Yhdistynyt kuningaskunta

Matkaopas
Pyhän Paavalin katedraali joka esittää kaupunki, uskonnolliset aiheet ja katunäkymät

Neljästä identiteetiltään erilaisesta maasta koostuva Iso-Britannia esittelee kävijöilleen tuhansia vuosia historiaa, globaalia kaupunkielämää ja vaihtelevia maisemia.

Iso-Britannia tarjoaa kulttuuria, historiaa ja luontomaisemia niin Englannissa, Walesissa, Skotlannissa kuin Pohjois-Irlannissakin. Isossa-Britanniassa on paljon nähtävää ja koettavaa aina sähköisestä Lontoosta Skotlannin villeihin ylämaihin ja uneliaista kalastajakylistä loisteliaisiin kuninkaallisiin palatseihin.

Matka Isoon-Britanniaan tarjoaa vaihtelevaa luonnonkauneutta. Voit patikoida Skotlannin ylämailla tai Walesissa Eryrinkansallispuiston laaksoissa. Englannin Lake District on hyvää pyöräilyaluetta. Pohjois-Irlannissa voit kulkea Giant’s Causewayn vulkaanisella kivimuodostelmalla.

Kiehtovia historiallisia nähtävyyksiä riittää valittavaksi. Englannin Wiltshiressa voit tutustua Stonehengeen, esihistorialliseen muodostelmaan kivenjärkäleitä. Lontoossa voit vierailla Buckinghamin palatsissa, joka on toiminut Britannian kuningasperheen kotina vuodesta 1837. Towerin linnassa kerrotaan monarkeista, jotka ovat menettäneet siellä päänsä. Skotlannissa sijaitsee Linlithgow Palace, jossa Skotlannin hallitsija Maria Stuart syntyi. Walesissakin on lukuisia keskiaikaisia linnoja ja roomalaisten linnakkeiden raunioita.

Kulttuurinnälkäisille on Isossa-Britanniassa huipputeatteria, maailmanluokan museoita ja upeita konserttisaleja. Varaa Lontoossa liput West Endin musikaaliin tai farssiin tai O2 Arenalle kansainvälisten artistien konserttiin. Manchesterin Museum of Science and Industry tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, joihin yleisö saa osallistua. Edinburghissa on Scottish National Gallery of Modern Art, jonka laajaan nykytaidekokoelmaan saa uppoamaan aikaa. Belfastin Titanic Experiencessa kerrotaan historiallisesta matkustaja-aluksesta sen alkuperäisellä rakennuspaikalla. Cardiffissa kannattaa varata liput johonkin Wales Millennium Centerissä pidettävään konserttiin.

Jos haluat viettää päivän merenrannalla, Isossa-Britanniassa on paljon erinomaisia rantoja. Suosittuja rantakohteita ovat Blackpool Englannissa ja Sandwood Bay Skotlannissa. Walesissa on rannikkoreitti, joka seuraa Walesin koko rantaviivaa.

Jos haluat viettää villiä yöelämää kaupunkilomalla Isossa-Britanniassa, suuntaa esimerkiksi Lontooseen, Belfastiin, Edinburghiin tai Cardiffiin. Jos kaipaat hiljaiseloa, hotelli Isossa-Britanniassa voi tarkoittaa huoneen varaamista linnasta tai mukavan syrjäisellä paikalla olevan järvenrantamökin vuokraamista.

Iso-Britannia tarjoaa kaunista luontoa, jännittävää kaupunkikulttuuria ja kiehtovaa historiaa.

Suositut kaupungit kohteessa Yhdistynyt kuningaskunta

Lontoo johon kuuluu taivas, kaupunki ja silta
Lontoo
Museot, Teatterit ja Historiallinen
Big Ben, amiraali Nelsonin patsas, Tower of London ja Abbey Road – Lontoon jokaisella kolkalla on oma tarinansa kerrottavanaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • London Eye
 • The Shard
 • London Bridge
Victoria Square johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja tori
Birmingham
Ruokailu, Allasbaarit ja Shoppailu
Yhdistyneen kuningaskunnan toiseksi suurin kaupunki Birmingham on kuuluisa museoistaan, ostospaikoistaan, kanaaleistaan, ravintoloistaan ja musiikkitapahtumistaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Birmingham Hippodrome
 • Symphony Hall
 • Library of Birmingham
Arthur\'s Seat johon kuuluu näkymät, linna ja kaupunki
Edinburgh
Historiallinen, Linna ja Kierrokset
Tämä Skotlannin pääkaupunki on täynnä erilaisia maamerkkejä, puistoja ja puutarhoja, ja siellä järjestetään kulttuurifestivaaleja, joihin osallistuu miljoonia kävijöitä joka vuosi.

Vierailun arvoisia kohteita

 • HMY Britannia
 • Edinburgh International Conference Centre
 • National Gallery of Scotland
Royal Liver Building johon kuuluu vanha arkkitehtuuri ja kaupunki
Liverpool
Ystävälliset ihmiset, Allasbaarit ja Shoppailu
Tiivis pohjoinen kaupunki on Englannin parhaita kulttuurikohteita, koska sillä on rikas merenkulkuhistoria, kaupungissa on erilaisia jännittäviä museoita ja se on synnyttänyt muutamia Ison-Britannian parhaimpiin lukeutuvia bändejä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Liverpool Pier Head Ferry Terminal
 • Museum of Liverpool
 • Royal Liver Building
Cardiff johon kuuluu yökuvat, kaupunki ja katunäkymät
Cardiff
Ystävälliset ihmiset, Shoppailu ja Historiallinen
Walesin pääkaupunki Cardiff on vilkas satamakaupunki, jossa on keskiaikaisia linnoja, huolella vaalittuja puistoja, nykyaikaisia urheilustadioneita ja viihdealue kimmeltävän veden äärellä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Principality Stadium
 • Cardiff Motorpoint Arena
 • Cardiffin linna
The SSE Hydro joka esittää yökuvat ja usvaa tai sumua
Glasgow
Shoppailu, Teatterit ja Elävä musiikki
Koe museoistaan, taiteestaan ja paikallisesta keittiöstään tunnettu Glasgow!

Vierailun arvoisia kohteita

 • The SSE Hydro
 • Glasgow’n yliopisto
 • Scottish Exhibition and Conference Centre

Suositut vierailukohteet – Yhdistynyt kuningaskunta

Yhdistynyt kuningaskunta

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: