Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Fram-museo, Oslo, Norja

Kokeile, millaista on olla jäätunnelissa, ja astu sisään kuuluisaan laivaan, jossa näet, miten norjalaiset tutkimusmatkailijat selvisivät maailman kylmimmillä seuduilla.

Vierailemalla Fram-museossa voit oppia lisää historian uskaliaimmista tutkimusmatkoista ja ne mahdollistaneista höyry- ja purjelaivoista. Kiipeä norjalaisten rakentamaan Fram-alukseen, joka kuljetti tutkimusmatkailija Roald Amundsenin Etelämantereelle, josta hän löysi etelänavan.

Fram oli maailman kestävin napa-alueita varten rakennettu puinen alus, joka suunniteltiin kestämään jäätyneen meren paine. Aluksella tehtiin kolme suurta tutkimusmatkaa molemmille napa-alueille vuosina 1893–1912. Nykyisin se on museon keskipiste. Sen ympärille on koottu kolmeen eri kerrokseen esineitä näiltä matkoilta.

Kävele kannella, asettaudu ruorin taakse ja kuvittele, millaista oli navigoida arktisilla ja antarktisilla vesillä. Laivan sisällä näet, miten miehistö selviytyi napa-alueiden äärimmäisen kylmissä olosuhteissa. Kuvittele asuvasi tai työskenteleväsi aluksen hyteissä, oleskelutiloissa, ruumassa, keittiössä tai konehuoneessa. Pane merkille gramofoni ja piano, jotka viihdyttivät tutkimusmatkailijoita pitkillä matkoilla.

Tutki näytteillä olevia tieteellisiä instrumentteja, henkilökohtaisia tavaroita ja lääketieteellisiä laitteita. Niiden joukossa on rekikompasseja, tuulimittareita ja kronometri, jota Amundsen käytti etelänavan tutkimusretkellä. Vieraile Framheimissa, joka on kopio Amundsenin Etelämantereen tukikohdasta.

Pimeä kävely on kolmesta huoneesta koostuva vaikuttava näyttely epäonnistuneesta naparetkestä. Seiso liikkuvan laivan kannella, kun fantasiaolennot hyökkäävät ja lämpötila putoaa kymmenen astetta pakkaselle. Kävele jäätunnelin läpi, mutta varo lähestyvää jääkarhua.
Museossa on myös näyttelyhuoneita, jotka on omistettu vähemmän tunnetuille norjalaisille tutkimusmatkailijoille. Heihin kuuluu muun muassa Carsten Borchgrevink, joka johti ensimmäistä talvella järjestettyä tutkimusmatkaa Etelämantereen pääsaarelle.

Bygdøyn niemellä sijaitsevaan museoon pääsee helposti bussilla Oslon keskustasta. Lauttayhteys kaupungintalon laiturilta on avoinna kesäkuukausina.

Fram-museo on avoinna joka päivä paitsi jouluaattona ja joulupäivänä. Museoon on pieni sisäänpääsymaksu.


Alueen Fram-museo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 254 majoitusliikettä kohteen Fram-museo lähellä
Hotel Verdandi Oslo 63 €
Hotel Verdandi Oslo

Hotel Verdandi Oslo

Tordenskioldsgate 6b, Oslo
   
  3.5 kautta 5.0 Tähteä

  Oslofjord ja Aker Brygge (ostoskeskus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Oslon oopperatalo ja Oslo Spektrum (monitoimiareena) ovat myös 2 kilometrin päässä. Kontraskjæretin asema ja Nationaltheatretin raitiovaunuasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 98 €
  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Oslofjord ja Oslo Spektrum (monitoimiareena) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Oslon oopperatalo ja Aker Brygge (ostoskeskus) ovat myös 3 kilometrin päässä. Jerinbanetorgetin T-asema ja Brugatan asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Citybox Oslo 56 €
   Citybox Oslo

   Citybox Oslo

   Prinsensgate 6, Oslo
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Cinemateket and Oslon tuomiokirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä ostosalueella sijaitsevasta hotellista. Mini Bottle Gallery ja Norjan tullimuseo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dronningens Gaten pysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Jerinbanetorgetin T-asema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

    Clarion Collection Hotel Gabelshus 111 €
    Clarion Collection Hotel Gabelshus

    Clarion Collection Hotel Gabelshus

    Gabelsgate 16, Oslo
      
     3.5 kautta 5.0 Tähteä

     Oslofjord ja Aker Brygge (ostoskeskus) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Oslon oopperatalo ja Oslo Spektrum (monitoimiareena) ovat myös 5 kilometrin päässä. Skillebekkin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Skarpsnon asema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     THE THIEF 370 €
     THE THIEF

     THE THIEF

     Landgangen 1, Oslo
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Oslofjord ja Aker Brygge (ostoskeskus) ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä rannalla sijaitsevasta hotellista. Oslon oopperatalo ja Oslo Spektrum (monitoimiareena) ovat myös 3 kilometrin päässä. Aker Bryggen asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Vikatorvetin asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      Clarion Hotel The Hub 144 €
      Clarion Hotel The Hub

      Clarion Hotel The Hub

      Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Oslofjord ja Oslo Spektrum (monitoimiareena) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Oslon oopperatalo ja Aker Brygge (ostoskeskus) ovat myös 2 kilometrin päässä. Jerinbanetorgetin T-asema ja Oslon keskusrautatieasema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

       Smarthotel Oslo 53 €
       Smarthotel Oslo

       Smarthotel Oslo

       St. Olavsgate 26, Oslo
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Oslon kuninkaallinen linna ja Karl Johanin katu sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Oslon kaupungintalo ja Nobelin rauhankeskus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Holbergs plassin asema ja Tullinløkkan raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo 88 €
        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

        Holbergs Gate 30, Oslo
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Oslofjord ja Aker Brygge (ostoskeskus) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Oslon oopperatalo ja Oslo Spektrum (monitoimiareena) ovat myös 3 kilometrin päässä. Holbergs plassin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Hoyskolesenteretin asema 4 minuutin kävelymatkan päässä.