Halvat lennot Manchester

Halvimmat lennot kohteeseen Manchester

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 62 € yhdensuuntaisille lennoille ja 130 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

SAS
Finnair
KLM
Lufthansa
Air Baltic
Lufthansa
SAS
KLM
Air France
Finnair

Lisätietoja – Manchester

Tietoja Manchesterista

Lennot Manchesteriin

Manchester sijaitsee Luoteis-Englannissa Lancashiren kreivikunnassa. Kaupungin metropolialueella asuu noin kaksi ja puoli miljoonaa asukasta, ja Manchester taisteleekin Englannin kakkoskaupungin tittelistä Birminghamin kanssa. Kaupunki on tunnettu maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina, mutta kaupunki tarjoaa paljon muutakin kuin teollisen vallankumouksen hedelmiä. Finnair lennättää suomalaiset matkustajat kolmessa tunnissa suoraan Helsinki-Vantaalta Manchesteriin. Välilaskullisia lentoja tarjoaa muun muassa SAS, jonka siivillä suomalaiset voivat lentää paikan päälle Tukholman, Kööpenhaminan tai Oslon kautta.

Manchesterin kansainvälinen lentoasema palvelee noin kahtakymmentä miljoonaa matkustajaa vuosittain ja on yksi Ison-Britannian vilkkaimmista lentoasemista. Vajaan viidentoista kilometrin päässä Manchesterin keskustasta sijaitseva lentoasema koostuu kolmesta matkustajaterminaalista sekä rahtiterminaalista. Finnairin lennot laskeutuvat yleensä terminaaliin 1, mutta oma tulo- ja lähtöterminaali kannattaa aina tarkistaa ennen matkaa. Välilaskulliset vaihtoehdot kestävät luonnollisesti muutaman tunnin suoria lentoja pidempään, mutta voivat olla edullisempia.

Manchesteriin suuntautuvien lentojen hinnoissa ei ole suuria vuodenajoista johtuvia vaihteluita. Lentoja varatessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota lentopäiviin, sillä viikonloput ja juhlapyhät ovat monesti kalleimpia matkustusajankohtia. Manchesterissa sataa suhteellisen tasaisesti ympäri vuoden, joskin keväällä sataa hieman muuta vuotta vähemmän ja syksyllä puolestaan enemmän. Päivälämpötilat nousevat Atlantin vaikutuksesta kesälläkin vain harvoin tukahduttaviin hellelukemiin, joten kaupunki sopii hyvin kesäkohteeksi. Talvikaan ei ole erityisen kylmä, mutta lunta voi sataa talvella muutamana päivänä kuukaudessa.

Reilun puolen miljoonan asukkaan Manchester on itsessään suhteellisen pieni, mutta koko metropolialue mukaan laskettuna todellinen kosmopoliittinen suurkaupunki. Kaupungin joka kulmassa voi aistia teollisen vallankumouksen jäljet – se käy erityisen hyvin ilmi kaupungin lukuisista punatiilisistä rakennuksista. Kaupunki tarjoaa kuitenkin paljon muutakin, aina kansainvälisestä ruokakulttuurista jalkapalloon.

Lentäminen Suomesta Manchesteriin

Suomesta pääsee Manchesteriin helposti vuoden ympäri. Iso-Britannia on yksi niistä harvoista EU-maista, jotka eivät kuulu Schengen-alueeseen. Se tarkoittaa matkustajan kannalta sitä, että lentoasemalla on kuljettava passintarkastuspisteen läpi. Matkustusasiakirjana hyväksytään passi ja poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ison-Britannian rahayksikkö on punta.

Lennot Manchesterin kansainväliselle lentoasemalle

Manchesterin kansainvälinen lentoasema on Ison-Britannian kolmanneksi vilkkain lentoasema. Sieltä on suoria lentoja lukuisiin kohteisiin ympäri maailman. Lentoasema palvelee vuosittain noin 20 miljoonaa matkustajaa.

Lentoasema sijaitsee vajaan 15 km:n päässä Manchesterin keskustasta lounaaseen. Monet linja-autoreitit pysähtyvät lentoasemalla, ja ainakin linjat 43, 44 ja 105 vievät matkustajat suoraan Manchesterin keskustaan. Lisäksi tarjolla on muita linja-autoyhteyksiä moniin muihin paikkoihin metropolialueella, kuten esimerkiksi Stockportiin. Lentoaseman juna-asema sijaitsee terminaalien 1 ja 2 välissä. Asemalta on Skylink-hihnakuljetinyhteys itse terminaaleihin. Northern Railin tai TransPennine Expressin liikennöimät junat yhdistävät lentoaseman paitsi Manchesterin Piccadilly-asemaan myös moniin muihin paikkoihin Pohjois-Englannissa sekä jopa Edinburghiin asti. Suunnitelmissa on lisätä tulevaisuudessa junayhteyksiä ja tarjota esimerkiksi suoria yhteyksiä Lontooseen ja Birminghamiin. Myös Metrolink-raitiovaunu pysähtyy lentoasemalla. Se vie matkustajat ensin Cornbrookin asemalle, josta on mahdollista ottaa toinen raitiovaunu keskustaan Piccadillyn asemalle tai moniin muihin paikkoihin metropolialueella. Taksin ottamista voi harkita, mutta kannattaa muistaa, että Englannissa taksien hinnat ovat suhteellisen korkeat. Lentoasema sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Manchesterin keskustasta M56-moottoritien varrella, joten autonvuokraajat pääsevät helposti perille kaupunkiin ja muualle.

Avaa Expedian sivu selaimessasi ja varaa lennot Manchesteriin jo tänään. Varaa samalla hotellihuone kaupungin keskustasta tai vaikka jonkin kanavan läheisyydestä. Jos haluat tutustua matkallasi Pohjois-Englannin maaseutuun, voit myös varata huoneen jostain pienemmästä kylästä, varata auton ja lähteä lomallasi todelliselle tutkimusmatkalle!

Suosittuja lentoja kohteeseen Manchester

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 62 € yhdensuuntaisille lennoille ja 130 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

SAS
Lufthansa