Yhdistynyt kuningaskunta

Matkaopas
Inverness featuring silta, vanha arkkitehtuuri ja yökuvat
Neljästä identiteetiltään erilaisesta maasta koostuva Iso-Britannia esittelee kävijöilleen tuhansia vuosia historiaa, globaalia kaupunkielämää ja vaihtelevia maisemia.

Iso-Britannia tarjoaa kulttuuria, historiaa ja luontomaisemia niin Englannissa, Walesissa, Skotlannissa kuin Pohjois-Irlannissakin. Isossa-Britanniassa on paljon nähtävää ja koettavaa aina sähköisestä Lontoosta Skotlannin villeihin ylämaihin ja uneliaista kalastajakylistä loisteliaisiin kuninkaallisiin palatseihin.

Matka Isoon-Britanniaan tarjoaa vaihtelevaa luonnonkauneutta. Voit patikoida Skotlannin ylämailla tai Walesissa Eryrinkansallispuiston laaksoissa. Englannin Lake District on hyvää pyöräilyaluetta. Pohjois-Irlannissa voit kulkea Giant’s Causewayn vulkaanisella kivimuodostelmalla.

Kiehtovia historiallisia nähtävyyksiä riittää valittavaksi. Englannin Wiltshiressa voit tutustua Stonehengeen, esihistorialliseen muodostelmaan kivenjärkäleitä. Lontoossa voit vierailla Buckinghamin palatsissa, joka on toiminut Britannian kuningasperheen kotina vuodesta 1837. Towerin linnassa kerrotaan monarkeista, jotka ovat menettäneet siellä päänsä. Skotlannissa sijaitsee Linlithgow Palace, jossa Skotlannin hallitsija Maria Stuart syntyi. Walesissakin on lukuisia keskiaikaisia linnoja ja roomalaisten linnakkeiden raunioita.

Kulttuurinnälkäisille on Isossa-Britanniassa huipputeatteria, maailmanluokan museoita ja upeita konserttisaleja. Varaa Lontoossa liput West Endin musikaaliin tai farssiin tai O2 Arenalle kansainvälisten artistien konserttiin. Manchesterin Museum of Science and Industry tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, joihin yleisö saa osallistua. Edinburghissa on Scottish National Gallery of Modern Art, jonka laajaan nykytaidekokoelmaan saa uppoamaan aikaa. Belfastin Titanic Experiencessa kerrotaan historiallisesta matkustaja-aluksesta sen alkuperäisellä rakennuspaikalla. Cardiffissa kannattaa varata liput johonkin Wales Millennium Centerissä pidettävään konserttiin.

Jos haluat viettää päivän merenrannalla, Isossa-Britanniassa on paljon erinomaisia rantoja. Suosittuja rantakohteita ovat Blackpool Englannissa ja Sandwood Bay Skotlannissa. Walesissa on rannikkoreitti, joka seuraa Walesin koko rantaviivaa.

Jos haluat viettää villiä yöelämää kaupunkilomalla Isossa-Britanniassa, suuntaa esimerkiksi Lontooseen, Belfastiin, Edinburghiin tai Cardiffiin. Jos kaipaat hiljaiseloa, hotelli Isossa-Britanniassa voi tarkoittaa huoneen varaamista linnasta tai mukavan syrjäisellä paikalla olevan järvenrantamökin vuokraamista.

Iso-Britannia tarjoaa kaunista luontoa, jännittävää kaupunkikulttuuria ja kiehtovaa historiaa.

Suositut kaupungit kohteessa Yhdistynyt kuningaskunta

Lontoo johon kuuluu taivas, kaupunki ja silta
Lontoo
Museot, Teatterit ja Historiallinen
Big Ben, amiraali Nelsonin patsas, Tower of London ja Abbey Road – Lontoon jokaisella kolkalla on oma tarinansa kerrottavanaan.

Vierailun arvoisia kohteita

  • London Eye
  • London Bridge
  • Natural History Museum
Arthur\'s Seat johon kuuluu näkymät, linna ja kaupunki
Edinburgh
Historiallinen, Linna ja Kierrokset
Tämä Skotlannin pääkaupunki on täynnä erilaisia maamerkkejä, puistoja ja puutarhoja, ja siellä järjestetään kulttuurifestivaaleja, joihin osallistuu miljoonia kävijöitä joka vuosi.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Edinburghin linna
  • Royal Mile
  • Princes Street
Victoria Square johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja tori
Birmingham
Ruokailu, Baarit ja Shoppailu
Yhdistyneen kuningaskunnan toiseksi suurin kaupunki Birmingham on kuuluisa museoistaan, ostospaikoistaan, kanaaleistaan, ravintoloistaan ja musiikkitapahtumistaan.

Vierailun arvoisia kohteita