Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Glasgow Cathedral

Tämä goottilainen katedraali kohoaa Glasgow'n kaupungin perustamispaikalla, ja jylhine lasimaalauksineen se on Skotlannin upein keskiaikainen kirkko.

Käy Glasgow Cathedralissa katsomassa Skotlannin arvostetuimpiin lukeutuvaa goottilaista rakennusta ja sen upeita lasimaalausikkunoita. Tutustu Skotlannin historian jäänteisiin keskiajalta ja kuuntele tarinoita muinaisista sankareista.

Glasgow'n katedraali on kaupungin ylpeys. Nykyistä rakennusta alettiin rakentaa 1100-luvulla, ja se on ainoa keskiaikainen katedraali Manner-Skotlannissa, joka säilyi ehjänä vuoden 1560 uskonpuhdistuksessa. Legendan mukaan St. Kentigern eli Mungo haudattiin paikalle 600-luvun alkupuolella. Hän oli vanhan brittiläisen kuningaskunnan, Strathclyden, ensimmäinen piispa, ja on edelleenkin Glasgow'n suojeluspyhimys.

Muista käydä myös kryptassa, jonka kerrotaan olevan St. Kentigernin hautapaikka. Täältä löydät myös legendaarista William Wallacea ja Robert Brucea tukeneen piispa Wishartin patsaan. Nämä sankarilliset Skotlannin päämiehet, Guardians of Scotland, johtivat 30-vuotista itsenäisyyssotaa Englantia vastaan.

Innokkaat kirkossakävijät osallistuvat mielellään kaarikäytävien ja -holvien kautta kulkevalle ilmaiselle opastetulle kierrokselle. Vapaaehtoiset oppaat kertovat vierailijoille rakennuksesta ja sen historiasta. Yksi kierroksen kohteista on Millennium Window, joka on katedraalin uusin lasimaalausikkuna. Ikkuna paljastettiin vuonna 1999 rakennuksen tuhatvuotisen historian kunniaksi. Se symboloi kasvua ja siinä on kohtauksia Raamatusta.

Jos tutustut katedraaliin omin päin, muista myös pienet yksityiskohdat, kuten kaiverretut kattokoristeet. Puisia kattokoristeita on 1400-luvulla eläneen arkkipiispa Blackadderin mukaan nimetyllä käytävällä. Sunnuntai-iltapäivisin voit kuunnella kuorolaulua iltajumalanpalveluksessa.

Kulje katedraalin taakse levittäytyvän Glasgow'n Necropolisin halki ja ihaile glasgow'laisten merkkihenkilöiden hautoja tällä viktoriaanisella hautausmaalla.

Glasgow Cathedral on avoinna joka päivä ja sisäänpääsy on maksutonta. Sunnuntaiaamuisin katedraalissa järjestetään jumalanpalvelus. Rakennus on kävelyetäisyydellä keskustan George Squarelta, ja sinne pääsee myös linja-autolla, junalla tai autolla. Lähikaduilla on maksullisia pysäköintipaikkoja. Huomaathan, että opastettuja kierroksia on talviaikaan vähemmän, mutta voit toki tutustua rakennuksen arkkitehtuuriin ja historiaan sisäänkäynniltä saatavien opaskirjojen ja esitteiden avulla.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 714 majoitusliikettä kohteen Glasgow Cathedral lähellä
Grand Central Hotel 74 €
Grand Central Hotel

Grand Central Hotel

   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Majakka ja Buchanan Street sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Gallery of Modern Art (galleria) ja George Square ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Glasgow Centralin rautatieasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja St Enochin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  easyHotel Glasgow 32 €
  easyHotel Glasgow

  easyHotel Glasgow

    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Sauchiehall Street, Royal Concert Hall ja King's Theatre Glasgow sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. George Square ja Gallery of Modern Art (galleria) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Cowcaddensin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Buchanan Streetin metroasema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

   citizenM Hotel Glasgow 78 €
   citizenM Hotel Glasgow

   citizenM Hotel Glasgow

     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    George Square ja Gallery of Modern Art (galleria) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Glasgow Cathedral (katedraali) ja The SSE Hydro ovat myös 3 kilometrin päässä. Cowcaddensin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Buchanan Streetin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

    Point A Hotel Glasgow 41 €
    Point A Hotel Glasgow

    Point A Hotel Glasgow

      
     3.5 kautta 5.0 Tähteä

     Pavilion Theatre (teatteri) ja Sauchiehall Street sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. George Square ja Gallery of Modern Art (galleria) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Buchanan Streetin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Cowcaddensin metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

     Jurys Inn Glasgow 70 €
     Jurys Inn Glasgow

     Jurys Inn Glasgow

       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      St. Enoch Centre (ostoskeskus) ja Merchant City sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Gallery of Modern Art (galleria) ja Buchanan Street ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. St Enochin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Bridge Streetin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hallmark Hotel Glasgow 58 €
      Hallmark Hotel Glasgow

      Hallmark Hotel Glasgow

        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       St Vincent Street Church (kirkko), The SSE Hydro ja Sauchiehall Street sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. King's Theatre Glasgow ja Merchant City ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Glasgow Anderstonin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Glasgow Charing Crossin asema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

       Moxy Glasgow Merchant City 62 €
       Moxy Glasgow Merchant City

       Moxy Glasgow Merchant City

         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Merchant City ja Glasgow Cathedral (katedraali) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. George Square ja Gallery of Modern Art (galleria) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Glasgow High Streetin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Glasgow Queen Streetin asema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

        Carlton George Hotel 99 €
        Carlton George Hotel

        Carlton George Hotel

          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Merchants’ House (kauppiastalo), Buchanan Street ja Buchanan Galleries (ostoskeskus) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. George Square ja City Chambers (kaupungin virastotalo) ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Buchanan Streetin metroasema ja Glasgow Queen Streetin asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.