COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Dijon
Matkaopas

Notre Damen kirkko featuring kirkko tai katedraali ja perintökohteet

Ihaile kirkkoja, palatseja ja Rooman keisarikunnan jäänteitä maailmankuulun sinapin synnyinsijoilla Dijonissa.

Itä-Ranskassa sijaitseva Dijon tunnetaan ympäri maailman Dijon-sinapista. Dijon on entinen roomalainen siirtokunta, ja alueella on suojeltuja Rooman keisarikunnan raunioita. Kaupungista tuli keskiajalla kulttuuri- ja taidekeskus. Dijonin-matkalla voit nauttia kaupunkia hallinneiden eri dynastioiden satojen vuosien aikana rakennuttamien rakennusten muodostamasta monipuolisesta ja kiehtovasta arkkitehtuurista.

Paikallinen kokki Jean Naigeon loi Dijon-sinapin vuonna 1856 korvaamalla muissa sinapeissa yleensä käytetyn etikan verjuisilla eli hapanrypälemehulla, jota valmistetaan raaoista viinirypäleistä.

Käy Dijonin-matkalla Notre-Damen kirkossa, joka on kenties yksi kaupungin siluetin tunnetuimmista rakennuksista. Goottilaistyylisessä 1200-luvulla rakennetussa kirkossa on korkeita torneja, yksityiskohtaisia ikkunoita ja holvikaaria. Ihaile 51 irvokasta gargoilia, joista osa syöksee vettä. Esitä toive Notre-Damen pöllöpatsaalla. Seinään veistetty pöllö on menettänyt aikojen saatossa muotonsa sen seurauksena, että perinteen mukaan pöllöä on silitettävä vasemmalla kädellä toiveen esittämisen yhteydessä.

Käy vuonna 1016 rakennetussa linnamaisessa Dijonin katedraalissa ihailemassa sen goottilaista arkkitehtuuria. Nauti majesteettisen katedraalin rauhallisesta tunnelmasta. Katedraalin sisäänkäynnin yläpuolella on seinään kiinnitetyt vaikuttavat urut, ja katedraalin seiniä koristavat lasimaalatut ikkunat. Tutustu katedraalin romaaniseen kryptaan ja tuhat vuotta vanhoihin veistoksiin.

Istuskele Place de la Libérationin aukiolla kaupungin historiallisen keskustan ytimessä. Puoliympyrän muotoisella aukiolla on Ludvig XIV:n ratsastajapatsas. Nauti vuodelta 1686 peräisin olevan keskustan aukion rauhallisesta ja loistokkaasta tunnelmasta.

Aukion reunalla on 1300-luvulla rakennettu goottilaistyylinen palatsi Palais des ducs de Bourgogne. Se toimii nykyisin Dijonin kaupungintalona. Osallistu englanniksi järjestettävälle opastetulle kierrokselle palatsin tiloihin. Kiipeä Filip Hyvän torniin, josta on esteettömät näkymät kaupunkiin, Saônejoelle ja ympäröiville viinitarhoille.

Käy vuosittain syksyllä järjestettävillä gastronomisilla messuilla. Dijon on suosittu kohde, joka sijaitsee Ranskan kahden suurimman kaupungin Pariisin ja Lyonin välissä.

Discover neighborhoods in Dijon

B&B Hotel Dijon Centre
B&B Hotel Dijon Centre
2 out of 5
5 rue du Château, Place Grangier, Dijon
Hinta on 56 € per yö ajalle 12. heinäk. viiva 12. heinäk.
Notre Damen kirkko on 0,3 kilometrin päässä tästä hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Dijonin katedraali ...
3.9/5Good! (126 arvostelua)
Client satisfait
"L'hébergement est plus que satisfaisant. Hôtel calme et bien placé. Personnel attentif aux clients."

Arvosteltu 16.2.2021

B&B Hotel Dijon Centre
Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery
Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery
5 out of 5
14 Place Darcy, Dijon, Cote-d'Or
Ilmainen peruutusoikeus
Hinta on 189 € per yö ajalle 4. heinäk. viiva 4. heinäk.
Darcyn aukio ja Dijonin katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. La ...
4.5/5Wonderful! (571 arvostelua)
Uutta ja tyylikästä
"Erittäin hyvin renovoitu huippuhotelli. Pienehkön huoneen korvaa hyvä design. Ilmastointi ennennäkemätön: hellepäivää helpottaa kun huoneeseen saa lähes lumisateen. Alue ei voisi olla parempi; parkkihalli perinteisen ranskalainen kummitusjuna (mutta ilmainen!)"

Arvosteltu 27.6.2016

Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery
Mercure Dijon Centre Clemenceau
Mercure Dijon Centre Clemenceau
4 out of 5
22, boulevard de la Marne, Dijon, Cote-d'Or
Hinta on 105 € per yö ajalle 11. heinäk. viiva 11. heinäk.
Dijon Congrexpo on 0,2 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Zénith de Dijon ja La Toison d'Orin ostoskeskus sijaitsevat ...
4.2/5Excellent! (462 arvostelua)
Bien la chambre, nul le room service
"Le perit dejeuner en chambre à 16€ cedt unbpeu cher pour du café 1 croissant et 1 morceau de pain. Room service pas très bon .... il faut donner son horaire et son choix dans l'après-midi.... j'ai pris une salade césar ... immangeable.... poulet fade, pas de sauce....."

Arvosteltu 1.3.2021

Mercure Dijon Centre Clemenceau
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Dijon

Kohteen Dijon lähellä sijaitsevat kaupungit