Lennot - Ranska

Parhaat kaupungit kohteessa Ranska

Matkaopas: matkat kohteeseen Ranska

Lennot Ranskaan

Länsi-Euroopassa sijaitseva Ranska on pinta-alaltaan Euroopan kolmanneksi suurin valtio. Ranska tarjoaakin matkailijalle paljon erilaista nähtävää ja tehtävää rantalomailusta laskettelurinteisiin ja suurkaupungin sykkeeseen. Suomesta lennetään ympäri vuoden päivittäin useita suoria lentoja Ranskaan Pariisin Charles de Gaullen lentoasemalle. Kesäaikana myös Nizzan lentoasemalle tehdään viikoittain useita suoria lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Välilaskullisia lentoja löytyy myös useisiin muihin Ranskan kaupunkeihin. Expedian kautta löydät helposti itsellesi sopivimmat lentoliput Ranskaan ja samalla voit kätevästi etsiä hotelleja Ranskasta.

Pinta-alaltaan laajasta Ranskasta löytyy paljon erilaisia matkakohteita. Pohjois-Ranskan tunnetuin kohde on maan pääkaupunki Pariisi. Itä- ja Länsi-Ranska taas ovat kuuluisia laatuviineistään ja viininviljelyalueistaan. Länsi-Ranskasta löytyy myös UNESCON maailmaperintökohteiden listalla oleva Loiren laakso kauniine linnoineen. Etelä-Ranskassa sijaitsevat Ranskan Alpit ja esimerkiksi talviurheilun ystävien arvostama Chamonix sekä kuuluisat Välimeren rantakaupungit, kuten Nizza, Marseille ja elokuvajuhlistaan tunnettu Cannes. Löydät Expedian kautta kätevästi autovuokraamot Ranskasta, mikäli haluat tutustua maahan itse ajaen.

Lentäminen Suomesta Ranskaan

Suomesta on helppo lentää Ranskaan, sillä useat lentoyhtiöt tarjoavat lentoja eri puolille maata useita kertoja päivässä. Suoria lentoja lennetään Helsinki-Vantaan lentoasemalta ympäri vuoden Pariisiin ja kesäaikaan myös Nizzaan. Esimerkiksi Strasbourgin, Marseillen ja Lyonin lentoasemille pääse lentämään yhdellä välilaskulla Helsinki-Vantaalta useita kertoja päivässä. Lentoaika riippuu määränpäästä ja välilaskujen määrästä: esimerkiksi suora reittilento Helsinki-Vantaan lentoasemalta Pariisin Charles de Gaullen lentoasemalle kestää hieman yli kolme tuntia ja Nizzaan noin kolme ja puoli tuntia. Expedian avulla etsit helposti itsellesi parhaiten sopivat lennot sekä lentotarjoukset Ranskaan. Lentojen hinnassa voit säästää myös varaamalla pakettimatkan Ranskaan.

Suomen kansalaisella on Ranskaan matkustettaessa oltava mukana matkan ajan voimassa oleva passi tai virallinen henkilökortti. Ranskan valuutta on euro.

Lennot Ranskaan Pariisin lentoasemalle

Pariisissa on kolme lentoasemaa. Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään suoria reittilentoja niistä suurimmalle, Charles de Gaullelle, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Pariisin keskustasta. Lentoasemalta on hyvät liikenneyhteydet kaupungin keskusta-alueelle. Nopeimmin lentoaseman ja keskustan välin pääsee kulkemaan junalla, joka pysähtyy useassa paikassa Pariisissa. Matka kestää noin 30 minuuttia. Välin voi kulkea myös linja-autolla, jonka pysäkki sijaitsee useimpien terminaalien edessä. Linja-autolla matkaan on hyvä varata noin 45 minuuttia ruuhkasta riippuen. Asemalta löytyy myös takseja ja useiden autovuokraamojen toimipisteitä. Lentoasemalla sijaitsee Ranskan luotijunan asema, jolta voit kätevästi jatkaa matkaasi, mikäli olet matkustamassa muualle Ranskaan.

Lennot Ranskaan Nizzan lentoasemalle

Välimeren rannalla sijaitseva Nizza on Ranskan Rivieran tärkein keskus ja erittäin suosittu lomakohde. Suomesta lennetään Helsinki-Vantaan lentoasemalta suoria reittilentoja Nizzaan kesäkaudella. Nizzan lentoasema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä keskusta-alueelta. Linja-autoja kulkee lentoaseman ja keskustan välillä usein, ja matka kestää noin puoli tuntia ruuhkasta riippuen. Noin puolen kilometrin päässä lentoasemalta sijaitsee myös rautatieasema, jolta voi matkustaa Nizzan keskustan lisäksi myös muualle Rivieran kaupunkeihin. Matkan lentoasemalta keskustaan voi kulkea myös taksilla, joskin matka voi tulla kalliiksi. Lentoasemalta löytyy myös monien autovuokraamojen toimipisteitä. Sen lisäksi Nizzan lentoasemalla on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita sekä vuokrattavia kokoustiloja.

Lennot Ranskaan Strasbourgin lentoasemalle

Alsacen alueen pääkaupunki Strasbourg sijaitsee aivan Saksan rajan tuntumassa Itä-Ranskassa. Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään päivittäin useita yhden välilaskun lentoja Strasbourgiin. Lentoasema sijaitsee Strasbourgin keskustan tuntumassa ja matkan voi taittaa helposti ja nopeasti esimerkiksi useita kertoja tunnissa liikennöivällä junalla. Junamatka lentoasemalta keskustaan kestää noin yhdeksän minuuttia. Matkan voi kulkea myös taksilla, ja asemalta löytyy useiden autovuokraamoiden toimipisteitä. Lentoasemalla on muutamia myymälöitä ja ravintoloita.

Usein kysytyt kysymykset