Norja

Matkaopas
Leknes featuring hotelli ja pieni kaupunki tai kylä
Patikoi jäätiköllä, hiihdä lumisten laaksojen halki ja käy valassafarilla suositussa Norjassa.

Jylhät vuoristomaisemat, syvät vuonot, metsäiset kukkulat ja pitkä rannikko tekevät vaikutuksen upeista luontomaisemista nauttiviin matkailijoihin. Norjan-matka tarjoaa paljon nähtävä myös kulttuurin ystäville. Tarjolla on ikivanhoja kirkkoja, museoita, gallerioita ja upeita viikinkilaivoja.

Metsien ympäröimä ja lähellä Oslonvuonoa sijaitseva pääkaupunki Oslo on ihanteellinen paikka harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja. Kokeile Norjan-matkalla kelkkailua Holmenkollenin hyppyrimäen lähistöllä ja murtomaahiihtoa Nordmarkan metsässä.

Oslossa on tarjolla monia kulttuurinähtävyyksiä. Käy oopperassa tai baletissa Oslon oopperatalossa, joka on marmorista ja lasista rakennettu rakennus, jonka katolla voi kävellä. Tutustu Norjan-lomalla viikinkilaivoihin Oslon viikinkilaivamuseossa ja perehdy norjalaiseen taiteeseen Norjan kansallisgalleriassa.

Norja tunnetaan myös keskiyön auringon maana. Suosittu paikka tämän ilmiön kokemiseen on Norjan pohjoisin kolkka Nordkapp.

Se on myös hyvä paikka nähdä revontulia myöhäissyksyn ja varhaiskevään välisenä aikana. Muita hyviä paikkoja näiden luonnon valoesitysten bongaamiseen ovat Tromssa ja Huippuvuoret.

Monet Norjan upeimmista vuonoista sijaitsevat Länsi-Norjassa. Patikoi luontopoluilla, joiden varrella näet vesiputouksia, jokia ja järviä. Kiipeä Preikestolenin kalliojyrkänteelle, jolta avautuvat erinomaiset näkymät Lysevuonolle. Voit nauttia maisemista myös matkustamalla junalla vuoristoisen maaston halki kulkevaa Bergenin rataa pitkin. Lähde vuonoristeilylle ja bongaa ryhävalaita, pallopäävalaita, pyöriäisiä ja lahtivalaita.

Bergen on portti vuonomaisemiin. Kävele Bergenin vanhan kauppiaskorttelin kapeita kujia pitkin ja ihaile 1700–1800-luvuilta peräisin oleva puutaloja. Matkusta köysiradalla kaupungin keskustasta vuorille. Lämpimämpinä kuukausina voit ottaa aurinkoa kaupungin rannoilla.

Norja on upea matkakohde maan luontonähtävyyksien, ulkoilma-aktiviteettien ja kulttuuriaarteiden ansiosta.

Suositut kaupungit kohteessa Norja

Oslon oopperatalo johon kuuluu kaupunki, moderni arkkitehtuuri ja teatterinäkymät
Oslo
Shoppailu, Business ja Museot
Tutustu matkalla Osloon tähän Norjan kauniiseen eurooppalaiseen pääkaupunkiin, joka on kuulu museoistaan, merenkulkuhistoriastaan ja koskemattomasta luonnostaan.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Oslon oopperatalo
  • Astrup Fearnleyn nykytaiteen museo
  • Akershusin linna
Trondheim featuring yleiset rantanäkymät, maisemat ja vuoret
Trondheim
Ruokailu, Shoppailu ja Katedraalit
Trondheim on yliopistokaupunki, jonka historialliset puutalot, museot, pienet saaret ja lumihuippuiset vuoret vetävät yhä pyhiinvaeltajia kaupungin keskiaikaiseen tuomiokirkkoon.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Nidarosin katedraali
  • Vanhan sillan torni
  • Arkkipiispan palatsi
Bergen featuring venesatama, veneily ja rannikkokaupunki
Bergen
Shoppailu, Kävely ja Merenherkut
Bergen odottaa: koe sen museot, historialliset kohteet, elävää musiikkia soittavat paikat ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Torgalmenningenin aukio
  • Bryggen
Stavanger johon kuuluu pieni kaupunki tai kylä, katunäkymät ja ostokset
Stavanger
Satamat, Business ja Retket
Stavanger on Lounais-Norjassa sijaitseva rikas öljykaupunki, joka tunnetaan kulttuuristaan, sardiineistaan ja porttikäytävänä Norjan uskomattomille vuonoille.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Stavangerin katedraali
  • Norjan petrolimuseo
Fredrikstad
Fredrikstad
Seikkailu, Kulttuuriaktiviteetit ja Historiallinen
Fredrikstad on Norjan Østfoldin maakunnan suurin ja kenties kaunein kaupunki, ja sitä kutsutaan usein nimellä “Plankebyen” (lankkukaupunki). Fredrikstad tunnetaan erityisesti kauniista vanhastakaupungistaan.
Grimstad
Grimstad
Business, Näkymä rannalle ja Venesatamat
Nauti idyllisestä Etelä-Norjasta parhaimmillaan ja vietä muutama rauhallinen päivä rannalla, merellä tai jollakin saariston pikkusaarista.

Norja

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: