Matkatiedote

Ota huomioon mahdolliset koronavirusta (COVID-19) koskevat matkustustiedotteet ja Maailman terveysjärjestön (WHO) julkaisemat päivitykset. Matkojen keskeytymisten erittäin suuren määrän takia hyvitysten käsittelyyn voi mennä jopa 30 päivää.

DijonRanska

Ihaile kirkkoja, palatseja ja Rooman keisarikunnan jäänteitä maailmankuulun sinapin synnyinsijoilla Dijonissa.

Itä-Ranskassa sijaitseva Dijon tunnetaan ympäri maailman Dijon-sinapista. Dijon on entinen roomalainen siirtokunta, ja alueella on suojeltuja Rooman keisarikunnan raunioita. Kaupungista tuli keskiajalla kulttuuri- ja taidekeskus. Dijonin-matkalla voit nauttia kaupunkia hallinneiden eri dynastioiden satojen vuosien aikana rakennuttamien rakennusten muodostamasta monipuolisesta ja kiehtovasta arkkitehtuurista.

Paikallinen kokki Jean Naigeon loi Dijon-sinapin vuonna 1856 korvaamalla muissa sinapeissa yleensä käytetyn etikan verjuisilla eli hapanrypälemehulla, jota valmistetaan raaoista viinirypäleistä.

Käy Dijonin-matkalla Notre-Damen kirkossa, joka on kenties yksi kaupungin siluetin tunnetuimmista rakennuksista. Goottilaistyylisessä 1200-luvulla rakennetussa kirkossa on korkeita torneja, yksityiskohtaisia ikkunoita ja holvikaaria. Ihaile 51 irvokasta gargoilia, joista osa syöksee vettä. Esitä toive Notre-Damen pöllöpatsaalla. Seinään veistetty pöllö on menettänyt aikojen saatossa muotonsa sen seurauksena, että perinteen mukaan pöllöä on silitettävä vasemmalla kädellä toiveen esittämisen yhteydessä.

Käy vuonna 1016 rakennetussa linnamaisessa Dijonin katedraalissa ihailemassa sen goottilaista arkkitehtuuria. Nauti majesteettisen katedraalin rauhallisesta tunnelmasta. Katedraalin sisäänkäynnin yläpuolella on seinään kiinnitetyt vaikuttavat urut, ja katedraalin seiniä koristavat lasimaalatut ikkunat. Tutustu katedraalin romaaniseen kryptaan ja tuhat vuotta vanhoihin veistoksiin.

Istuskele Place de la Libérationin aukiolla kaupungin historiallisen keskustan ytimessä. Puoliympyrän muotoisella aukiolla on Ludvig XIV:n ratsastajapatsas. Nauti vuodelta 1686 peräisin olevan keskustan aukion rauhallisesta ja loistokkaasta tunnelmasta.

Aukion reunalla on 1300-luvulla rakennettu goottilaistyylinen palatsi Palais des ducs de Bourgogne. Se toimii nykyisin Dijonin kaupungintalona. Osallistu englanniksi järjestettävälle opastetulle kierrokselle palatsin tiloihin. Kiipeä Filip Hyvän torniin, josta on esteettömät näkymät kaupunkiin, Saônejoelle ja ympäröiville viinitarhoille.

Käy vuosittain syksyllä järjestettävillä gastronomisilla messuilla. Dijon on suosittu kohde, joka sijaitsee Ranskan kahden suurimman kaupungin Pariisin ja Lyonin välissä.

Huippuhotellit kohteessa Dijon

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
B&B Hotel Dijon Centre
B&B Hotel Dijon Centre
2 out of 5
5 rue du Château, Place Grangier, Dijon

Notre Damen kirkko on 0,3 kilometrin päässä tästä hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Dijonin katedraali ...

3.8/5Good! (108 arvostelua)

"hotel location was perfect - right in city center and close to everything. bathroom was a bit outdated but rest of room was fine. staff was very friendly and helpful."…"

Arvosteltu 30.1.2017

B&B Hotel Dijon Centre
Vertigo Hôtel - a Member of Design Hotels
Vertigo Hôtel - a Member of Design Hotels
4 out of 5
3 rue Devosge, Dijon, Cote-d'Or
159 €
per yö
6. toukok.–7. toukok.

Darcyn aukio on 0,2 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin ...

4.4/5Wonderful! (424 arvostelua)
One night in Dijon

"Excellent service and tasty breakfast."…"

Arvosteltu 7.5.2018

Vertigo Hôtel - a Member of Design Hotels
Odalys City Dijon Les Cordeliers
Odalys City Dijon Les Cordeliers
3 et 5 rue Turgot, Dijon, Cote-d'Or
84 €
per yö
6. toukok.–7. toukok.

Burgundilaisen elämän museo on 0,4 kilometrin ja La Toison d'Orin ostoskeskus on 4,8 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Museum of Sacred Art ja Vapaudenaukio ...

4.2/5Excellent! (509 arvostelua)
Rauhallinen asunto keskustassa

"Vanhasta luostarista remontoitu. Korkea, makuuparven sisältävä huone, jossa hyvä keittiö. Pysäköintitalot lähellä."…"

Arvosteltu 8.5.2018

Odalys City Dijon Les Cordeliers

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Dijon

Dijonin katedraali
Kuva majoitusliikkeestä Dijonin katedraali

Dijonin katedraali

Käy Dijonin historiallisen katedraalin kryptassa, jossa pääset perehtymään paikan kiehtovaan historiaan ja saat käsityksen rakennuksen suuruudesta.

Bourgognen yliopisto
Kuva majoitusliikkeestä Bourgognen yliopisto

Bourgognen yliopisto

Lähde tutkimaan kampusaluetta kohteeseen Bourgognen yliopisto, kun lomailet kohteessa Dijon. Kuljeksi alueen puutarhoissa tai vieraile katedraalissa.

Vapaudenaukio
Kuva majoitusliikkeestä Vapaudenaukio

Vapaudenaukio

Ikuista kamerasi muistikortille Burgundin herttuanpalatsi, joka on tämän avaran keskusaukion vetonaula.