Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Fram-museo, Oslo, Norja

Kokeile, millaista on olla jäätunnelissa, ja astu sisään kuuluisaan laivaan, jossa näet, miten norjalaiset tutkimusmatkailijat selvisivät maailman kylmimmillä seuduilla.

Vierailemalla Fram-museossa voit oppia lisää historian uskaliaimmista tutkimusmatkoista ja ne mahdollistaneista höyry- ja purjelaivoista. Kiipeä norjalaisten rakentamaan Fram-alukseen, joka kuljetti tutkimusmatkailija Roald Amundsenin Etelämantereelle, josta hän löysi etelänavan.

Fram oli maailman kestävin napa-alueita varten rakennettu puinen alus, joka suunniteltiin kestämään jäätyneen meren paine. Aluksella tehtiin kolme suurta tutkimusmatkaa molemmille napa-alueille vuosina 1893–1912. Nykyisin se on museon keskipiste. Sen ympärille on koottu kolmeen eri kerrokseen esineitä näiltä matkoilta.

Kävele kannella, asettaudu ruorin taakse ja kuvittele, millaista oli navigoida arktisilla ja antarktisilla vesillä. Laivan sisällä näet, miten miehistö selviytyi napa-alueiden äärimmäisen kylmissä olosuhteissa. Kuvittele asuvasi tai työskenteleväsi aluksen hyteissä, oleskelutiloissa, ruumassa, keittiössä tai konehuoneessa. Pane merkille gramofoni ja piano, jotka viihdyttivät tutkimusmatkailijoita pitkillä matkoilla.

Tutki näytteillä olevia tieteellisiä instrumentteja, henkilökohtaisia tavaroita ja lääketieteellisiä laitteita. Niiden joukossa on rekikompasseja, tuulimittareita ja kronometri, jota Amundsen käytti etelänavan tutkimusretkellä. Vieraile Framheimissa, joka on kopio Amundsenin Etelämantereen tukikohdasta.

Pimeä kävely on kolmesta huoneesta koostuva vaikuttava näyttely epäonnistuneesta naparetkestä. Seiso liikkuvan laivan kannella, kun fantasiaolennot hyökkäävät ja lämpötila putoaa kymmenen astetta pakkaselle. Kävele jäätunnelin läpi, mutta varo lähestyvää jääkarhua.
Museossa on myös näyttelyhuoneita, jotka on omistettu vähemmän tunnetuille norjalaisille tutkimusmatkailijoille. Heihin kuuluu muun muassa Carsten Borchgrevink, joka johti ensimmäistä talvella järjestettyä tutkimusmatkaa Etelämantereen pääsaarelle.

Bygdøyn niemellä sijaitsevaan museoon pääsee helposti bussilla Oslon keskustasta. Lauttayhteys kaupungintalon laiturilta on avoinna kesäkuukausina.

Fram-museo on avoinna joka päivä paitsi jouluaattona ja joulupäivänä. Museoon on pieni sisäänpääsymaksu.


Alueen Fram-museo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 225 majoitusliikettä kohteen Fram-museo lähellä
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 153 €
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Oslofjord ja Oslo Spektrum (monitoimiareena) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Oslon tuomiokirkko ja Oslon oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Jernbanetorget T-Station ja Brugata Station sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Citybox Oslo 63 €
  Citybox Oslo

  Citybox Oslo

  Prinsensgate 6, Oslo
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Cinemateket ja Oslon tuomiokirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Mini Bottle Gallery ja Norjan tullimuseo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dronningens Gaten pysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Jernbanetorget T-Station 4 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo 131 €
   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Holbergs Gate 30, Oslo
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Oslofjord, Oslon kuninkaallinen linna ja Kansallisgalleria sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Parlamentti ja Oslon kaupungintalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Holbergs plass Station sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Hoyskolesenteret Station 4 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Verdandi Oslo 89 €
    Hotel Verdandi Oslo

    Hotel Verdandi Oslo

    Tordenskioldsgate 6b, Oslo
      
     3.5 kautta 5.0 Tähteä

     Oslofjord ja Oslon kaupungintalo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Parlamentti ja Nobelin rauhankeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Kontraskjæretin asema ja Nationaltheatretin raitiovaunuasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Grand Hotel Oslo
     Grand Hotel Oslo

     Grand Hotel Oslo

     Karl Johansgate 31, Oslo
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Oslofjord, Parlamentti ja Karl Johanin katu. Kansallisgalleria ja Oslon kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Stortingetin asema ja Stortingetin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Smarthotel Oslo 70 €
      Smarthotel Oslo

      Smarthotel Oslo

      St. Olavsgate 26, Oslo
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Oslon kuninkaallinen linna ja Karl Johanin katu sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Oslon kaupungintalo ja Nobelin rauhankeskus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Holbergs plass Station ja Tullinløkkan raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotell Bondeheimen 99 €
       Hotell Bondeheimen

       Hotell Bondeheimen

       Rosenkrantz' Gate 8, Oslo
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Oslofjord, Kansallisgalleria ja Parlamentti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Karl Johanin katu ja Oslon kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Tinghusetin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Stortingetin asema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

        THE THIEF
        THE THIEF

        THE THIEF

        Landgangen 1, Oslo
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Oslofjord ja Aker Brygge (ostoskeskus) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Nobelin rauhankeskus ja Oslon kaupungintalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Aker Bryggen asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Vikatorvetin asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.