Halvat lennot Istanbul

Halvimmat lennot kohteeseen Istanbul

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 22 € yhdensuuntaisille lennoille ja 44 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Turkish Airlines
Pegasus Airlines
Turkish Airlines
Pegasus Airlines
Lufthansa
Pegasus Airlines
Air France

Arvosteluita tarkistetuilta asiakkailta

25. lokak. 2018

Parempaa ei osaa oikein vaatia

Tarkistettu asiakas
Helsinki – Istanbul · Turkish Airlines

Lisätietoja – Istanbul

Tietoja Istanbulista

Lennot Istanbuliin

Istanbul on maailman ainoa kahdelle mantereelle rakennettu kaupunki. Aasian ja Euroopan rajalla sijaitsevassa miljoonakaupungissa kaksi eri maailmaa kohtaavat toisensa. Expedian avulla Istanbuliin pääsee Suomestakin ilman ongelmia parilla napsautuksella.

Istanbulissa on kaksi kansainvälistä lentoasemaa, suurempi Atatürkin lentoasema ja pienempi mutta kuitenkin erittäin suuri Sahiba Gökcenin lentoasema. Turkish Airlines lentää Helsinki-Vantaan lentoasemalta suoraan Istanbul Atatürkin lentoasemalle. Finnairkin on aiemmin lentänyt suoria lentoja Helsingin ja Istanbulin välillä, mutta reitti on sittemmin lakkautettu. Tulevaisuudessa se voidaan kuitenkin avata uudestaan. Monet muut lentoyhtiöt, kuten Lufthansa, lennättävät matkustajat paikan päälle helposti yhdellä välilaskulla esimerkiksi Frankfurtissa.

Lennot Istanbuliin ovat monien muiden Euroopan kohteiden tapaan kalleimmillaan kesäkuukausina ja muina sesonkiaikoina, kuten jouluna. Hinnoissa ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole erityisen suuria vaihteluita, joten olemalla ajoissa liikkeellä lennot saa yleensä varattua haluamilleen päiville sopivaan hintaan. Parhaat vaihtoehdot löytyvät luonnollisesti Expedian sivuilta.

Istanbul sijaitsee Euroopan ja Aasian erottavan Bosporinsalmen varrella ja ulottuu kummankin mantereen puolelle. Kaupungin aluetta ovat hallinneet muun muassa kreikkalaiset, roomalaiset ja turkkilaiset, ja siellä voi nähdä ja tuntea monen eri kulttuurin jäljet. Yksi hyvä esimerkki tästä on kirkoksi rakennettu mutta myöhemmin moskeijaksi muutettu Hagia Sofia. Istanbul on samalla kuitenkin myös moderni suurkaupunki täynnä korkeita pilvenpiirtäjiä ja kansainvälistä sykettä.

Lentäminen Suomesta Istanbuliin

Suorat lennot Helsinki-Vantaalta Istanbuliin kestävät noin kolme ja puoli tuntia. Vaihtoyhteydellä lentoaika on lyhimmillään noin 5 tuntia. Suomalainen matkailija saa oleskella Turkissa ilman viisumia 90 päivää puolen vuoden aikana. Uusien määräysten mukaan 1.1.2015 alkaen Turkkiin saapuvan matkustajan passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Lisäksi 31.12.2012 tuli voimaan muutos Turkin passilaissa, jonka mukaan passissa on oltava vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten saapumis- ja poistumisleimoja varten. Turkin valuutta on Turkin liira, ja sen vaihtaminen tai nostaminen automaatista käy helposti missä vain.

Lennot Atatürkin kansainväliselle lentoasemalle

Atatürkin kansainvälinen lentoasema on Istanbulin suurin ja vilkkain lentoasema ja samalla myös koko Turkin vilkkain lentoasema, yksi maailman suurimmista lentoasemista ja Turkin kansallisen lentoyhtiön Turkish Airlinesin sekä Atlasjetin ja Onur Airin solmukohta. Kymmeniä miljoonia matkustajia joka vuosi palveleva lentoasema sijaitsee Yeşilköyn alueella kaupungin Euroopan puoleisessa osassa. Lentoasemalta on runsaasti lentoja kaikkialle maailmaan.

Atatürkin kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 24 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta. Lentoasemalla on yhteensä 4 terminaalia, ja kansainväliset lennot saapuvat terminaaliin 2. Lentoaseman ja keskustan välillä on säännöllisiä Havatas-linja-autoyhteyksiä, esimerkiksi keskustan Taksim-aukiolle. Myös taksin ottaminen on mahdollista, mutta liikenneruuhkien vuoksi sekä linja-auto- että taksimatkat voivat kestää huomattavan kauan, jopa lähes tunnin. Taksim-aukiolta on helppo jatkaa minne päin kaupunkia tahansa. Lentoasemalla on myös metroasema, mutta se sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä. Metro vie matkustajat muun muassa Aksaray-asemalle, josta on helppo jatkaa niin Taksim-aukiolle kuin Istanbulin Aasian puoleiseen osaankin. Metrolinjan varrella sijaitsee myös Otogarin linja-autoasema, jos mieli tekee muualle Turkkiin.

Lennot Sahiba Gökcenin kansainväliselle lentoasemalle

Sahiba Gökcenin kansainvälinen lentoasema sijaitsee Aasian puolella ja on Istanbulin kakkosasema. Suomesta ei ole sinne suoria lentoja, mutta jos lennät Istanbuliin välilaskulla voi määränpääsi olla Sahiba Gökcen. Myös sieltä kulkee Havatas-linja-autoja keskustaan, ja matka kestää noin tunnin. Metrolinja on ollut suunnitteilla, mutta mitään konkreettista ei vielä ole saatu aikaan.

Lähde Expedian kanssa Euroopan ja Aasian rajalle Istanbuliin! Varaa lennot ja hotelli ja vietä elämäsi loma. Jos vilkas liikenne ei pelota, voit myös vuokrata auton ja lähteä tutustumaan Turkin kauniisiin maisemiin.

Usein kysytyt kysymykset

Suosittuja lentoja kohteeseen Istanbul

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 22 € yhdensuuntaisille lennoille ja 44 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Pegasus Airlines
Lufthansa