Halvat lennot Marmaris

Lisätietoja – Marmaris

Lennot Marmarikseen

Marmaris on merellinen kaupunki, joka on tunnettu rantakohde täynnä muinaista historiaa. Expedian kautta löydät halpoja lentolippuja Marmarikseen ja halpoja hotelleja Marmariksessa. Autonvuokraus Marmariksessa on myös mahdollista, mutta vaativat ajo-olosuhteet ja liikenneturvallisuus kannattaa ottaa huomioon.

Monipuolinen Marmaris sopii sekä aikuisille että lapsille, minkä vuoksi monet matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja Marmarikseen, Turkin aurinkoiseen satamakaupunkiin. Tarjolla on loputtoman pitkiltä tuntuvia hiekkarantoja, hyviä ostosmahdollisuuksia aitoon turkkilaiseen basaarityyliin, vesipuistoja ja sukellusmahdollisuuksia sekä vilkasta yöelämää. Kaupungista on helppoa matkustaa myös muihin maihin, kuten Kreikan saaristoon vene- tai laivaretkelle. Taksiveneillä pääsee myös edullisesti naapurikyliin. Turistien suosimassa rantakaupungissa on lukuisia hotelleja sekä luksustason että käytännönläheiseen makuun. Kaupungin lämminhenkiset majatalot sopivat myös omatoimiseen matkailuun.

Kulttuurin ystäville on tarjolla tuhansia vuosia vanhoja linnoituksia ja raunioita, jotka kertovat alueen historiasta. Liikkuminen Marmariksessa on edullisinta joko kävellen tai bussilla. Kohde on suosittu etenkin lämpimällä kesäkaudella, mutta lentotarjouksia Marmarikseen on tarjolla vuoden ympäri. Sateinen talvikausi kannattaa ottaa huomioon matkaa suunniteltaessa.

Lennot Marmarikseen Suomesta

Marmarikseen pääsee Suomesta hyvin lentämällä. Suora lentoaika on paikkakunnassa riippuen keskimäärin 4–5 tuntia. Valmismatkoja ja äkkilähtöjä on saatavilla esimerkiksi matkatoimistojen kautta sekä Etelä- että Pohjois-Suomesta. Marmariksen lähin lentoasema on noin sadan kilometrin päässä sijaitseva Dalamanin lentoasema, josta matka Marmariksen keskustaan kestää bussilla noin kaksi tuntia. Suomi ja Marmaris sijaitsevat samalla aikavyöhykkeellä, joten aikaeroa ei ole.

Hotelliin voi varata myös taksikuljetuksen Dalamanin lentoasemalta. Lapsiperheiden kannattaa huomata, että takseissa ei ole yleensä lasten turvaistuimia. Taksimatkan kestoa ei ole mahdollista arvioida etukäteen, koska kesto vaihtelee olosuhteiden mukaan.

Varaa lentoliput Marmarikseen ja säästä hyödyntämällä paikallisia palveluita, nauttimalla turkkilaisia herkkuja tai käymällä edullisella kampaajalla.

Lennot Dalamanin lentoasemalle

Dalamanin lentoasema on Turkin suurimpia kansainvälisiä lentoasemia, joka vilkastuu erityisesti turistien suosimalla kesäkaudella. Lentoaseman toiminta on kymmenkertaistunut viimeisten vuosien aikana Marmariksen suosion kasvaessa. Henkilökunta pyrkii palvelemaan kansainvälisiä asiakkaita englanniksi. Matkatoimistojen järjestämien suorien valmismatkalentojen lisäksi Dalamaniin voi lentää Suomesta esimerkiksi Istanbulin kautta Turkis Airlines -yhtiön jatkolennoilla. Pääkaupunki Ankaran kautta lentäminen voi kestää huomattavasti pitempään.

Lentoasema tarjoaa myös pankki-, posti-, terveydenhoito- ja pysäköintipalveluita. Kotimaan terminaalissa on terveydenhoidon ammattilaisten ylläpitämä ensiapuasema ja useita ambulansseja, jotta nopea kuljetus läheiselle terveysasemalle voidaan taata yllättävien sairaustapauksien yhteydessä. Taksipalveluita tarjotaan myös vuorokauden kaikkina aikoina, ja taksit lähtevät terminaalin edestä. Bussikuljetusten aikataulut on suunniteltu vastaamaan Turkish Airlines -lentoyhtiön saapuvien ja lähtevien lentojen aikoja Dalamanin lentoasemalle. Auton vuokraus onnistuu käymällä autonvuokrauspalvelussa, joka sijaitsee saapuvien lentojen terminaalissa.

Dalamanin lentoaseman palvelut

Bussiyhteys Marmarikseen kulkee kotimaan terminaalin ja Marmariksen keskustan välillä. Lentoasemalle liikennöiviä bussiyhtiöitä on useita. Bussit lähtevät lentoasemalta lennon laskeutumisen jälkeen. Bussit lähtevät Marmariksen bussiterminaalista muutamia tunteja ennen lentojen lähtöaikaa. Bussit kulkevat useiden alueiden läpi ja voivat pysähtyä ottamaan matkustajia kyytiin ja jättää matkustajia pois kyydistä missä tahansa pääreitin varrella. Pysähtymispyyntö on kerrottava kuljettajalle hyvissä ajoin etukäteen.

Lentoaseman kansainvälisen terminaalin toiminta on tehokasta, ja joissakin Marmariksen hotelleissa on mahdollisuus tehdä lähtöselvitys etukäteen ennen lentoasemalle saapumista. Verovapaita ostoksia voi tehdä sekä saapuvien että lähtevien lentojen alueilla.

Liikkuminen terminaalissa on helppoa selkeiden englanninkielisten opasteiden ansiosta, ja tarjolla on myös leikkialueita lapsille ja nopea langaton internetyhteys. Terminaalissa on lisäksi viihdettä ja mahdollisuus levätä pitkien lentojen yhteydessä. Varaa heti halpoja lentoja Marmarikseen!

Usein kysytyt kysymykset