Halvat lennot Alanya

Halvimmat lennot kohteeseen Alanya

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 110 € yhdensuuntaisille lennoille ja 259 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Finnair
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Lisätietoja – Alanya

Lennot Alanyaan

Kaunis Alanya on yksi Turkin suosituimmista matkakohteista. Se sijaitsee maan eteläosissa Välimeren rannalla Antalyan maakunnassa ja tarjoaa sekä upeita rantoja että vilkasta kaupunkielämää. Alanyan kaupunkia lähinnä sijaitseva lentoasema on Antalyan kansainvälinen lentoasema. Expedian kautta voit varata sekä parhaat lentoyhteydet Antalyaan että upean hotellihuoneen Alanyasta, esimerkiksi aivan Välimeren rannalta.

Alanya on helposti saavutettavissa Suomesta, sillä kaupungin lähellä sijaitsee suuri Antalyan kansainvälinen lentoasema. Lentoasemalle saapuu vuosittain miljoonittain Turkin upeille rannoille suuntaavaa matkailijaa. Kesäsesongin aikaan Antalyan lentoasemalle on suoria lentoja myös Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta, mikä helpottaa suomalaisten matkantekoa entisestään. Perille pääsee myös vaihtamalla konetta esimerkiksi Saksassa tai Istanbulissa. Hyviä ja edullisia lentoyhteyksiä ovat tarjonneet muun muassa Finnair, Norwegian ja Turkish Airlines. Expedia tarjoaa lisäksi käteviä pakettimatkoja Alanyaan. Pakettimatkat saattavat joskus olla edullisempia kuin lentojen ja hotellin varaaminen erikseen.

Alanya sijaitsee Turkin aurinkoisella etelärannikolla, joten kaupungissa on paljon upeita rantoja. Alanya on yksi Turkin matkailun keskuksista. Uimarantojen ja lämpimän uimaveden lisäksi Alanyassa on muutakin nähtävää, kuten esimerkiksi kukkulan laella oleva historiallinen Alanya Kalesin linnoitus. Kaupungissa on myös mielenkiintoisia museoita, kuten esimerkiksi arkeologinen museo. Alanyan lähiympäristössä on paljon upeita tippukiviluolia ja muita luontokohteita sekä arkeologisia nähtävyyksiä. Lähiympäristöihin pääsee tutustumaan parhaiten vuokraamalla auton Alanyassa Expedian avulla.

Lentäminen Suomesta Alanyaan

Suora lento Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta Antalyan kansainväliselle lentoasemalle kestää hieman alle neljä tuntia. Suoria lentoja on tarjolla ainoastaan kesäisin. Jos konetta joutuu vaihtamaan, matka-aika on yleensä noin kuudesta kymmeneen tuntia. Turkkiin ei tarvitse viisumia, jos kyseessä on turistimatka ja maassa aiotaan oleskella korkeintaan 90 päivää. Turkin liiroja voi vaihtaa jo Suomessa ennen matkaa, mutta Alanyassa on myös paljon pankkiautomaatteja, joista voi nostaa käteistä.

Lennot Antalyan lentoasemalle

Alanyan lähellä sijaitseva Antalyan kansainvälinen lentoasema vastaanottaa vuodessa parikymmentä miljoonaa matkustajaa. Lentoasema on yksi Turkin suurimmista, ja sinne on paljon yhteyksiä monista eurooppalaisista kaupungeista, myös Helsingistä. Lentoyhteyksiä on paljon etenkin kesäisin; talvella suoria kansainvälisiä lentoja on vain muutamaan kohteeseen. Toisaalta talvella myös matkailijoita on huomattavasti vähemmän, joten lennoilla on yleensä enemmän tilaa, ja hinnat voivat olla edullisempia. Lentoasema sijaitsee Antalyan kaupungin itäpuolella reilun sadan kilometrin päässä Alanyasta.

Antalyan lentoasemalta voi siirtyä suoraan Alanyaan esimerkiksi taksilla, bussilla tai minibussilla. Suhteellisen suuresta etäisyydestä huolimatta taksimatka ei välttämättä ole kovinkaan kallis, sillä taksin Alanyaan voi varata jo ennen matkaa kiinteään hintaan. Tarjolla on myös minibusseja ja busseja, joten sopiva vaihtoehto löytyy kaikenkokoisille matkaseurueille. Taksin, minibussin tai bussin voi myös jakaa muiden matkustajien kanssa. Suoria kuljetuksia lentoasemalta Alanyaan ovat tarjonneet muun muassa Suntransfers, hoppa ja SunExpress, mutta kuljetuspalveluiden tarjoajia on muitakin, ja itselle sopiva kuljetusvaihtoehto kannattaa tarkistaa ja varata Internetin kautta jo ennen matkaa. Toinen vaihtoehto on siirtyä paikallisbussilla numero 600 Antalyan bussiasemalle ja sieltä toisella bussilla Alanyaan. Silloin matkaan menee kuitenkin huomattavasti kauemmin. Taksilla ja minibussilla matka-aika on nopeimmillaan noin kaksi tuntia.

Antalyan lentoasemalta voi myös vuokrata auton. Omalla autolla matka lentoasemalta Alanyaan taittuu nopeimmillaan alle kahdessa tunnissa. Turkin etelärannikolla kulkeva D400-maantie yhdistää Antalyan lentoaseman suoraan Alanyaan, joten matkan voi ajaa helposti vain yhtä tietä pitkin.

Usein kysytyt kysymykset

Tietoa lennoista kohteeseen Alanya
KohdelentokenttäGazipaşa - Alanya
Kohdelentokentän IATA-koodiGZP
KohdekaupunkiGazipaşa
Lennon hinta258 €

Suosittuja lentoja kohteeseen Alanya

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 110 € yhdensuuntaisille lennoille ja 259 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines