LontooYhdistynyt kuningaskunta

Ota suunnaksi Lontoo ja koe sen teatterit, museot sekä taidegalleriat.

Lontoossa asuu yli kahdeksan miljoonaa ihmistä, kuten maailman kuuluisin kuningasperhe. Tee matka tähän kiehtovaan suurkaupunkiin ja vietä siellä mieleenpainuva kaupunkiloma. Lontoon metroverkosto, punaiset kaksikerroksiset bussit ja kuuluisat mustat taksit pitävät huolen siitä, ettei kaupunki koskaan nuku.

Thames-joen varren Lontoo on sekoitus sekä historiallista että modernia arkkitehtuuria. Vanhan maailman helmiä ovat Westminster Abbey, kuuluisa Big Ben -kellotorni ja Tower Bridge -silta. London Eye -maailmanpyörästä voit nähdä kaupungin lintuperspektiivistä. Omaperäisen muotonsa vuoksi lempinimellä ”The Gherkin” (cocktailkurkku) tunnettu futuristinen The Shard -pilvenpiirtäjä on uusin tulokas kaupunkikuvaan.

Lontoossa on valtava määrä museoita ja erilaisia tiede- ja taidekeskuksia. Vietä vähintään muutama tunti British Museumissa, joka esittelee aarteita kaikkialta maailmasta. Liity niiden yli neljän miljoonan kävijän joukkoon, jotka tutustuvat Tate Modern -taidemuseon kokoelmiin joka vuosi. Tämä museo, joka sijaitsee Banksiden vanhassa voimalaitoksessa, esittelee nykytaidetta maalauksista ja installaatioista performanssitaiteeseen, valotaiteeseen ja musiikkiin.

Kulttuurisesti monimuotoinen Lontoo on suosittu kulinaristien keskuudessa, sillä kaupungissa on ravintoloita jokaiseen makuun. Aterioi Michelin-tähdillä palkituissa ravintoloissa Kensingtonissa, Chelseassa tai Knightsbridgessä. Notting Hillissä ja Sohossa on trendikkäitä bistroja ja gastropubeja. Tilaa dim sumia Chinatownissa, istahda syömään tulista intialaista currya Brick Lanella tai nauti paellaa Covent Gardenissa.

Lontoo ei myöskään petä, jos tarkoituksesi on kierrellä ostoksilla. Lontoossa on useita maailmankuuluja tavarataloja. Jos kaipaat luksusta, käy Harrodsilla Knightsbridgessä. Mainio vaihtoehto on myös Oxford Streetin suurin tavaratalo Selfridges.

Kauniina päivinä Trafalgar Square ja Piccadilly Circus ovat loistavia paikkoja vain oleskella ja katsella ihmisvilinää. Ota aurinkoa Lontoon suurimman puiston Hyde Parkin laajoilla nurmilla.

Ehdoton Lontoon-loman käyntikohde on tietysti myös Buckinghamin palatsi. Saavu paikalle klo 11.15 ja näe perinteinen vahdinvaihtoseremonia, joka tapahtuu joka päivä samaan aikaan lukuun ottamatta talvikuukausia.

Tunnettu seuraavista:

Museo, Teatteri ja Historiallinen rakennus

Tarkastele karttaa

Missä yöpyä kohteessa Lontoo

Lontoon keskusta
West End joka esittää katunäkymät ja kaupunki sekä suuri ryhmä ihmisiä

Lontoon keskusta

Teatteri, Museo, Urbaani

Lontoon keskusta tunnetaan kiehtovista museoista, upeista näkymistä joelle ja maineikkaista taidegallerioista. Myös suositut nähtävyydet, kuten Her Majesty's Theatre ja Piccadilly Circus, ovat näkemisen arvoisia. Läheiset Piccadilly Circusin metroasema ja Green Parkin metroasema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Kensington
Kensington Gardens featuring puutarha

Kensington

Museo, Historiallinen rakennus, Arkkitehtuuri

4.5/5(127 arvostelua)

Rentoudu upeassa puistossa, josta on näkymät palatsiin, tutustu alueen varakkaaseen pääkatuun ja vieraile tämän valtavan asuinalueen gallerioissa ja museoissa.

Covent Garden
Lontoo joka esittää perintökohteet, kyltit ja markkinat

Covent Garden

Puutarha, Teatteri, Urbaani

Tällä alueella voit nauttia upeista baareista ja kuvankauniista puutarhoista, ja vierailla paikallisissa nähtävyyksissä, kuten Royal Opera House ja Covent Garden Market. Lisäksi Covent Gardenin metroasema takaa, että kaupunkiin tutustuminen on vaivatonta.

Paddington
Paddington featuring kaupunki ja tori

Paddington

Arkkitehtuuri, Urbaani, Shoppailu

Paddington tunnetaan suosituista kaupoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Kensington Gardens ja Hyde Park. Tutustu kohteeseen Lontoo lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Paddingtonin metroasema tai Royal Oakin metroasema sijaitsevat lähellä.

Kings Cross St. Pancras
Kings Cross St. Pancras johon kuuluu sisäkuvat ja vanha arkkitehtuuri sekä pieni ryhmä ihmisiä

Kings Cross St. Pancras

Arkkitehtuuri, Urbaani, Museo

Kings Cross St. Pancras tunnetaan kiehtovista museoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä British Library (kirjasto) ja Russell Square. Tutustu kohteeseen Lontoo lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – King's Cross St. Pancrasin metroasema tai Russell Squaren metroasema sijaitsevat lähellä.

Mayfair
Mayfair johon kuuluu katunäkymät

Mayfair

Shoppailu, Museo, Urheilu

Mayfair tunnetaan suosituista kaupoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Piccadilly ja Park Lane. Tutustu kohteeseen Lontoo lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Green Parkin metroasema tai Bond Streetin metroasema sijaitsevat lähellä.

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Lontoo

Buckinghamin palatsi
Kuva majoitusliikkeestä Buckinghamin palatsi

Buckinghamin palatsi

4/5(161 arvostelua)

Britannian kuuluisin koti, kuningatar Elisabet II:n ylellinen asunto ja työpaikka, on avoinna kaikille.

Big Ben
Kuva majoitusliikkeestä Big Ben

Big Ben

3.5/5(159 arvostelua)

Yksi Lontoon mahtavimmin kaikuvista maamerkeistä on tärkeä Englannin symboli.

Lontoon Tower
Kuva majoitusliikkeestä Lontoon Tower

Lontoon Tower

4/5(132 arvostelua)

Lontoon Tower on yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista, joka tunnetaan kiehtovasta ja hirvittävästä historiastaan.

The O2 Arena
Kuva majoitusliikkeestä The O2 Arena

The O2 Arena

4/5(20 arvostelua)

Käy musiikki- ja urheilutapahtumissa, katso elokuva tai käy keilaamassa tässä maailman suosituimpiin kuuluvassa monitoimiareenassa, joka sijaitsee Thames-joen varrella ja erottuu selvästi ympäristöstään omaperäisen valkoisen kupolinsa ansiosta.

Pyhän Paavalin katedraali
Kuva majoitusliikkeestä Pyhän Paavalin katedraali

Pyhän Paavalin katedraali

4/5(29 arvostelua)

Vieraile tässä katedraalissa ja tutustu Lontoon kuuluisimman kirkon ja sen kaupungin yläpuolelle kohoavan barokkikupolin historiaan.

Hyde Park
Kuva majoitusliikkeestä Hyde Park

Hyde Park

4.5/5(214 arvostelua)

Lontoon kuuluisin puisto kuului aikoinaan kuninkaan yksityisiin metsästysmaihin. Nykyään puistossa voivat kaikki nauttia sen vehreydestä, monumenteista ja musiikkiesityksistä. 

Muita kohteen Lontoo kaltaisia kaupunkeja

Edinburgh
Kuva majoitusliikkeestä Edinburgh
Edinburgh
Birmingham
Kuva majoitusliikkeestä Birmingham
Birmingham
Madrid
Kuva majoitusliikkeestä Madrid
Madrid
Pariisi
Kuva majoitusliikkeestä Pariisi
Pariisi