Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Bosporin silta

Matkusta Euroopasta Aasiaan nämä kaksi mannerta ensimmäisenä yhdistänyttä siltaa pitkin, osallistu risteilylle ja ihastele siltaa alhaalta päin ja käy satoja vuosia vanhoissa rakennuksissa.

Bosporin silta on 1,5 kilometrin pituinen riippusilta, joka ylittää Bosporinsalmen. Sen toisessa päässä on Istanbulin Ortaköyn kaupunginosa ja toisessa päässä Beylerbeyin kaupunginosa. Vuonna 1973 avattu silta oli ensimmäinen Euroopan ja Aasian mantereet yhdistänyt silta.

Voit ylittää sillan ja siirtyä mantereelta toiselle julkisen liikenteen bussilla tai hop on & hop off -kiertoajelubussilla. Jos mahdollista, istu ylhäällä bussin avokerroksessa, sillä sieltä näet parhaiten Bosporinsalmen ja Prinssisaaret. Pimeällä silta on upeasti valaistu, joten saat erinomaisia valokuvia myös silloin.

Lokakuussa sillan voi ylittää myös jalkaisin, joten voit kertoa juosseesi Aasiasta Eurooppaan. Ilmoittaudu Istanbulin maratonin yhteydessä järjestettävään juoksutapahtumaan ja juokse yhdessä tuhansien muiden osallistujien kanssa. Lisätietoja saat maratonin virallisilta verkkosivuilta.

Voit nauttia sillan näkymistä myös lautalta, joka risteilee Bosporinsalmella. Matkustajalautat ja yksityiset kiertoajelut lähtevät useasta laiturista eri puolilta kaupunkia, mm. Eminönüsta, Kadiköysta ja Üsküdarista. Lautat ajavat sillan alitse, jolloin voit nähdä sen valtavan koon läheltä. Risteilyalukselta näet myös useita historiallisia moskeijoita ja palatseja. Jotkin risteilyt jatkavat matkaansa aina Mustallemerelle saakka.

Käy sillan kummankin pään nähtävyyksissä. Euroopan puolella merkittävin nähtävyys on vuonna 1853 rakennettu barokkityylinen Ortaköy-moskeija valkoisine marmoriseinineen ja upeine mosaiikkeineen. Vietä hetki kuljeskellen pitkin Ortaköyn alueen mukulakivikatuja, joiden varsilla on baareja, kahviloita, gallerioita ja käsityökojuja. Sillan Aasian puoleisessa päässä on ottomaanisulttaanien kesäasuntona toiminut Beylerbeyin palatsi. Palatsin puutarhasta on esteetön näkymä sillalle.

Bosporin silta sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Istanbulin vanhastakaupungista. Pääset sillalle helposti julkisilla liikennevälineillä. Kävelymatka kestää noin tunnin.


Alueen Bosporin silta opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 672 majoitusliikettä kohteen Bosporin silta lähellä
Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul 161 €
Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

Ciragan Cad 46, Ortakoy, Istanbul, Istanbul
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Yildiz on 0,1 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Dolmabahçen palatsi ja Beylerbeyin palatsi sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Taksim-aukio ja Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus) ovat myös 5 kilometrin päässä.

  Ciragan Palace Kempinski 359 €
  Ciragan Palace Kempinski

  Ciragan Palace Kempinski

  Ciragan Caddesi 32, Istanbul
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Yildiz ja Yıldız Parkı sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Dolmabahçen palatsi ja Taksim-aukio ovat myös 5 kilometrin päässä. Maçkan köysirata-asema on 29 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kabatasin raitiovaunupysäkki on 29 minuutin kävelymatkan päässä.

   Swissotel The Bosphorus Istanbul 247 €
   Swissotel The Bosphorus Istanbul

   Swissotel The Bosphorus Istanbul

   Visnezade Mah. Acisu Sok. NO. 19, Macka Besiktas, Istanbul, Istanbul
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Vodafone Arena, Dolmabahçen palatsi ja Taksim-aukio sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. İstiklalin puistokatu ja Pera-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Maçkan köysirata-asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Taşkışlan köysirata-asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

    Conrad Istanbul Bosphorus 146 €
    Conrad Istanbul Bosphorus

    Conrad Istanbul Bosphorus

    Cihannuma Mahallesi, Saray Caddesi No:5, Besiktas, Istanbul, Istanbul
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Besiktasin lauttasatama, Dolmabahçen palatsi ja Vodafone Arena sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Zorlun esittävien taiteiden teatteri sijaitsee 4,3 kilometrin päässä. Maçkan köysirata-asema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kabatasin raitiovaunupysäkki on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Stay Bosphorus 149 €
     The Stay Bosphorus

     The Stay Bosphorus

     Salhane Sokak No.1, Ortaköy, Istanbul, Istanbul
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Yildiz on 0,1 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Dolmabahçen palatsi ja Taksim-aukio sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus) ja İstiklalin puistokatu ovat myös 5 kilometrin päässä.

      Ortakoy Princess Hotel 73 €
      Ortakoy Princess Hotel

      Ortakoy Princess Hotel

      Dereboyu Street. No:10, Besiktas, Istanbul
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Yildiz on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Dolmabahçen palatsi ja Beylerbeyin palatsi sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Taksim-aukio ja Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus) ovat myös 5 kilometrin päässä.

       Grand Hyatt Istanbul 146 €
       Grand Hyatt Istanbul

       Grand Hyatt Istanbul

       Harbiye Mah. Taskisla Caddesi No.1, Sisli, Istanbul
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Macka Park, Atatürk-kulttuurikeskus ja Acıbadem Taksimin sairaala sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Taksim-aukio ja Istanbulin nykytaiteen museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Taşkışlan köysirata-asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Maçkan köysirata-asema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

        Beylerbeyi Palace
        Beylerbeyi Palace

        Beylerbeyi Palace

        Beylerbeyi Mah. Abdullah Aga Cad. Eski, Cinar Sok. NO 3, Istanbul, Istanbul
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Beylerbeyin palatsi, Camlican kukkula ja Yildiz 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Ortakoy-moskeija ja Yıldız Parkı ovat myös 5 kilometrin päässä.