Tärkeää: Tässä kohteessa voi olla voimassa COVID-19-matkarajoituksia, kuten erityisiä rajoituksia majoitukselle. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

Turkin suurin kaupunki on osa sekä Eurooppaa että Aasiaa, ja se on aikojen saatossa kuulunut moneen eri valtakuntaan. Istanbul on yhtä aikaa nykyaikainen, perinteinen, tavanomainen ja eksoottinen, joten se on kiehtova matkakohde.

Istanbulin erikoinen yhdistelmä sekä länttä että itää ja sen molemmista perinteistä ammentava kulttuuri houkuttelevat matkailijoita kaikkialta maailmasta. Modernia Turkkia edustavat Istanbulin monet ostoskeskukset, taidegalleriat ja klubit, mutta myös turkkilaiset basaarit, palatsit, tavernat ja moskeijat löytyvät helposti. Istanbulin kauneus ja miellyttävä välimerellinen ilmasto tekevät siitä vetovoimaisen turistikaupungin.

Bosporinsalmessa sijaitsevan Istanbulin eteläpuolella on Marmarinmeri ja pohjoispuolella Mustameri. Istanbul yhdistää Euroopan Aasiaan, ja tämä strateginen sijainti on ollut monien valtataisteluiden näyttämönä. Ollessaan Bysantti ja Konstantinopoli Istanbul toimi roomalaisen, bysanttilaisen ja ottomaanien valtakunnan sekä latinalaisen keisarikunnan pääkaupunkina, ja se oli aikoinaan myös islaminuskon keskus. Turkkilaiset ryhtyivät kutsumaan kaupunkia Istanbuliksi, ja virallinen nimi siitä tuli vuonna 1923, jolloin Turkin tasavalta syntyi.

Sultanahmetin niemimaa, jossa sijaitsee myös vanhakaupunki, edustaa mainiosti erityisesti arkkitehtuuriltaan Istanbulin monivaiheista poliittista ja uskonnollista historiaa. Esimerkiksi kuuluisa Hagia Sofia (Ayasofya) oli aluksi kristillinen katedraali ja vasta myöhemmin moskeija. Käy lähellä sijaitsevassa Topkapin palatsissa (Topkapı Sarayı), hippodromilla (Hipodrom) ja sinisessä moskeijassa (sulttaani Ahmedin moskeija). Säästä osa liiroistasi ostoksiin, joita voit tehdä Suuressa basaarissa (Kapalı Çarşı). Katsele kaupunkia lintuperspektiivistä 1300-luvulla rakennetun Galata-tornin (Galata Kulesi) huipulta tai vieraile lähistöllä sijaitsevassa Miniatürk-puistossa, jossa on tärkeimpien nähtävyyksien pienoismallit. Vilvoittele maanalaisessa ”upotetussa palatsissa”, joka toimii kaupungin vesisäiliönä.

Kulje Kultaisen salmen ylittävää Galata-siltaa Taksim-aukiolle ja uuteen Istanbuliin. Näe moderneja pilvenpiirtäjiä, ostoskeskuksia ja yökerhoja ja seuraa, miten trendikkäät nuoret tekevät kauppaa paikallisten myyjien kanssa.

Osta Istanbulkart, jolla voit matkustaa kaikissa julkisissa liikennevälineissä. Lautalla pääset Beylerbeyin palatsiin salmen toiselle puolelle.

Yli 13 miljoonan asukkaan Istanbul on asukasluvultaan Euroopan suurin kaupunki, joten on helppo ymmärtää sen viehätys. Istanbulissa idän ja lännen erilaiset kulttuurit, arkkitehtuurit, taidesuuntaukset ja keittiöt yhdistyvät täysin ainutlaatuisella tavalla. Siellä vietät ikimuistoisen kaupunkiloman.

Missä yöpyä kohteessa Istanbul

Taksim, Istanbul, Istanbul, Turkki

Taksim

3.5/5Good!(14 aluearvostelua)

Taksim tunnetaan suosituista kaupoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Taksim-aukio ja İstiklalin puistokatu. Tutustu kohteeseen Istanbul lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Taksimin metroasema tai Findiklin linja-autopysäkki sijaitsevat lähellä.

Taksim
Sininen moskeija joka esittää vanha arkkitehtuuri, moskeija ja uskonnolliset kohteet

Sultanahmet

Sultanahmet tunnetaan suosituista kaupoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Sultanahmetin aukio ja Sininen moskeija. Tutustu kohteeseen Cankurtaran Mahallesi lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Sultanahmetin raitiovaunupysäkki tai Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsevat lähellä.

Sultanahmet
Galata-torni joka esittää kaupunki ja vanha arkkitehtuuri

Istanbulin keskusta

5/5Exceptional!(1 aluearvostelu)

Istanbulin keskusta tunnetaan viehättävistä kahviloista ja suosituista kaupoista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Suuri basaari ja Galata-torni, ja Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki ja Aksarayn metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Istanbulin keskusta
Istanbul johon kuuluu markkinat ja ruoka

Fatih

4/5Very Good!(35 aluearvostelua)

Matkustajat pitävät kohteen Fatih suosituista kaupoista. Täällä ollessa kannattaa tutustua myös lähialueeseen; Aksarayn metroasema ja Yusufpaşan linja-autopysäkki varmistavat, että se on helppoa. Alueen suosittuihin nähtävyyksiin kuuluvat Suuri basaari ja Sininen moskeija.

Fatih
Sile, Istanbul, Turkki

Sile

Sile tunnetaan erityisesti joenrantanäkymistä, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Silen ranta ja Agvan ranta.

Sile
Kadiköy, Istanbul, Istanbul, Turkki

Kadiköy

Kohteessa Kadiköy vieraillessasi kannattaa nauttia sen lukuisista ruokailumahdollisuuksista. Ja jos olet kiinnostunut nähtävyyksien katselusta, Bagdat Avenue on suosittu kohde alueella. Lisäksi Bahariyen raitiovaunupysäkki ja Kilisen raitiovaunupysäkki takaavat, että voit tutustua myös laajempaan alueeseen helposti.

Kadiköy

Huippuhotellit kohteessa Istanbul

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul
CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul
5 out of 5
Gümüssuyu Mah. Inönü Cad. No:8, Istanbul, Istanbul
Hinta on 110 € per yö

Atatürk-kulttuurikeskus ja Taksim-aukio ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä Stripin varrella sijaitsevasta hotellista. Dolmabahçen palatsi ja İstiklalin ...

4.4/5Wonderful! (618 arvostelua)
Lovely terrace overlooking Bosphorus

"The service is very friendly and the hotel is well-located next to Taxim with fantastic view over Bosphorus from the terrace and roof-top pool. It's lovely place for a city-break."…"

Arvosteltu 12.7.2014

CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul
Raffles Istanbul
Raffles Istanbul
5 out of 5
Zorlu Center, Besiktas, Istanbul, Istanbul
Hinta on 386 € per yö

Zorlun esittävien taiteiden teatteri, Trump Towers Istanbul ja Istanbul Sapphire -pilvenpiirtäjä sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. ...

4.8/5Exceptional! (153 arvostelua)

"Olin syyskuussa 2015 yhden yön Raffles Istanbul hotellissa. Olen vieraillut elämäni aikana useassa 5* hotellissa, mutta tämä oli omassa luokassaan. Toki "kulissitkin" ovat komeat mutta lopulta palvelu teki kokemuksesta ainutlaatuisen. Se alkoi taksin saaapumisesta ovelle ja jatkui läpi koko vierailun. ..."…"

Arvosteltu 15.9.2015

Raffles Istanbul
Mercure Istanbul The Plaza Bosphorus
Mercure Istanbul The Plaza Bosphorus
5 out of 5
Barbaros Bulvari 165, Besiktas, Istanbul, Istanbul

Yildiz ja Trump Towers Istanbul sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Bosporin silta ja Dolmabahçen palatsi ovat myös 5 kilometrin päässä. ...

4.2/5Excellent! (325 arvostelua)
Palvelu ok

"Kaiken kaikkiaan positiivinen majoittuminen"…"

Arvosteltu 17.4.2013

Mercure Istanbul The Plaza Bosphorus

Suositut vierailukohteet – Istanbul

Sininen moskeija
Kuva majoitusliikkeestä Sininen moskeija

Sininen moskeija

4/5(17 arvostelua)

Tämän 1600-luvulla rakennetun moskeijan lempinimi viittaa sen sisäpuolen laattojen upeaan siniseen väriin.

Taksim-aukio
Kuva majoitusliikkeestä Taksim-aukio

Taksim-aukio

3.5/5(25 arvostelua)

Voit oppia lisää kohteen Istanbul paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteen Taksim-aukio kaltaisilla tärkeillä muistomerkeillä. Kävele alueen rannikolla tai käy tutkimassa sen kiehtovia museoita.

Suuri basaari
Kuva majoitusliikkeestä Suuri basaari

Suuri basaari

4.5/5(20 arvostelua)

Tämän maailman suurimpiin ja vanhimpiin lukeutuvan katetun basaarin kujia reunustavat kojut ja kaupat, joissa myydään satoja tuhansia erilaisia käsin valmistettuja tuotteita.

Hagia Sofia
Kuva majoitusliikkeestä Hagia Sofia

Hagia Sofia

4.5/5(17 arvostelua)

Tämä kirkkona, bysanttilaisena katedraalina ja myöhemmin myös moskeijana toiminut monumentti on turkkilaisten kansallisaarre.

Topkapın palatsi
Kuva majoitusliikkeestä Topkapın palatsi

Topkapın palatsi

4/5(16 arvostelua)

Vuosisatojen ajan ottomaanisulttaanien virallisena asuntona toiminut palatsi on nyt avoinna yleisölle, joka pääsee ihastelemaan sen sisältämiä pyhiä muistoesineitä.

Galata-torni
Kuva majoitusliikkeestä Galata-torni

Galata-torni

4.5/5(13 arvostelua)

Istanbulin keskiaikaiselta tähystyspaikalta avautuvat upeat näkymät suoraan historialliseen vanhaankaupunkiin ja Kultaiseen sarveen.

Arvostelut – Istanbul

4.2

Huippukohde

5 - Loistava
21
5 - Loistava 46.666666666666664%
4 - Hyvä
17
4 - Hyvä 37.77777777777778%
3 - OK
5
3 - OK 11.11111111111111%
2 - Pettymys
1
2 - Pettymys 2.2222222222222223%
1 - Hirveä
1
1 - Hirveä 2.2222222222222223%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

16. maalisk. 2020

Paras loma ja paljon nähtävää. Oma laivamatka ainoa pettymys. Tuntui he halusivat vain rahat pois. Helppo kulkea yleisillä kunhan ensin pääsee jyvälle. Taksi myös halpa Kysy ensin Hinta. Loputtomasti ruokapaikkoja ja halpaa.valtavan kokoinen kaupunki

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

23. helmik. 2020

Kadıköy is really nice place.

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

12. helmik. 2020

Istanbul airport was very annoying, especially the inspection of people, baggage and transportation between the airport and the city is expensive and may take more than two hours, especially in the morning, as happened with me.

5/5 - Loistava

Eliisa

3. helmik. 2020

Jos haluaa nähdä kulttuuriset kohteet, kannattaa varata paljon aikaa, esim.päivä/top kapi palatsi jne. Istanbul kortti on loistava, se käy kaikkiin busseihin, metroihin, laivoihin yms. Suosittelen käymään myös Üsküdarissa, Kadiköyssä Pazareilla

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

25. marrask. 2019

Hyvää kaupunki

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

4. marrask. 2019

Bosporinsalmen illallisristeily oli näkemisen arvoinen tanssiesityksineen

Kohteen Istanbul lähellä sijaitsevat kaupungit

Samankaltaisia paikkoja kuin Istanbul