Lisätietoja – Bristol

Lennot Bristoliin

Bristol on noin puolen miljoonan asukkaan suurkaupunki Lounais-Englannissa. Se sijaitsee Avon-joen varrella lähellä Etelä-Englannin ja Walesin välissä sijaitsevaa Bristolin kanaalia. Bristolissa on myös oma lentoasema, joka on ollut etenkin halpalentoyhtiöiden suosiossa. Expedia.fi-sivustolla voit vertailla parhaita lentotarjouksia Bristoliin. Samalla voit tutustua myös kaupungin hotellitarjontaan ja varata itseäsi miellyttävän hotellin Bristolissa.

Bristolin lentoasemalta ei tätä kirjoitettaessa ole suoraa yhteyttä Suomeen, mutta sinne voi lentää helposti yhdellä vaihdolla. Bristoliin voi lentää Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta esimerkiksi Amsterdamin, Frankfurtin tai Münchenin kautta. Expedian kautta voit varata halvat lennot Bristoliin mutkattomasti. Lisäksi voit hyödyntää Expedian tarjoamia lennot ja hotellin sisältäviä pakettimatkoja Bristoliin – ne helpottavat matkan varaamista ja ovat mahdollisesti myös edullisempia kuin lentojen ja hotellin varaaminen erikseen.

Bristol on hieman tuntemattomampi matkakohde Englannissa, mutta kaupungissa on joka tapauksessa paljon nähtävää. Pitkän historiansa ansiosta kaupungissa on monta upeaa historiallista rakennusta, jotka edustavat monia arkkitehtonisia suuntauksia. Yksi kaupungin erikoisuuksista on ns. Bristol Byzantine rakennustyyli, jonka edustajia on vieläkin kaupunkikuvassa jäljellä. Kaupungin lisäksi myös Bristolin ympäristössä on paljon nähtävää, mikä tekee auton vuokraamisesta Bristolissa hyvän vaihtoehdon – helpoimmin sopiva vuokra-auto löytyy tietenkin Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Bristoliin

Suomesta ei tätä kirjoitettaessa ole suoria lentoja Bristoliin, mutta koska Bristolin lentoasema on etenkin halpalentoyhtiöiden käytössä ja halpalentoyhtiöt muuttavat reittejään nopeastikin, ei ole poissuljettua, että tulevaisuudessa Suomen ja Bristolin välillä voisi olla suora lentoyhteys. Tällä hetkellä perille pääsee joka tapauksessa helposti yhdellä vaihdolla jossakin eurooppalaisessa kaupungissa, kuten esimerkiksi Frankfurtissa. Useampi eri lentoyhtiö lentää Bristoliin, esimerkiksi Lufthansa ja KLM, joten lentovaihtoehtoja on paljon. Iso-Britannia ei kuulu Schengen-alueeseen, joten passi on näytettävä lentoasemalta poistuttaessa.

Lennot Bristolin lentoasemalle

Bristolin lentoasema sijaitsee vajaan viidentoista kilometrin päässä Bristolin keskustasta etelään. Lentoasema on suhteellisen vilkas, sillä sille saapuu vuodessa yli kuusi miljoonaa matkustajaa. Lentoasemalta on huomattavan paljon lentoyhteyksiä moniin eri paikkoihin Euroopassa, mikä helpottaa myös suomalaisten matkustajien matkantekoa. Matka-aika Helsingistä yhdellä välilaskulla esimerkiksi Amsterdamissa on nopeimmillaan hieman alle viisi tuntia, tosin pidemmillä vaihtoajoilla matka-aika voi nousta jopa lähemmäs kymmentä tuntia.

Bristolin lentoasemalta on Airport Flyer Express -lentobussiyhteys Bristolin keskustaan. Bussi pysähtyy Bristol Temple Meads -päärautatieasemalla sekä monissa muissa paikoissa Bristolin keskustassa, kuten Colston Avenue -kadulla Bristolin ydinkeskustassa ja Bristolin linja-autoasemalla. Koska bussi pysähtyy sekä rautatie- että linja-autoasemalla, se on kätevä myös silloin, kun aikomuksena on jatkaa matkaa suoraan johonkin toiseen kaupunkiin Bristolin lähellä, esimerkiksi historialliseen Bathiin. Matka-aika lentoasemalta rautatieasemalle on noin 30 minuuttia. Bussit kulkevat vuoden jokaisena päivänä, ja etenkin ruuhka-aikoina busseja kulkee usein, jopa alle kymmenen minuutin välein. Bussilipun voi ostaa joko etukäteen verkosta tai paikan päällä bussissa.

Bristolin lentoasemalta voi myös ottaa taksin Bristolin keskustaan. Taksimatkan hinta on kilpailukykyinen etenkin suuremmalla ryhmällä matkustettaessa, ja auton voi varata verkon kautta etukäteen ennen matkaa. Lisäksi Bristolin lentoasemalta voi vuokrata auton, sillä siellä on useamman kansainvälisen autonvuokrausyrityksen toimipisteet. Automatka lentoasemalta Bristolin keskustaan kestää noin 20 minuuttia, ruuhka-aikoina tosin hieman sitä kauemmin. A38-tie yhdistää lentoaseman suoraan Bristoliin, ja lisäksi lentoasemalta pääsee autolla nopeasti myös muun muassa Bristolin kanaalin rannalle. Autoa vuokrattaessa kannattaa muistaa, että Englannissa on vasemmanpuoleinen liikenne.