Nordlandin lääni

Norja
Andøy featuring usvaa tai sumua ja vuoret
Pohjois-Norjassa sijaitseva Nordlandin alue on tunnettu ennen kaikkea rannikon henkeäsalpaavista vuonomaisemista.

Vietä loma Nordlandissa ja koe ikimuistoisia hetkiä Norjan jylhissä maisemissa. Täällä pääset nauttimaan saariston kauneudesta, ihastelemaan vuonoja, ja kiipeämään hurjille jyrkänteille. Nordland on pitkä ja kapea alue Norjan pohjoisrannikolla napapiirin tuntumassa.

Nordlandiin tutustuminen kannattaa aloittaa alueen pääkaupungista Bodøsta. Bodøssa voit seurata sataman elämää, poiketa käsityöläisten liikkeisiin ja nähdä Saltstraumenin salmen voimakkaat virtaukset. Kaupunki sijaitsee Kystriksveienin rannikkoreitin pohjoispäässä. Reitti on pituudeltaan noin 650 kilometriä ja päättyy etelässä Steinkjerin kaupunkiin. Narvikissa voit tutustua Norjan teolliseen historiaan ja harrastaa talviurheilulajeja Narvikfjelletin hiihtokeskuksessa, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa.

Nordlandin rannikolta on helppo lähteä tutustumaan alueen saaristoon vaikkapa pyörällä tai kanootilla. Vesterålenin saaristossa voit nähdä valaita ja kavuta jyrkänteille ihailemaan vaikuttavia maisemia. Andenesin ja Bjørnskiinin välillä kulkeva Andøyan kansallinen matkailureitti tarjoaa myös upeita maisemia. Kesäaikaan kannattaa kiivetä Ramnanin ja Måtindin huipuille. Bleikin rannalla pohjoinen luonto on kauneimmillaan.

Austvågsøyan, Vestvågøyn ja Flakstadøyan saaret tarjoavat hyvät mahdollisuudet Lofoottien saariryhmään tutustumiseen. Stamsundista voit lähteä vaeltamaan Vestvågøyn Justadtinden-vuorelle. Täältä käsin voit tutustua myös Leknesin kylään ja viikinkien historiaan. Lähde pyöräretkelle Stamsundista Austvågøyalla sijaitsevaan Henningsværiin. Vaikuttava Trollfjordenin vuono muodostaa rajan Vesterålenin ja Lofoottien välille.

Etelässä Vegan saaristossa Helgelandin rannikolla on kauniita hiekkarantoja ja hienoa vaellusreittejä. Alueella pesii myös paljon eri lintulajeja. Nordlandin matka on hyvä tilaisuus tutustua myös saamelaiskulttuuriin sekä vaeltaa vuonojen rannoilla ja Saltfjellet-Svartisenin kansallispuistossa.

Matkusta Nordlandiin touko-heinäkuun aikana, jos haluat nauttia valoisista kesäöistä. Syyskuun ja maaliskuun välinen aika puolestaan on parasta aikaa nähdä revontulia. Jos haluat nähdä Nordlandin upeat maisemat mukavasti junan kyydistä, lähde Trondheimin ja Bodøn väliselle junamatkalle, joka kestää 10 tuntia.

Suositut kaupungit kohteessa Nordlandin lääni

Pohjois-Norja johon kuuluu pieni kaupunki tai kylä ja veneily
Vågan
Lautat ja veneet, Meri ja Revontulet
Koe merenrannastaan, revontulistaan ja akvaariostaan tunnettu Vågan!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Henningsværin silta
  • Lofoten War Memorial Museum
Norjan kalastuskylämuseo johon kuuluu joki tai puro
Moskenes
Lautat ja veneet, Kalastus ja Vuoristo
Koe viehättävä Moskenes ja sen kalastusmahdollisuudet, vuoristomaisemat, vaellusmahdollisuudet sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Kapakalamuseo
  • Norjan kalastuskylämuseo
Leknes joka esittää kukat ja pieni kaupunki tai kylä
Vestvågøy
Alueen nähtävyyksiin kuuluu kohteita kuten Hurtigrutenin lauttaterminaali Stamsund ja Lofotr Vikingmuseum (museo).

Vierailun arvoisia kohteita

  • Hurtigrutenin lauttaterminaali Stamsund
  • Lofotr Vikingmuseum
Narvik
Narvik
Murtomaahiihto, Vuoristo ja Halpa
Narvik on Nordlandin läänin kolmanneksi suurin kaupunki, ja se on ollut jo pitkään yksi Pohjois-Norjan tärkeimmistä satamakaupungeista. Narvik on myös mahtava matkakohde, joka tarjoaa kaikkea upeasta luonnosta jännittävään ja paikoin dramaattiseen historiaan.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Narvikfjellet
Bodø
Bodø
Satamat, Business ja Urheilu
Meri, rannikkokulttuuri ja arvaamaton luonto tekevät Bodøsta, Pohjois-Norjan suurimmasta kylästä, rannikon kirkkaimman helmen.
Mo i Rana
Mo i Rana
Puutarhat, Golf ja Luonto
Rautateollisuutensa vuoksi rautakaupunkina tunnettu Mo i Rana on Pohjois-Norjan neljänneksi suurin kaupunki, jossa voit nauttia upeasta kulttuurista ja luonnosta.