COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Yhdistynyt kuningaskunta
Matkaopas

Pyhän Paavalin katedraali joka esittää kaupunki, uskonnolliset aiheet ja katunäkymät

Neljästä identiteetiltään erilaisesta maasta koostuva Iso-Britannia esittelee kävijöilleen tuhansia vuosia historiaa, globaalia kaupunkielämää ja vaihtelevia maisemia.

Iso-Britannia tarjoaa kulttuuria, historiaa ja luontomaisemia niin Englannissa, Walesissa, Skotlannissa kuin Pohjois-Irlannissakin. Isossa-Britanniassa on paljon nähtävää ja koettavaa aina sähköisestä Lontoosta Skotlannin villeihin ylämaihin ja uneliaista kalastajakylistä loisteliaisiin kuninkaallisiin palatseihin.

Matka Isoon-Britanniaan tarjoaa vaihtelevaa luonnonkauneutta. Voit patikoida Skotlannin ylämailla tai Walesissa Eryrinkansallispuiston laaksoissa. Englannin Lake District on hyvää pyöräilyaluetta. Pohjois-Irlannissa voit kulkea Giant’s Causewayn vulkaanisella kivimuodostelmalla.

Kiehtovia historiallisia nähtävyyksiä riittää valittavaksi. Englannin Wiltshiressa voit tutustua Stonehengeen, esihistorialliseen muodostelmaan kivenjärkäleitä. Lontoossa voit vierailla Buckinghamin palatsissa, joka on toiminut Britannian kuningasperheen kotina vuodesta 1837. Towerin linnassa kerrotaan monarkeista, jotka ovat menettäneet siellä päänsä. Skotlannissa sijaitsee Linlithgow Palace, jossa Skotlannin hallitsija Maria Stuart syntyi. Walesissakin on lukuisia keskiaikaisia linnoja ja roomalaisten linnakkeiden raunioita.

Kulttuurinnälkäisille on Isossa-Britanniassa huipputeatteria, maailmanluokan museoita ja upeita konserttisaleja. Varaa Lontoossa liput West Endin musikaaliin tai farssiin tai O2 Arenalle kansainvälisten artistien konserttiin. Manchesterin Museum of Science and Industry tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, joihin yleisö saa osallistua. Edinburghissa on Scottish National Gallery of Modern Art, jonka laajaan nykytaidekokoelmaan saa uppoamaan aikaa. Belfastin Titanic Experiencessa kerrotaan historiallisesta matkustaja-aluksesta sen alkuperäisellä rakennuspaikalla. Cardiffissa kannattaa varata liput johonkin Wales Millennium Centerissä pidettävään konserttiin.

Jos haluat viettää päivän merenrannalla, Isossa-Britanniassa on paljon erinomaisia rantoja. Suosittuja rantakohteita ovat Blackpool Englannissa ja Sandwood Bay Skotlannissa. Walesissa on rannikkoreitti, joka seuraa Walesin koko rantaviivaa.

Jos haluat viettää villiä yöelämää kaupunkilomalla Isossa-Britanniassa, suuntaa esimerkiksi Lontooseen, Belfastiin, Edinburghiin tai Cardiffiin. Jos kaipaat hiljaiseloa, hotelli Isossa-Britanniassa voi tarkoittaa huoneen varaamista linnasta tai mukavan syrjäisellä paikalla olevan järvenrantamökin vuokraamista.

Iso-Britannia tarjoaa kaunista luontoa, jännittävää kaupunkikulttuuria ja kiehtovaa historiaa.

Suositut kaupungit kohteessa Yhdistynyt kuningaskunta

Pyhän Paavalin katedraali joka esittää kaupunki, uskonnolliset aiheet ja katunäkymät
Lontoo
Shoppailu, Teatteri ja Retki
Big Ben, amiraali Nelsonin patsas, Tower of London ja Abbey Road – Lontoon jokaisella kolkalla on oma tarinansa kerrottavanaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Bankenviertel
 • Kensington High Street
 • West Endin teatterialue
Victoria Square johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja tori
Birmingham
Merenherkut, Shoppailu ja Lapsiystävällinen
Yhdistyneen kuningaskunnan toiseksi suurin kaupunki Birmingham on kuuluisa museoistaan, ostospaikoistaan, kanaaleistaan, ravintoloistaan ja musiikkitapahtumistaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Hurst Street
 • Broad Street
 • Symphony Hall
Arthur\'s Seat johon kuuluu näkymät, linna ja kaupunki
Edinburgh
Merenherkut, Kävely ja Shoppailu
Tämä Skotlannin pääkaupunki on täynnä erilaisia maamerkkejä, puistoja ja puutarhoja, ja siellä järjestetään kulttuurifestivaaleja, joihin osallistuu miljoonia kävijöitä joka vuosi.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Princes Street
 • The Meadows
 • HMY Britannia
Royal Liver Building johon kuuluu vanha arkkitehtuuri ja kaupunki
Liverpool
Merenherkut, Shoppailu ja Satama
Tiivis pohjoinen kaupunki on Englannin parhaita kulttuurikohteita, koska sillä on rikas merenkulkuhistoria, kaupungissa on erilaisia jännittäviä museoita ja se on synnyttänyt muutamia Ison-Britannian parhaimpiin lukeutuvia bändejä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Royal Liver Building
 • Albert Dock
 • Liverpool Pier Head Ferry Terminal
The SSE Hydro joka esittää yökuvat ja usvaa tai sumua
Glasgow
Merenherkut, Shoppailu ja Teatteri
Koe museoistaan, taiteestaan ja teatteristaan tunnettu Glasgow!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Sauchiehall Street
 • The SSE Hydro
 • Glasgow’n yliopisto
Cardiff johon kuuluu yökuvat, kaupunki ja katunäkymät
Cardiff
Merenherkut, Shoppailu ja Lapsiystävällinen
Walesin pääkaupunki Cardiff on vilkas satamakaupunki, jossa on keskiaikaisia linnoja, huolella vaalittuja puistoja, nykyaikaisia urheilustadioneita ja viihdealue kimmeltävän veden äärellä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Cardiff Bay
 • Principality Stadium
 • Cardiff Motorpoint Arena

Suositut vierailukohteet – Yhdistynyt kuningaskunta

Yhdistynyt kuningaskunta

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: