Lisätietoja – Biarritz

Lennot Biarritziin

Biarritz on rantakaupunki Etelä-Ranskassa. Se sijaitsee Ranskan Baskimaassa Pyrénées-Atlantiquesin departementissa. Biarritz on suosittu turistikaupunki. Biarritzin lähellä on kansainvälinen lentoasema, joka palvelee samalla myös viereisiä Anglet’n ja Bayonnen kaupunkeja. Expedian kautta on helppo löytää edullisia ja nopeita lentoja Biarritziin monilta eri lentoyhtiöiltä, samoin kuin sopivan hotellin Biarritzin keskustassa tai rannalla.

Biarritzin lentoasema tunnetaan myös Biarritz-Anglet-Bayonnen lentoasemana, sillä se palvelee kaikkia kolmea kaupunkia. Kaupungit ovat kasvaneet yhteen ja muodostavat yhtenäisen kaupunkialueen. Lentoasema tunnetaan myös Ranskan Baskimaan lentoasemana. Se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Biarritzin keskustasta. Noin miljoona matkustajaa vuodessa vastaanottavalta lentoasemalta on suoria lentoja muun muassa Pariisiin. Finnairilla on ollut suoria lentotarjouksia Biarritzin lentoasemalle kesäsesongin aikaan Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta. Expedian kautta voit lisäksi varata kätevästi lennot ja hotellin sisältävän pakettimatkan Biarritziin.

Biarritz sopii matkakohteeksi niin surffailijoille, rantalomailijoille kuin golffareillekin. Biarritzin aallot ovat Euroopan parhaita, ja kaupunki tunnetaankin surffailijoiden paratiisina. Kaupungin läheisyydessä on useampikin upea golfkenttä, ja kaupungin hiekkarannat sopivat oivallisesti auringonpalvontaan. Kaupungissa voi myös aistia entisaikojen glamouria, ja siellä on säilynyt paljon vanhaa, upeaa arkkitehtuuria. Lisäksi Biarritzissa on suuri kasino. Kulttuurin ystävät voivat tutustua Baskimaan kulttuuriin ja kulinaristit baskimaalaiseen keittiöön. Expedian kautta voit varata halvat lennot Biarritziin sekä myös vuokra-auton Biarritzissa ja lähteä tutustumaan Ranskan Baskimaan muihinkin osiin.

Lentäminen Suomesta Biarritziin

Suomesta pääsee todella helposti Biarritziin. Kesäsesongin aikaan Helsinki-Vantaalta voi lentää suoraan Biarritzin lentoasemalle. Muina aikoina perille pääsee helposti yhdellä välilaskulla Pariisissa. Lentoaika on noin kolme tuntia ja 45 minuuttia. Jos konetta joutuu vaihtamaan Pariisissa, lentoaika on muutaman tunnin pidempi. Lentojen hinnat ovat halvimmillaan muutama kuukausi ennen matkaa. Vaikka kesällä lentoyhteyksiä onkin enemmän, lentojen hinnat ovat edullisempia talvella. Ranska on EU- ja euromaa, joten rahaa ei tarvitse vaihtaa ja rajan ylittäminen käy ilman mutkia.

Lennot Biarritzin lentoasemalle

Biarritzin lentoasema on keskikokoinen lentoasema, joka palvelee Biarriztin lisäksi myös Anglet’n ja Bayonnen kaupunkeja sekä koko Ranskan Baskimaata. Sieltä on paljon yhteyksiä etenkin Pariisiin, mutta varsinkin huippusesongin aikaan kesällä myös muihin kaupunkeihin. Finnair on lentänyt kesäisin Helsinkiin ja SAS Tukholmaan, Kööpenhaminaan ja Osloon, joten kesäsesongin aikaan suomalaisilla matkustajilla on paljon lentoja mistä valita. Lento Pariisin kautta saattaa monesti olla edullisin, eikä matka-aika nouse silloinkaan turhan pitkäksi.

Chronoplusin bussilinja 14 yhdistää lentoaseman suoraan Biarritzin keskustaan sekä Bayonnen juna-asemaan. Chronoplusin bussilinja C yhdistää lentoaseman Biarritzin -rautatieasemaan ja Bayonnen keskustaan. Biarritzin rautatieasema ei kuitenkaan sijaitse kaupungin keskustassa, vaan sieltä on otettava toinen bussi Biarritzin keskustaan. Linja 8 on vienyt matkustajat suoraan rautatieasemalta keskustaan, minkä lisäksi linja numero 10 on kulkenut Biarritzin ja Anglet’n rantateitä pitkin ja tarjonnut siten hyvän tavan siirtyä rantahotelleille. Oman hotellin sijainti kannattaa varmistaa aina ennen matkaa ja katsoa, kulkeeko jokin bussilinjoista hotellin vierestä. Jos hotelli sijaitsee kauempana bussilinjoista, kannattaa valita taksi. Takseja on paljon heti lentoaseman pääsisäänkäynnin ulkopuolella. Mikäli ajaminen Ranskassa ei pelota, myös auton vuokraaminen lentoasemalla on varteenotettava vaihtoehto.

Biarritzissa on myös rautatieasema, jossa pysähtyy myös TGV-suurnopeusjunia. Sen vuoksi Biarriztiin voikin päästä suhteellisen helposti esimerkiksi lentämällä Bordeaux’hon. On kuitenkin hyvä muistaa, että junamatkaan menee lyhimmilläänkin pari tuntia.