DijonRanska

Image for Notre Damen kirkko featuring kirkko tai katedraali ja perintökohteet

Koe Dijon

Ihaile kirkkoja, palatseja ja Rooman keisarikunnan jäänteitä maailmankuulun sinapin synnyinsijoilla Dijonissa.

Itä-Ranskassa sijaitseva Dijon tunnetaan ympäri maailman Dijon-sinapista. Dijon on entinen roomalainen siirtokunta, ja alueella on suojeltuja Rooman keisarikunnan raunioita. Kaupungista tuli keskiajalla kulttuuri- ja taidekeskus. Dijonin-matkalla voit nauttia kaupunkia hallinneiden eri dynastioiden satojen vuosien aikana rakennuttamien rakennusten muodostamasta monipuolisesta ja kiehtovasta arkkitehtuurista.

Paikallinen kokki Jean Naigeon loi Dijon-sinapin vuonna 1856 korvaamalla muissa sinapeissa yleensä käytetyn etikan verjuisilla eli hapanrypälemehulla, jota valmistetaan raaoista viinirypäleistä.

Käy Dijonin-matkalla Notre-Damen kirkossa, joka on kenties yksi kaupungin siluetin tunnetuimmista rakennuksista. Goottilaistyylisessä 1200-luvulla rakennetussa kirkossa on korkeita torneja, yksityiskohtaisia ikkunoita ja holvikaaria. Ihaile 51 irvokasta gargoilia, joista osa syöksee vettä. Esitä toive Notre-Damen pöllöpatsaalla. Seinään veistetty pöllö on menettänyt aikojen saatossa muotonsa sen seurauksena, että perinteen mukaan pöllöä on silitettävä vasemmalla kädellä toiveen esittämisen yhteydessä.

Käy vuonna 1016 rakennetussa linnamaisessa Dijonin katedraalissa ihailemassa sen goottilaista arkkitehtuuria. Nauti majesteettisen katedraalin rauhallisesta tunnelmasta. Katedraalin sisäänkäynnin yläpuolella on seinään kiinnitetyt vaikuttavat urut, ja katedraalin seiniä koristavat lasimaalatut ikkunat. Tutustu katedraalin romaaniseen kryptaan ja tuhat vuotta vanhoihin veistoksiin.

Istuskele Place de la Libérationin aukiolla kaupungin historiallisen keskustan ytimessä. Puoliympyrän muotoisella aukiolla on Ludvig XIV:n ratsastajapatsas. Nauti vuodelta 1686 peräisin olevan keskustan aukion rauhallisesta ja loistokkaasta tunnelmasta.

Aukion reunalla on 1300-luvulla rakennettu goottilaistyylinen palatsi Palais des ducs de Bourgogne. Se toimii nykyisin Dijonin kaupungintalona. Osallistu englanniksi järjestettävälle opastetulle kierrokselle palatsin tiloihin. Kiipeä Filip Hyvän torniin, josta on esteettömät näkymät kaupunkiin, Saônejoelle ja ympäröiville viinitarhoille.

Käy vuosittain syksyllä järjestettävillä gastronomisilla messuilla. Dijon on suosittu kohde, joka sijaitsee Ranskan kahden suurimman kaupungin Pariisin ja Lyonin välissä.

Missä yöpyä kohteessa Dijon

Notre Damen kirkko featuring kirkko tai katedraali ja perintökohteet

Dijonin keskusta

Dijonin keskusta tunnetaan puutarhoista ja historiallisista kohteista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Vapaudenaukio ja Dijonin katedraali.

Dijonin keskusta
Dijon featuring sisäkuvat, taide ja patsas tai veistos

Vanha kaupunki

Vanha kaupunki tunnetaan museoista ja kirkoista. Vapaudenaukio tai Dijonin katedraali ovat myös vierailun arvoisia.

Vanha kaupunki
Faubourg North

Faubourg North

Dijon Congrexpo ja Darcyn aukio ovat näkemisen arvoisia kohteessa Faubourg North vieraillessasi.

Faubourg North
Dijon johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja tori

Centre Sud

Jos vietät aikaa kohteessa Centre Sud, Vapaudenaukio ja Kuvataidemuseo ovat näkemisen arvoisia nähtävyyksiä.

Centre Sud
Faubourg-Raines, Dijon, Ranska

Faubourg-Raines

Arquebuse Gardens ja Port du Canalin puisto ovat näkemisen arvoisia kohteessa Faubourg-Raines vieraillessasi.

Faubourg-Raines
Maladière

Maladière

Vaikka Maladière ei tarjoa suurta määrää nähtävyyksiä, hieman kauempana sijaitsevat La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon tarjoavat lisää nähtävää ja tekemistä.

Maladière

Huippuhotellit kohteessa Dijon

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hôtel des Ducs
Hôtel des Ducs
3 out of 5
5 Rue Lamonnoye, Dijon, Cote-d'Or
74 €
per night
Jan 22 - Jan 23

Burgundin herttuoiden palatsi on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Kuvataidemuseo ...

4.4/5Wonderful! (241 arvostelua)

"Das Hotel hat eine optimale Lage für eine Städtetour durch Dijon. Alles war Bestens. Wir würden wieder dort buchen."…"

Arvosteltu 4.1.2020

Hôtel des Ducs
Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery
Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery
5 out of 5
14 Place Darcy, Dijon, Cote-d'Or
159 €
per night
Feb 9 - Feb 10

Darcyn aukio ja Dijonin katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. La ...

4.5/5Wonderful! (522 arvostelua)
Uutta ja tyylikästä

"Erittäin hyvin renovoitu huippuhotelli. Pienehkön huoneen korvaa hyvä design. Ilmastointi ennennäkemätön: hellepäivää helpottaa kun huoneeseen saa lähes lumisateen. Alue ei voisi olla parempi; parkkihalli perinteisen ranskalainen kummitusjuna (mutta ilmainen!)"…"

Arvosteltu 27.6.2016

Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery
Première Classe de Dijon Nord - Zénith
Première Classe de Dijon Nord - Zénith
1 out of 5
6 rue des Ardennes Village Auto ZAE, Dijon, Cote-d'Or
35 €
per night
Jan 25 - Jan 26

Zénith de Dijon on 1,2 kilometrin ja La Toison d'Orin ostoskeskus on 2,2 kilometrin päässä tästä lähiössä sijaitsevasta hotellista. Suzonin japanilainen puutarhapuisto ...

3.5/5Good! (588 arvostelua)

"L accueil, chambre convenable propre Le regret c est de sortir de la chambre et d etre à l extérieur pour rejoindre lz salle du petit-déjeuner"…"

Arvosteltu 19.12.2019

Première Classe de Dijon Nord - Zénith

Popular things to do in Dijon

Dijonin katedraali
Image for Dijonin katedraali

Dijonin katedraali

Käy Dijonin historiallisen katedraalin kryptassa, jossa pääset perehtymään paikan kiehtovaan historiaan ja saat käsityksen rakennuksen suuruudesta.

Bourgognen yliopisto
Image for Bourgognen yliopisto

Bourgognen yliopisto

Lähde kävelemään kampusalueelle kohteeseen Bourgognen yliopisto, kun lomailet kohteessa Dijon. Kuljeksi alueen puutarhoissa tai vieraile katedraalissa.

Vapaudenaukio
Image for Vapaudenaukio

Vapaudenaukio

Ikuista kamerasi muistikortille Burgundin herttuanpalatsi, joka on tämän avaran keskusaukion vetonaula.