Norja

Matkaopas
Fram-museo johon kuuluu sisäkuvat
Patikoi jäätiköllä, hiihdä lumisten laaksojen halki ja käy valassafarilla suositussa Norjassa.

Jylhät vuoristomaisemat, syvät vuonot, metsäiset kukkulat ja pitkä rannikko tekevät vaikutuksen upeista luontomaisemista nauttiviin matkailijoihin. Norjan-matka tarjoaa paljon nähtävä myös kulttuurin ystäville. Tarjolla on ikivanhoja kirkkoja, museoita, gallerioita ja upeita viikinkilaivoja.

Metsien ympäröimä ja lähellä Oslonvuonoa sijaitseva pääkaupunki Oslo on ihanteellinen paikka harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja. Kokeile Norjan-matkalla kelkkailua Holmenkollenin hyppyrimäen lähistöllä ja murtomaahiihtoa Nordmarkan metsässä.

Oslossa on tarjolla monia kulttuurinähtävyyksiä. Käy oopperassa tai baletissa Oslon oopperatalossa, joka on marmorista ja lasista rakennettu rakennus, jonka katolla voi kävellä. Tutustu Norjan-lomalla viikinkilaivoihin Oslon viikinkilaivamuseossa ja perehdy norjalaiseen taiteeseen Norjan kansallisgalleriassa.

Norja tunnetaan myös keskiyön auringon maana. Suosittu paikka tämän ilmiön kokemiseen on Norjan pohjoisin kolkka Nordkapp.

Se on myös hyvä paikka nähdä revontulia myöhäissyksyn ja varhaiskevään välisenä aikana. Muita hyviä paikkoja näiden luonnon valoesitysten bongaamiseen ovat Tromssa ja Huippuvuoret.

Monet Norjan upeimmista vuonoista sijaitsevat Länsi-Norjassa. Patikoi luontopoluilla, joiden varrella näet vesiputouksia, jokia ja järviä. Kiipeä Preikestolenin kalliojyrkänteelle, jolta avautuvat erinomaiset näkymät Lysevuonolle. Voit nauttia maisemista myös matkustamalla junalla vuoristoisen maaston halki kulkevaa Bergenin rataa pitkin. Lähde vuonoristeilylle ja bongaa ryhävalaita, pallopäävalaita, pyöriäisiä ja lahtivalaita.

Bergen on portti vuonomaisemiin. Kävele Bergenin vanhan kauppiaskorttelin kapeita kujia pitkin ja ihaile 1700–1800-luvuilta peräisin oleva puutaloja. Matkusta köysiradalla kaupungin keskustasta vuorille. Lämpimämpinä kuukausina voit ottaa aurinkoa kaupungin rannoilla.

Norja on upea matkakohde maan luontonähtävyyksien, ulkoilma-aktiviteettien ja kulttuuriaarteiden ansiosta.

Suositut kaupungit kohteessa Norja

Oslon oopperatalo johon kuuluu kaupunki, moderni arkkitehtuuri ja teatterinäkymät
Oslo
Shoppailu, Business ja Museot
Tutustu matkalla Osloon tähän Norjan kauniiseen eurooppalaiseen pääkaupunkiin, joka on kuulu museoistaan, merenkulkuhistoriastaan ja koskemattomasta luonnostaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Aker Brygge
 • Karl Johanin katu
 • Oslon kuninkaallinen linna
Bergen featuring venesatama, veneily ja rannikkokaupunki
Bergen
Shoppailu, Kävely ja Merenherkut
Bergen odottaa: koe sen museot, historialliset kohteet, elävää musiikkia soittavat paikat ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Bryggen
 • Torgalmenningenin aukio
 • Bryggen-satamaalue
Trondheim featuring yleiset rantanäkymät, maisemat ja vuoret
Trondheim
Ruokailu, Shoppailu ja Katedraalit
Trondheim on yliopistokaupunki, jonka historialliset puutalot, museot, pienet saaret ja lumihuippuiset vuoret vetävät yhä pyhiinvaeltajia kaupungin keskiaikaiseen tuomiokirkkoon.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Nidarosin katedraali
 • Vanhan sillan torni
 • Brattøra
Stavanger johon kuuluu pieni kaupunki tai kylä, katunäkymät ja ostokset
Stavanger
Satamat, Business ja Retket
Stavanger on Lounais-Norjassa sijaitseva rikas öljykaupunki, joka tunnetaan kulttuuristaan, sardiineistaan ja porttikäytävänä Norjan uskomattomille vuonoille.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Gamle Stavanger
 • Norjan petrolimuseo
 • Stavangerin katedraali
Tromsø joka esittää pieni kaupunki tai kylä, auringonlasku ja järvi tai vesikuoppa
Tromssa
Kierrokset, Vuoristo ja Katedraalit
Lähde lomalle Pohjois-Norjan Tromssaan, jossa voit nauttia seikkailuista luonnossa, henkeäsalpaavista vuorimaisemista, taidegallerioista ja uskomattomista revontulista.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Tromssan tuomiokirkko
 • Napapiirimuseo
 • Polaria
Kristiansand
Kristiansand
Satamat, Festivaalit ja Viihde
Kristiansand tunnetaan Norjan kesäisimpänä kaupunkina, mutta sieltä löytyy nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden eläintarhan ja uimarantojen lisäksi..

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kristiansandin katedraali
 • Kristiansand Domkirke

Norja

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: