IstanbulTurkki

Ota suunnaksi Istanbul ja koe sen kahvilat, museot sekä merenranta.

Istanbulin erikoinen yhdistelmä sekä länttä että itää ja sen molemmista perinteistä ammentava kulttuuri houkuttelevat matkailijoita kaikkialta maailmasta. Modernia Turkkia edustavat Istanbulin monet ostoskeskukset, taidegalleriat ja klubit, mutta myös turkkilaiset basaarit, palatsit, tavernat ja moskeijat löytyvät helposti. Istanbulin kauneus ja miellyttävä välimerellinen ilmasto tekevät siitä vetovoimaisen turistikaupungin.

Bosporinsalmessa sijaitsevan Istanbulin eteläpuolella on Marmarinmeri ja pohjoispuolella Mustameri. Istanbul yhdistää Euroopan Aasiaan, ja tämä strateginen sijainti on ollut monien valtataisteluiden näyttämönä. Ollessaan Bysantti ja Konstantinopoli Istanbul toimi roomalaisen, bysanttilaisen ja ottomaanien valtakunnan sekä latinalaisen keisarikunnan pääkaupunkina, ja se oli aikoinaan myös islaminuskon keskus. Turkkilaiset ryhtyivät kutsumaan kaupunkia Istanbuliksi, ja virallinen nimi siitä tuli vuonna 1923, jolloin Turkin tasavalta syntyi.

Sultanahmetin niemimaa, jossa sijaitsee myös vanhakaupunki, edustaa mainiosti erityisesti arkkitehtuuriltaan Istanbulin monivaiheista poliittista ja uskonnollista historiaa. Esimerkiksi kuuluisa Hagia Sofia (Ayasofya) oli aluksi kristillinen katedraali ja vasta myöhemmin moskeija. Käy lähellä sijaitsevassa Topkapin palatsissa (Topkapı Sarayı), hippodromilla (Hipodrom) ja sinisessä moskeijassa (sulttaani Ahmedin moskeija). Säästä osa liiroistasi ostoksiin, joita voit tehdä Suuressa basaarissa (Kapalı Çarşı). Katsele kaupunkia lintuperspektiivistä 1300-luvulla rakennetun Galata-tornin (Galata Kulesi) huipulta tai vieraile lähistöllä sijaitsevassa Miniatürk-puistossa, jossa on tärkeimpien nähtävyyksien pienoismallit. Vilvoittele maanalaisessa ”upotetussa palatsissa”, joka toimii kaupungin vesisäiliönä.

Kulje Kultaisen salmen ylittävää Galata-siltaa Taksim-aukiolle ja uuteen Istanbuliin. Näe moderneja pilvenpiirtäjiä, ostoskeskuksia ja yökerhoja ja seuraa, miten trendikkäät nuoret tekevät kauppaa paikallisten myyjien kanssa.

Osta Istanbulkart, jolla voit matkustaa kaikissa julkisissa liikennevälineissä. Lautalla pääset Beylerbeyin palatsiin salmen toiselle puolelle.

Yli 13 miljoonan asukkaan Istanbul on asukasluvultaan Euroopan suurin kaupunki, joten on helppo ymmärtää sen viehätys. Istanbulissa idän ja lännen erilaiset kulttuurit, arkkitehtuurit, taidesuuntaukset ja keittiöt yhdistyvät täysin ainutlaatuisella tavalla. Siellä vietät ikimuistoisen kaupunkiloman.

Tunnettu seuraavista:

Shoppailu, Museo ja Kahvila

Tarkastele karttaa

Missä yöpyä kohteessa Istanbul

Taksim
Istanbul joka esittää uskonnolliset aiheet, moskeija ja vanha arkkitehtuuri

Taksim

Kahvila, Teatteri, Shoppailu

3/5(10 arvostelua)

Suosituista kaupoista tunnettu Taksim tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Taksim-aukio, ja läheiset Taksimin metroasema ja Findiklin linja-autopysäkki takaavat, että Istanbul ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Sultanahmet
Sininen moskeija johon kuuluu vanha arkkitehtuuri ja moskeija

Sultanahmet

Katedraali, Museo, Historiallinen rakennus

Sultanahmetin aukio ja Konstantinopolin hippodromi ovat suosittuja nähtävyyksiä kohteessa Sultanahmet, joka tunnetaan suosituista kaupoista. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki varmistavat, että lähiseudun nähtävyyksiin on myös helppoa tutustua.

Istanbulin keskusta
Galata-torni joka esittää kaupunki ja vanha arkkitehtuuri

Istanbulin keskusta

Historiallinen rakennus, Katedraali, Museo

5/5(1 arvostelu)

Istanbulin keskusta tunnetaan viehättävistä kahviloista ja suosituista kaupoista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Suleimanin moskeija ja Maustebasaari, ja Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki ja Aksarayn metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Fatih
Suuri basaari featuring sisäkuvat ja vanha arkkitehtuuri

Fatih

Katedraali, Historiallinen rakennus, Kirkko

4/5(22 arvostelua)

Suosituista kaupoista tunnettu Fatih tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Suleimanin moskeija, ja läheiset Aksarayn metroasema ja Yusufpaşan linja-autopysäkki takaavat, että Istanbul ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Beşiktaş
Bosporin silta joka esittää joki tai puro, silta ja risteily

Beşiktaş

Kahvila, Shoppailu, Linna

3/5(1 arvostelu)

Jos vietät aikaa kohteessa Beşiktaş, kannattaa tutustua sen mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kuten Dolmabahçen palatsi ja Zorlun esittävien taiteiden teatteri. Alue tunnetaan lisäksi lukuisista ruokailumahdollisuuksista. Läheinen 4. Leventin metroasema takaa, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Şişli
Şişli, Istanbul, Turkki

Şişli

Kahvila, Shoppailu, Pilvenpiirtäjä

Suosituista kaupoista tunnettu Şişli tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus), ja läheiset Şişlin metroasema ja Osmanbeyn metroasema takaavat, että Istanbul ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Huippuhotellit kohteessa Istanbul

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
YOTEL Istanbul Airport Landside
YOTEL Istanbul Airport Landside
Tayakadin Mah. Terminal Cad. No.: 1, Arnavutkoy, Istanbul
140 €
per yö
7. marrask.–8. marrask.

Belgrad Ormani, Mall of İstanbul ja Kilyosin ranta ovat 32 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Atatürkin olympiastadion ja ...

4.6/5Upea! (20 arvostelua)

"Great hotel. Needs better signage for directions within the airport."…"

Arvosteltu 20.10.2019

YOTEL Istanbul Airport Landside
Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center
Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center
5 out of 5
Silahsor Cad. No: 42 Bomonti Sisli, Istanbul, Istanbul
103 €
per yö
30. lokak.–31. lokak.

Bomontiadan ostoskeskus, City's Nişantaşın ostoskeskus ja Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan ...

4.6/5Upea! (1,962 arvostelua)
Not enough staff for a good service

"Positive things; clean big room, upgrade to executive floor Negative things; no luggage service when check-in, slow service in the lobby bar and in the reception (it took 40 minutes to do the check-out), confusion with the spa treatments(the manicure we had book in advance was done in the barber ..."…"

Arvosteltu 16.5.2018

Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center
Hilton Istanbul Bosphorus
Hilton Istanbul Bosphorus
5 out of 5
Cumhuriyet Caddesi, Harbiye, Istanbul, Istanbul
116 €
per yö
3. marrask.–4. marrask.

Acıbadem Taksimin sairaala, Taksim-aukio ja Dolmabahçen palatsi sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä ...

4.3/5Erinomainen! (1,472 arvostelua)
Kaipaa päivitystä

"Yövyimme hotellin executive huoneessa 3 yötä. Sijainti ihan ok, mutta kaipaisi kipeästi remonttia. Huoneet vanhat ja aika kulahtaneet, mutta positiivista niissä oli parveke. Executive lounge oli aika vaatimaton ja tarjoilu suppea. Viinit kaikki turkkilaisia ja samoin oluet. Väkeviä näytti olevan ..."…"

Arvosteltu 28.5.2018

Hilton Istanbul Bosphorus

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Istanbul

Sininen moskeija
Kuva majoitusliikkeestä Sininen moskeija

Sininen moskeija

3.5/5(13 arvostelua)

Tämän 1600-luvulla rakennetun moskeijan lempinimi viittaa sen sisäpuolen laattojen upeaan siniseen väriin.

Suuri basaari
Kuva majoitusliikkeestä Suuri basaari

Suuri basaari

4/5(12 arvostelua)

Tämän maailman suurimpiin ja vanhimpiin lukeutuvan katetun basaarin kujia reunustavat kojut ja kaupat, joissa myydään satoja tuhansia erilaisia käsin valmistettuja tuotteita.

Hagia Sofia
Kuva majoitusliikkeestä Hagia Sofia

Hagia Sofia

4.5/5(10 arvostelua)

Tämä kirkkona, bysanttilaisena katedraalina ja myöhemmin myös moskeijana toiminut monumentti on turkkilaisten kansallisaarre.

Topkapın palatsi
Kuva majoitusliikkeestä Topkapın palatsi

Topkapın palatsi

4/5(10 arvostelua)

Vuosisatojen ajan ottomaanisulttaanien virallisena asuntona toiminut palatsi on nyt avoinna yleisölle, joka pääsee ihastelemaan sen sisältämiä pyhiä muistoesineitä.

Yerebatan Sarayı
Kuva majoitusliikkeestä Yerebatan Sarayı

Yerebatan Sarayı

4/5(4 arvostelua)

”Uponnut palatsi” on yksi ällistyttävimmistä bysanttilaisen Konstantinopolin muinaismuistoista, ja se on suurin sadoista Istanbulin muinaisista maanalaisista vesisäiliöistä.

Suleimanin moskeija
Kuva majoitusliikkeestä Suleimanin moskeija

Suleimanin moskeija

3/5(3 arvostelua)

Tämä 1500-luvulta peräisin oleva moskeija on paitsi Istanbulin suurin edelleen toiminnassa oleva moskeija myös yksi kaupungin symbolisimmista.

Muita kohteen Istanbul kaltaisia kaupunkeja

Antalya
Kuva majoitusliikkeestä Antalya
Antalya
Canakkale
Kuva majoitusliikkeestä Canakkale
Canakkale
Nizza
Kuva majoitusliikkeestä Nizza
Nizza
Cannes
Kuva majoitusliikkeestä Cannes
Cannes