COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Turkki
Matkaopas

Galata-torni joka esittää kaupunki ja vanha arkkitehtuuri

Tutki Turkin matkalla muinaisia raunioita, nauti omenateetä, tutustu basaarien tarjontaan, purjehdi pitkin turkoosia rannikkoa ja vaella Kappadokian hiekkakivimaisemissa ja Göremen kansallispuistossa.

Troijan sivilisaation paikkana pidetty ja täynnä arkeologisia kohteita oleva Turkki ilahduttaa muinaishistoriasta kiinnostuneita. Turkin rannikolla on valkoisia hiekkarantoja, vuoristoisia niemenkärkiä ja terasseja, joilta ruokailijat voivat ihailla uskomattoman sinisiä vesiä.

Lännen ja idän perinteet kohtaavat Turkin pääkaupungissa Istanbulissa ja luovat tähän kauniiseen kaupunkiin ainutlaatuisen tunnelman. Tutustu Turkin lomalla Istanbulin Hagia Sofian museoon, nauti piknikistä vehreissä puistoissa ja tee ostoksia kuuluisassa Suuressa basaarissa, joka on yli 60 kadun alueelle levittäytyvä keramiikka-, taide- ja maustebasaari. Suuntaa maan alle upotettuun Yerebatan Sarayı ‑palatsiin, joka on 200-luvulla rakennettu roomalainen kirkko, jota käytettiin vesisäiliönä ottomaanien vallan aikana.

Vieraile maaseudulla ja kansallispuistoissa nauttimassa Turkin kauniista luonnosta. Kappadokia on yksi Turkin matkan uskomattomimmista kohteista, ja siellä sijaitsee Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Göremen kansallispuisto. Tällä alueella on hiekkakivestä muodostuneita "keijukaisen piippuja", Bysantin kristittyjen veistämiä pyhäkköjä ja maanalaisia kaupunkeja. Lähistöltä löytyvät myös muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset kaupungit, kuten Iotape, Afrodisias ja Harput.

Ihaile jumalpatsaita Nemrut-vuoren kansallispuistossa Itä-Turkissa. Tätä keinotekoista vuorta pidetään zarathustralaisen kultin johtajan kuningas Antiokhoksen hautana, ja vuori on täynnä jumalia ja eläimiä esittäviä valtavia kivipatsaita. Lähellä sijaitsevassa Eski Kâhtassa voit vierailla 1200-luvulla rakennetussa mamelukkien linnoituksessa.

Turkin matkaa ei voi ajatella ilman vierailua maan lounaisosassa sijaitsevalle Turkin Rivieralle, jota kutsutaan myös turkoosiksi rannikoksi. Tämän rannikkoalueen uskomattoman sinisiä vesiä ja pehmeitä valkoisia rantoja reunustavat vehreät vuoret. Vaeltele Hadrianin portin raunioilla, nauti tuoreita mereneläviä ja loikoile Välimeren auringossa Antalyan rannoilla. Lähde veneajelulle Sultaniyen kuumille lähteille, vaella Lyykian reittiä pitkin raunioiden ja rantakylien halki tai sukella muinaisten haaksirikkoutuneiden alusten ja värikkäiden korallien keskellä Kaşissa.

Turkin lämpimän välimerenilmaston ansiosta voit nauttia ulkoilmamuseoista, ruokailusta ulkoilmassa ja kauniista luonnosta ympäri vuoden.

Suositut kaupungit kohteessa Turkki

Istanbul johon kuuluu usvaa tai sumua, auringonlasku ja vanha arkkitehtuuri
Istanbul
Merenherkut, Historiallinen ja Shoppailu
Turkin suurin kaupunki on osa sekä Eurooppaa että Aasiaa, ja se on aikojen saatossa kuulunut moneen eri valtakuntaan. Istanbul on yhtä aikaa nykyaikainen, perinteinen, tavanomainen ja eksoottinen, joten se on kiehtova matkakohde.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Suuri basaari
 • Hagia Sofia
 • Topkapın palatsi
Kocatepe-moskeija featuring sisäkuvat, moskeija ja uskonnolliset aiheet
Ankara
Museo, Historiallinen ja Kahvila
Koe kahviloistaan, muistomerkeistään ja elävästä musiikistaan tunnettu Ankara!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Ethnografinen museo
 • Valtion taide- ja veistosmuseo
 • Anatolialaisten kulttuurien museo
Antalya
Antalya
Beach View, Historiallinen ja Shoppailu
Ota suunnaksi Antalya ja koe sen rannat, historialliset kohteet sekä viihdemahdollisuudet.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kellotorni
 • Üçkapılarin kaariportti
 • Karaalioglu-puisto
Knidos featuring karu rannikko
Marmaris
Meri, Veneily ja Retki
Tutki Marmariksen vanhankaupungin mukulakivikatuja, kävele palmujen reunustamalla rantapromenadilla ja rentoudu tai harrasta vesiurheilulajeja lukuisilla rannoilla.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Sarigermen ranta
 • Datçan ranta
Ethnografinen museo
İzmir
Meri, Shoppailu ja Kahvila
Ota suunnaksesi İzmir ja koe sen kahvilat, muistomerkit sekä teatterit.
Bursa
Bursa
Kylpylä, Lautta ja Pikkukaupungit
Aika lähteä lomalle! Koe jäätiköistään, raunioistaan ja telttailumahdollisuuksistaan tunnettu trendikäs Bursa.

Suositut vierailukohteet – Turkki

Turkki

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: