Lennot - Turkki alkaen 70 €

Parhaat kaupungit kohteessa Turkki

Halvimmat lennot kohteeseen Turkki

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 70 € yhdensuuntaisille lennoille ja 150 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

SunExpress
Pegasus Airlines
SunExpress
Norwegian Air International Ltd
Pegasus Airlines
SunExpress
Lufthansa
Lufthansa
Air France
Pegasus Airlines
Lufthansa
Lufthansa
SunExpress
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
SunExpress
Pegasus Airlines
KLM
Air France

Matkaopas: matkat kohteeseen Turkki

Lennot Turkkiin

Turkki on suosittu matkakohde, jonka lämmin ilmasto, upeat rannat, mahtava historia ja hyvä ruoka houkuttelevat turisteja. Turkki sijaitsee Anatolian niemimaalla, osittain Koillis-Euroopassa ja osittain Länsi-Aasiassa. Expedian kautta voit löytää halpoja lentolippuja Turkkiin ja tehdä samalla hotellivaraukset Turkkiin. Katso varauspalvelusta myös mitä palveluja autovuokraamot Turkissa tarjoavat. Vuokra-auton avulla pääset tutustumaan vaikkapa Turkin kauniiseen vuoristoon. Tiet saattavat kuitenkin olla maaseudulla huonossa kunnossa, ja Istanbulissa ja Ankarassa taas liikenne on aika kaoottista. Muuten automatkailu Turkissa sujuu hyvin, kunhan muistaa, että liikennekulttuuri on Turkissa melko vapaata, eikä liikennesääntöjä välttämättä noudateta. Ole siis valppaana liikenteessä!

Pakettimatkoja Turkkiin tehdään paljon, mutta Turkki sopii mainiosti myös omatoimimatkailijoille. Suomesta on hyvät lentoyhteydet Turkkiin, ja suoria lentoja tehdään muun muassa Istanbuliin ja Alanyaan. Turkin hintataso on Suomea edullisempi, ja esimerkiksi kulta, nahkatuotteet ja matot ovat edullisia ja laadukkaita.

Turkin ilmasto on miellyttävä ja sesonki kestää toukokuulta lokakuulle. Rannikolla, jossa suositut matkakohteet sijaitsevat, kesät ovat kuumia ja kuivia. Sesongin alku- ja loppupuolella matkailu on usein edullisempaa, mutta palvelutarjonta on vähäisempää, sillä esim. jotkut ravintolat sulkevat ovensa osaksi vuotta. Istanbul on kuitenkin myös talviaikaan hyvä matkakohde.

Lennot Turkkiin Suomesta

Turkish Airlines lentää Suomesta suoraan Istanbuliin, ja kesäaikaan Finnair lentää suoraan Alanyaan ja Antalyaan. Halpoja lentotarjouksia Turkkiin voit löytää välilaskullisilla lennoilla. Turkkiin lentävät Euroopan kaupungeista muun muassa Airberlin ja Russian Air.

Lentomatka Turkkiin kestää vain noin neljä tuntia, joten Turkki sopii hyvin matkakohteeksi lapsiperheille. Uimavedet ovat puhtaita ja lämpimiä, ja useissa hotelleissa on vesipuisto, joten Turkissa viihtyvät myös perheen pienimmät. Turkkilaiset ovat erittäin vieraanvaraisia, ystävällisiä ja lapsirakkaita, minkä vuoksi Turkkiin palataan kerta toisensa jälkeen.

Turkin rahayksikkö on Turkin liira. Matkustaminen Turkkiin on helppoa, sillä Turkki ja Suomi sijaitsevat samalla aikavyöhykkeellä.

Lennot Turkin lentoasemille

Istanbulin päälentoasema on Atatürk, joka sijaitsee kaupungin Turkin eurooppalaisella puolella 24 kilometriä keskustasta. Lentoasemalta keskustaan pääsee kätevästi metrolla tai lentokenttäbussilla. Lentoasemalla on neuvontapisteitä, joista saa apua vaikkapa hotellien varaamiseen sekä esitteitä nähtävyyksistä. Autovuokraamoita, myymälöitä ja ravintoloita on kentällä useita.

Istanbulissa sijaitsee myös Sabiha Gökcenin lentoasema, jonne lentoja tarjoaa muun muassa KLM. Raideyhteyttä keskustaan ei ole, mutta bussit kulkevat ja tieyhteydet ovat hyvät, joten 40 kilometrin matka taittuu kätevästi vuokra-autolla. Lentoasemalla on hotelli sekä paljon myymälöitä.

Antalya Havalimanin lentoasemaa käyttää vuosittain yli kaksikymmentäviisi miljoonaa matkustajaa, ja se toimii porttina Turkin rannikon lomakohteisiin. Raideyhteyttä keskustaan ei ole, mutta bussi liikennöi keskustaan puolen tunnin välein.

Alanya Gazipaşan uusi lentoasema otettiin vuonna 2010 käyttöön, ja vuonna 2011 myös kansainväliset lennot alkoivat laskeutua kentällä. Antalyan lentoaseman lisäksi Gazipaşa palvelee etelärannikon lomakohteita. Bussit liikennöivät asemalta Alanyan keskustaan, ja matka kestää noin 40 minuuttia.

Varaa lennot Turkkiin helposti ja nopeasti

Ota lentolippujen varaamisen ja Turkin-matkan suunnittelun yhteydessä huomioon myös maan paikallisen kulttuurin tavat ja rajoitukset. Suomen passin on oltava voimassa Turkkiin saavuttaessa viisi kuukautta. Matkailijoille suositellaan asiallista pukeutumista ja olkapäiden ja polvien peittäminen kuuluu hyviin tapoihin.

Ennen matkaa kannattaa ottaa kaikenkattava matkustajavakuutus. Varmista lisäksi ennen matkaa, että jäykkäkouristus- ja poliorokote on voimassa. Turistin on Turkissa oltava valppaana, sillä levottomuuksia voi esiintyä etenkin suurissa kaupungeissa. Turkin lomakohteet ovat kuitenkin turvallisia. Suomen ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen matkalle lähtöä.

Etsi varauspalvelusta lentotarjouksia Turkkiin ja varaa lennot aurinkoiseen Turkkiin.

Usein kysytyt kysymykset