Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parhaat vuokra-autotarjoukset kohteessa Istanbul

Katso kaikki kohteen Istanbul vuokra-autot

Autonvuokraus Istanbulissa

Istanbul sijaitsee Turkin luoteisosassa Marmaranmeren ja Mustanmeren välissä. Se lukeutuu maan suurimpiin ja merkittävimpiin kaupunkeihin niin väestöllisesti kuin kulttuurillisestikin. Kaupunki huokuu vuosisatojen historiaa, ja se on aiemmin tunnettu nimillä Bysantti ja Konstantinopoli. Istanbulin alue on todellinen kulttuurinen aarreaitta ja täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä sekä myös loistavia ostosmahdollisuuksia. Istanbul onkin loistava matkakohde monentyyppisille matkailijoille, ja alueelta löytyy varmasti virikkeitä koko matkan ajaksi.

Istanbulin kaupungin sisältä löytyvien upeiden nähtävyyksien ja muiden kiinnostavien kohteiden lisäksi paljon nähtävää ja koettavaa löytyy myös kaupungin rajojen ulkopuolelta. Vuokra-auton avulla on helppo siirtyä matkan aikana paikasta toiseen ja tutustua myös hieman etäämmällä kaupungin ydinkeskustasta oleviin kohteisiin. Expedian kautta vuokra-auton varaaminen on helppoa muiden matkajärjestelyjen yhteydessä.

Idän ja lännen kohtauspaikka

Istanbul on varsin kirjaimellisesti idän ja lännen välissä, sillä kaupunki sijaitsee osittain Euroopan ja osittain Aasian mantereella. Kaupunkia halkoo Bosporinsalmi, joka erottaa mantereet toisistaan. Tässä ainutlaatuisessa kaupungissa on siis mahdollista tutustua samanaikaisesti kahteen eri mantereeseen ja uppoutua niin länsimaisen kuin itämaisenkin kulttuurin piirteisiin. Esimerkiksi ruokakulttuurinsa osalta kaupunki on ainutlaatuisen monipuolinen. Istanbulista löytyy myös runsaasti ostosmahdollisuuksia erilaisissa basaareissa ja ostoskeskuksissa. Kaupungin suosituimpia ostospaikkoja on yli 3 000 liikettä sisältävä Suuri Basaari.

Vuokra-auton avulla on helppo tutustua laajemmin Istanbulin ja sen ympäristön kulttuuritarjontaan. Alueen luonto on kuvankaunista ja vaihtelee upeista merenrantakohteista lumihuippuisiin vuoristomaisemiin. Vuokraamalla auton Istanbulin-matkan ajaksi voi vaikka koko perheen voimin tai kaveriporukan kesken kokea, mitä kaikkea Turkilla on tarjota. Esimerkkinä voi ensin varata hotellin Istanbulista ja tehdä sitten vuokra-auton avulla päivämatkoja muualle Turkkiin, ja saada näin kaiken irti sen upeasta luonnosta ja ainutlaatuisista kohteista. Kannattaa myös tutustua Expedian tarjoamiin Istanbulin pakettimatkoihin.

Upeita historiallisia nähtävyyksiä

Istanbul ja koko Turkki ovat täynnä ainutlaatuisia historiallisia nähtävyyksiä. Istanbulin historialliset alueet onkin nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi. Suosituimpiin nähtävyyksiin Istanbulissa kuuluu Hagia Sofia, joka on historiansa aikana toiminut niin kristillisenä kirkkona kuin moskeijanakin ja jota pidetään yhtenä maailman upeimmista arkkitehtonisista mestariteoksista. Muita suosittuja nähtävyyksiä ovat vuosisatoja Ottomaanien hallintokeskuksena toiminut Topkapin palatsi sekä sulttaani Ahmed I:n rakennuttama kuuluisa Sininen moskeija. Kaupungin alueella on myös valtavasti muuta mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Aivan Istanbulin keskustassa auton kanssa liikkuminen voi olla hankalaa, sillä liikenne siellä ruuhkautuu helposti. Vuokra-auton avulla on kuitenkin mahdollista tehdä päivän tai useammankin päivän matkoja muualle Turkkiin ja tutustua alueelta löytyviin nähtävyyksiin. Päivämatkan päässä Istanbulista löytyy muitakin Unescon maailmanperintökohteita, kuten Ottomaanien aikaiset Bursan ja Safranbolun kaupungit. Hieman pidemmän ajomatkan päästä löytyvät muun muassa Kappadokian upeat maanalaiset kaupungit sekä muinaisen Troijan rauniot.

Autonvuokraus lentoasemalla

Lennot Istanbuliin on helppo löytää, ja kaupungissa toimii kaksi kansainvälistä lentoasemaa, yksi Euroopan ja yksi Aasian puolella Bosporinsalmea. Istanbulin päälentoasema on Euroopan puolella sijaitseva Istanbul-Atatürkin kansainvälinen lentoasema. Lentoasemalla toimii useita autonvuokrauspalveluita, joiden valikoimista löytyy kattavasti niin hinnoiltaan edullisia perheautoja kuin luksusautojakin. Vuokra-auton voi siis kätevästi noutaa suoraan lentoasemalta.

Toinen kaupungissa toimiva kansainvälinen lentoasema on Sabiha Gökçenin kansainvälinen lentoasema, joka sijaitsee Aasian puolella Istanbulia. Tälläkin lentoasemalla toimii useita autonvuokrauspalveluita, joiden palvelupisteet ovat toiminnassa ympäri vuorokauden. Vuokra-auton noutaminen matkaa varten suoraan lentoasemalta on siis helppoa ja nopeaa. Erilaisia niin lentoasemilla kuin muissakin Istanbulin palvelupisteissä tarjolla olevia vuokra-autoja on mahdollista tarkastella ja vertailla helposti Expedian kautta.

Tutustu kohteeseen Istanbul

Tutustu kohteeseen Istanbul Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!