkossa on korkeita torneja, yksityiskohtaisia ikkunoita ja holvikaaria. Ihaile 51 irvokasta gargoilia, joista osa syöksee vettä. Esitä toive Notre-Damen pöllöpatsaalla. Seinään veistetty pöllö on menettänyt aikojen saatossa muotonsa sen seurauksena, että perinteen mukaan pöllöä on silitettävä vasemmalla kädellä toiveen esittämisen yhteydessä.

Käy vuonna 1016 rakennetussa linnamaisessa Dijonin katedraalissa ihailemassa sen goottilaista arkkitehtuuria. Nauti majesteettisen katedraalin rauhallisesta tunnelmasta. Katedraalin sisäänkäynnin yläpuolella on seinään kiinnitetyt vaikuttavat urut, ja katedraalin seiniä koristavat lasimaalatut ikkunat. Tutustu katedraalin romaaniseen kryptaan ja tuhat vuotta vanhoihin veistoksiin.

Istuskele Place de la Libérationin aukiolla kaupungin historiallisen keskustan ytimessä. Puoliympyrän muotoisella aukiolla on Ludvig XIV:n ratsastajapatsas. Nauti vuodelta 1686 peräisin olevan keskustan aukion rauhallisesta ja loistokkaasta tunnelmasta.

Aukion reunalla on 1300-luvulla rakennettu goottilaistyylinen palatsi Palais des ducs de Bourgogne. Se toimii nykyisin Dijonin kaupungintalona. Osallistu englanniksi järjestettävälle opastetulle kierrokselle palatsin tiloihin. Kiipeä Filip Hyvän torniin, josta on esteettömät näkymät kaupunkiin, Saônejoelle ja ympäröiville viinitarhoille.

Käy vuosittain syksyllä järjestettävillä gastronomisilla messuilla. Dijon on suosittu kohde, joka sijaitsee Ranskan kahden suurimman kaupungin Pariisin ja Lyonin välissä.

Missä yöpyä kohteessa Dijon

Notre Damen kirkko featuring kirkko tai katedraali ja perintökohteet

Dijonin keskusta

Dijonin keskusta tunnetaan puutarhoista ja historiallisista kohteista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Kuvataidemuseo ja Burgundin herttuoiden palatsi.

Dijonin keskusta
Dijon johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja tori

Vanha kaupunki

Vanha kaupunki tunnetaan museoista ja kirkoista. Burgundin herttuoiden palatsi tai Kuvataidemuseo ovat myös vierailun arvoisia.

Vanha kaupunki
Faubourg Nord, Dijon, Cote d'Or, Ranska
Kuva käyttäjältä François de Dijon (CC BY-SA)

Faubourg Nord

Dijon Congrexpo ja Darcyn aukio ovat näkemisen arvoisia kohteessa Faubourg Nord vieraillessasi.

Faubourg Nord
Dijon johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja tori

Centre Sud

Kuvataidemuseo ja Burgundin herttuoiden palatsi ovat näkemisen arvoisia kohteessa Centre Sud vieraillessasi.

Centre Sud
Faubourg-Raines, Dijon, Cote d'Or, Ranska
Kuva käyttäjältä ComputerHotline (CC BY)

Faubourg-Raines

Arquebuse Gardens ja Port du Canalin puisto ovat näkemisen arvoisia kohteessa Faubourg-Raines vieraillessasi.

Faubourg-Raines
Maladière, Dijon, Cote d'Or, Ranska
Kuva käyttäjältä François de Dijon (CC BY-SA)

Maladière

Vaikka Maladière ei tarjoa mitään huippunähtävyyksiä, lähellä sijaitsevat La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon ovat vierailun arvoisia.

Maladière

Huippuhotellit kohteessa Dijon

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hôtel des Ducs
Hôtel des Ducs
3 out of 5
5 Rue Lamonnoye, Dijon, Cote-d'Or
Hinta on 84 € per yö

Burgundin herttuoiden palatsi on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Kuvataidemuseo ...

4.4/5Wonderful! (283 arvostelua)

"Zeer goede locatie om Dijon te bezoeken! Nette kamers. Parking in een openbare parking (8min wandelen) voor 10 euro/24u. Aan aanrader indien je Dijon wilt bezoeken"…"

Arvosteltu 19.7.2020

Hôtel des Ducs
Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery
Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery
5 out of 5
14 Place Darcy, Dijon, Cote-d'Or
Hinta on 189 € per yö

Darcyn aukio ja Dijonin katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. La ...

4.5/5Wonderful! (548 arvostelua)
Uutta ja tyylikästä

"Erittäin hyvin renovoitu huippuhotelli. Pienehkön huoneen korvaa hyvä design. Ilmastointi ennennäkemätön: hellepäivää helpottaa kun huoneeseen saa lähes lumisateen. Alue ei voisi olla parempi; parkkihalli perinteisen ranskalainen kummitusjuna (mutta ilmainen!)"…"

Arvosteltu 27.6.2016

Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery
Holiday Inn Dijon
Holiday Inn Dijon
4 out of 5
1 Place Marie de Bourgogne, Parc de La Toison D'or, Dijon, Cote-d'Or
Hinta on 85 € per yö

Zénith de Dijon ja La Toison d'Orin ostoskeskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. ...

4.1/5Very Good! (616 arvostelua)

"Food in restaurant was excellent. Room was not cleaned very well. Bathroom was not cleaned by the Holiday Inn standards. Bed was really hard."…"

Arvosteltu 24.7.2018

Holiday Inn Dijon

Suositut vierailukohteet – Dijon

Burgundin herttuoiden palatsi
Kuva majoitusliikkeestä Burgundin herttuoiden palatsi

Burgundin herttuoiden palatsi

Opi tuntemaan Burgundin rikas historia tässä laajassa taidemuseossa, joka sijaitsee Dijonin paikallisten hallitsijoiden entisessä asuinrakennuksessa.

Dijonin katedraali
Kuva majoitusliikkeestä Dijonin katedraali

Dijonin katedraali

Käy Dijonin historiallisen katedraalin kryptassa, jossa pääset perehtymään paikan kiehtovaan historiaan ja saat käsityksen rakennuksen suuruudesta.

Vapaudenaukio
Kuva majoitusliikkeestä Vapaudenaukio

Vapaudenaukio

Ikuista kamerasi muistikortille Burgundin herttuanpalatsi, joka on tämän avaran keskusaukion vetonaula.