Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Bosporin silta

Matkusta Euroopasta Aasiaan nämä kaksi mannerta ensimmäisenä yhdistänyttä siltaa pitkin, osallistu risteilylle ja ihastele siltaa alhaalta päin ja käy satoja vuosia vanhoissa rakennuksissa.

Bosporin silta on 1,5 kilometrin pituinen riippusilta, joka ylittää Bosporinsalmen. Sen toisessa päässä on Istanbulin Ortaköyn kaupunginosa ja toisessa päässä Beylerbeyin kaupunginosa. Vuonna 1973 avattu silta oli ensimmäinen Euroopan ja Aasian mantereet yhdistänyt silta.

Voit ylittää sillan ja siirtyä mantereelta toiselle julkisen liikenteen bussilla tai hop on & hop off -kiertoajelubussilla. Jos mahdollista, istu ylhäällä bussin avokerroksessa, sillä sieltä näet parhaiten Bosporinsalmen ja Prinssisaaret. Pimeällä silta on upeasti valaistu, joten saat erinomaisia valokuvia myös silloin.

Lokakuussa sillan voi ylittää myös jalkaisin, joten voit kertoa juosseesi Aasiasta Eurooppaan. Ilmoittaudu Istanbulin maratonin yhteydessä järjestettävään juoksutapahtumaan ja juokse yhdessä tuhansien muiden osallistujien kanssa. Lisätietoja saat maratonin virallisilta verkkosivuilta.

Voit nauttia sillan näkymistä myös lautalta, joka risteilee Bosporinsalmella. Matkustajalautat ja yksityiset kiertoajelut lähtevät useasta laiturista eri puolilta kaupunkia, mm. Eminönüsta, Kadiköysta ja Üsküdarista. Lautat ajavat sillan alitse, jolloin voit nähdä sen valtavan koon läheltä. Risteilyalukselta näet myös useita historiallisia moskeijoita ja palatseja. Jotkin risteilyt jatkavat matkaansa aina Mustallemerelle saakka.

Käy sillan kummankin pään nähtävyyksissä. Euroopan puolella merkittävin nähtävyys on vuonna 1853 rakennettu barokkityylinen Ortaköy-moskeija valkoisine marmoriseinineen ja upeine mosaiikkeineen. Vietä hetki kuljeskellen pitkin Ortaköyn alueen mukulakivikatuja, joiden varsilla on baareja, kahviloita, gallerioita ja käsityökojuja. Sillan Aasian puoleisessa päässä on ottomaanisulttaanien kesäasuntona toiminut Beylerbeyin palatsi. Palatsin puutarhasta on esteetön näkymä sillalle.

Bosporin silta sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Istanbulin vanhastakaupungista. Pääset sillalle helposti julkisilla liikennevälineillä. Kävelymatka kestää noin tunnin.


Alueen Bosporin silta opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 935 hotellia lähellä kohdetta Bosporin silta
52 €
Ortakoy Princess Hotel

Ortakoy Princess Hotel

Dereboyu Street. No:10, Istanbul
2,1
/ 5 (46 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Yildiz Park ja Bosporin silta sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Dolmabahcen palatsi ja Beylerbeyin palatsi ovat myös 5 kilometrin päässä.

153 €
Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

Ciragan Cad 46, Ortakoy, Istanbul
4,1
/ 5 (221 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Yildiz Park ja Bosporin silta sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Dolmabahcen palatsi ja Beylerbeyin palatsi ovat myös 5 kilometrin päässä.

39 €
Deep Hotel Istanbul

Deep Hotel Istanbul

Orange Hill No:21, Istanbul
3,5
/ 5 (4 arvostelua)
0.0 kautta 5.0

Yildiz Park, Bosporin silta ja Dolmabahcen palatsi sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Beylerbeyin palatsi sijaitsee 4,5 kilometrin päässä.

47 €
Symbola Bosphorus Istanbul

Symbola Bosphorus Istanbul

Portakal Yokusu Cad. No:17, Istanbul
4,0
/ 5 (29 arvostelua)
0.0 kautta 5.0

Bosporin silta, Dolmabahcen palatsi ja Beylerbeyin palatsi sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre ja Taksim-aukio ovat myös 5 kilometrin päässä.

The House Hotel Bosphorus

The House Hotel Bosphorus

Salhane Sokak No.1, Istanbul
4,4
/ 5 (103 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Yildiz Park ja Bosporin silta sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Dolmabahcen palatsi ja Beylerbeyin palatsi ovat myös 5 kilometrin päässä.

97 €
Nevv Bosphorus Hotel & Suites

Nevv Bosphorus Hotel & Suites

No7 Mecidiye Muallim Naci Cd Besiktas, Istanbul
5,0
/ 5 (2 arvostelua)
0.0 kautta 5.0

Ortakoyn aukio ja Ortakoy-moskeija sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Yildiz Park ja Dolmabahcen palatsi ovat myös 3 kilometrin päässä.

29 €
The House Next To

The House Next To

Muallim Naci Caddesi No 21, Istanbul
4,5
/ 5 (4 arvostelua)
0.0 kautta 5.0

Ortakoyn lauttasatama, Ortakoyn aukio ja Istanbul Jazz Center sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Bosporin silta ja Yildiz-palatsi ovat myös 3 kilometrin päässä.

32 €
Lale Inn Ortakoy

Lale Inn Ortakoy

Mecidiye Mahallesi Aktar Sokak No:5, Istanbul
0.0 kautta 5.0

Yildiz Park ja Bosporin silta sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä matkustajakodista. Dolmabahcen palatsi ja Beylerbeyin palatsi ovat myös 5 kilometrin päässä.