Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Bosporin silta

Matkusta Euroopasta Aasiaan nämä kaksi mannerta ensimmäisenä yhdistänyttä siltaa pitkin, osallistu risteilylle ja ihastele siltaa alhaalta päin ja käy satoja vuosia vanhoissa rakennuksissa.

Bosporin silta on 1,5 kilometrin pituinen riippusilta, joka ylittää Bosporinsalmen. Sen toisessa päässä on Istanbulin Ortaköyn kaupunginosa ja toisessa päässä Beylerbeyin kaupunginosa. Vuonna 1973 avattu silta oli ensimmäinen Euroopan ja Aasian mantereet yhdistänyt silta.

Voit ylittää sillan ja siirtyä mantereelta toiselle julkisen liikenteen bussilla tai hop on & hop off -kiertoajelubussilla. Jos mahdollista, istu ylhäällä bussin avokerroksessa, sillä sieltä näet parhaiten Bosporinsalmen ja Prinssisaaret. Pimeällä silta on upeasti valaistu, joten saat erinomaisia valokuvia myös silloin.

Lokakuussa sillan voi ylittää myös jalkaisin, joten voit kertoa juosseesi Aasiasta Eurooppaan. Ilmoittaudu Istanbulin maratonin yhteydessä järjestettävään juoksutapahtumaan ja juokse yhdessä tuhansien muiden osallistujien kanssa. Lisätietoja saat maratonin virallisilta verkkosivuilta.

Voit nauttia sillan näkymistä myös lautalta, joka risteilee Bosporinsalmella. Matkustajalautat ja yksityiset kiertoajelut lähtevät useasta laiturista eri puolilta kaupunkia, mm. Eminönüsta, Kadiköysta ja Üsküdarista. Lautat ajavat sillan alitse, jolloin voit nähdä sen valtavan koon läheltä. Risteilyalukselta näet myös useita historiallisia moskeijoita ja palatseja. Jotkin risteilyt jatkavat matkaansa aina Mustallemerelle saakka.

Käy sillan kummankin pään nähtävyyksissä. Euroopan puolella merkittävin nähtävyys on vuonna 1853 rakennettu barokkityylinen Ortaköy-moskeija valkoisine marmoriseinineen ja upeine mosaiikkeineen. Vietä hetki kuljeskellen pitkin Ortaköyn alueen mukulakivikatuja, joiden varsilla on baareja, kahviloita, gallerioita ja käsityökojuja. Sillan Aasian puoleisessa päässä on ottomaanisulttaanien kesäasuntona toiminut Beylerbeyin palatsi. Palatsin puutarhasta on esteetön näkymä sillalle.

Bosporin silta sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Istanbulin vanhastakaupungista. Pääset sillalle helposti julkisilla liikennevälineillä. Kävelymatka kestää noin tunnin.


Alueen Bosporin silta opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 834 majoitusliikettä kohteen Bosporin silta lähellä
Ciragan Palace Kempinski 324 €
Ciragan Palace Kempinski

Ciragan Palace Kempinski

Ciragan Caddesi 32, Istanbul
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Yildiz ja Yıldız Parkı sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Dolmabahçen palatsi ja Taksim-aukio ovat myös 5 kilometrin päässä. Maçkan köysirata-asema on 29 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kabatasin raitiovaunupysäkki on 29 minuutin kävelymatkan päässä.

  Conrad Istanbul Bosphorus 144 €
  Conrad Istanbul Bosphorus

  Conrad Istanbul Bosphorus

  Cihannuma Mahallesi, Saray Caddesi No:5, Besiktas, Istanbul, Istanbul
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Besiktasin lauttasatama, Dolmabahçen palatsi ja Vodafone Arena sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Zorlun esittävien taiteiden teatteri sijaitsee 4,3 kilometrin päässä. Maçkan köysirata-asema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kabatasin raitiovaunupysäkki on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul 190 €
   Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

   Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

   Ciragan Cad 46, Ortakoy, Istanbul, Istanbul
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Yildiz on 0,1 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Dolmabahçen palatsi ja Beylerbeyin palatsi sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Taksim-aukio ja Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus) ovat myös 5 kilometrin päässä.

    Swissotel The Bosphorus Istanbul 238 €
    Swissotel The Bosphorus Istanbul

    Swissotel The Bosphorus Istanbul

    Visnezade Mah. Acisu Sok. NO. 19, Macka Besiktas, Istanbul, Istanbul
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Vodafone Arena, Dolmabahçen palatsi ja Taksim-aukio sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. İstiklalin puistokatu ja Pera-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Maçkan köysirata-asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Taşkışlan köysirata-asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Stay Bosphorus 171 €
     The Stay Bosphorus

     The Stay Bosphorus

     Salhane Sokak No.1, Ortaköy, Istanbul, Istanbul
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Yildiz on 0,1 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Dolmabahçen palatsi ja Taksim-aukio sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus) ja İstiklalin puistokatu ovat myös 5 kilometrin päässä.

      Ortakoy Princess Hotel 73 €
      Ortakoy Princess Hotel

      Ortakoy Princess Hotel

      Dereboyu Street. No:10, Besiktas, Istanbul
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Yildiz on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Dolmabahçen palatsi ja Beylerbeyin palatsi sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Taksim-aukio ja Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus) ovat myös 5 kilometrin päässä.

       Shangri-La Bosphorus, Istanbul 252 €
       Shangri-La Bosphorus, Istanbul

       Shangri-La Bosphorus, Istanbul

       Sinanpasa Mah, Hayrettin Iskelesi Sok, No.1, Besiktas, Istanbul, Istanbul
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Yildiz ja Dolmabahçen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Taksim-aukio ja İstiklalin puistokatu ovat myös 3 kilometrin päässä. Maçkan köysirata-asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kabatasin raitiovaunupysäkki on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

        The Marmara Pera 107 €
        The Marmara Pera

        The Marmara Pera

        Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul, Istanbul
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Galata-torni ja Mixer sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rantakadulla sijaitsevasta hotellista. Taksim-aukio ja Suleimanin moskeija ovat myös 3 kilometrin päässä. Tünelin linja-autopysäkki on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Tophanen raitiovaunupysäkki on 10 minuutin kävelymatkan päässä.