Norja

Matkaopas
Fram-museo johon kuuluu sisäkuvat
Patikoi jäätiköllä, hiihdä lumisten laaksojen halki ja käy valassafarilla suositussa Norjassa.

Jylhät vuoristomaisemat, syvät vuonot, metsäiset kukkulat ja pitkä rannikko tekevät vaikutuksen upeista luontomaisemista nauttiviin matkailijoihin. Norjan-matka tarjoaa paljon nähtävä myös kulttuurin ystäville. Tarjolla on ikivanhoja kirkkoja, museoita, gallerioita ja upeita viikinkilaivoja.

Metsien ympäröimä ja lähellä Oslonvuonoa sijaitseva pääkaupunki Oslo on ihanteellinen paikka harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja. Kokeile Norjan-matkalla kelkkailua Holmenkollenin hyppyrimäen lähistöllä ja murtomaahiihtoa Nordmarkan metsässä.

Oslossa on tarjolla monia kulttuurinähtävyyksiä. Käy oopperassa tai baletissa Oslon oopperatalossa, joka on marmorista ja lasista rakennettu rakennus, jonka katolla voi kävellä. Tutustu Norjan-lomalla viikinkilaivoihin Oslon viikinkilaivamuseossa ja perehdy norjalaiseen taiteeseen Norjan kansallisgalleriassa.

Norja tunnetaan myös keskiyön auringon maana. Suosittu paikka tämän ilmiön kokemiseen on Norjan pohjoisin kolkka Nordkapp.

Se on myös hyvä paikka nähdä revontulia myöhäissyksyn ja varhaiskevään välisenä aikana. Muita hyviä paikkoja näiden luonnon valoesitysten bongaamiseen ovat Tromssa ja Huippuvuoret.

Monet Norjan upeimmista vuonoista sijaitsevat Länsi-Norjassa. Patikoi luontopoluilla, joiden varrella näet vesiputouksia, jokia ja järviä. Kiipeä Preikestolenin kalliojyrkänteelle, jolta avautuvat erinomaiset näkymät Lysevuonolle. Voit nauttia maisemista myös matkustamalla junalla vuoristoisen maaston halki kulkevaa Bergenin rataa pitkin. Lähde vuonoristeilylle ja bongaa ryhävalaita, pallopäävalaita, pyöriäisiä ja lahtivalaita.

Bergen on portti vuonomaisemiin. Kävele Bergenin vanhan kauppiaskorttelin kapeita kujia pitkin ja ihaile 1700–1800-luvuilta peräisin oleva puutaloja. Matkusta köysiradalla kaupungin keskustasta vuorille. Lämpimämpinä kuukausina voit ottaa aurinkoa kaupungin rannoilla.

Norja on upea matkakohde maan luontonähtävyyksien, ulkoilma-aktiviteettien ja kulttuuriaarteiden ansiosta.

Suositut kaupungit kohteessa Norja

Oslon oopperatalo johon kuuluu kaupunki, moderni arkkitehtuuri ja teatterinäkymät
Oslo
Shoppailu, Business ja Museot
Tutustu matkalla Osloon tähän Norjan kauniiseen eurooppalaiseen pääkaupunkiin, joka on kuulu museoistaan, merenkulkuhistoriastaan ja koskemattomasta luonnostaan.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Aker Brygge
  • Karl Johanin katu
  • Oslon kuninkaallinen linna
Bergen featuring venesatama, veneily ja rannikkokaupunki
Bergen
Shoppailu, Kävely ja Merenherkut
Bergen odottaa: koe sen museot, historialliset kohteet, kahvilat ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Torgalmenningenin aukio
  • Bryggen
  • Bryggen-satamaalue