Lisätietoja – Nizza

Lennot Nizzaan

Ranskan Rivieran Nizza on suosittu matkakohde, jonne lomanviettäjiä houkuttelee turkoosinsininen meri, jopa 300 päivää vuodessa paistava aurinko ja miellyttävä ilmasto vuoriston katveessa. Nizzassa on laajalle ulottuva rannikko, joten uinti- ja auringonottomahdollisuudet ovat hienot keskellä kaupunkia. Nizza on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki, joten tarjolla on myös normaali suurkaupungin kattaus eli loistavia ostospaikkoja, hienoja kulttuurinähtävyyksiä, hyvää ruokaa ja rentoutumista yöelämässä. Ei siis ihme, että hotellit Nizzassa ovat etenkin kesäaikaan tupaten täynnä.

Nizzassa on Pariisin jälkeen Ranskan toiseksi suurin lentoasema, mikä selittyy juuri Nizzan suosiolla lomakohteena. Nizzan kansainvälinen lentoasema sijaitsee hyvällä paikalla alle 10 kilometrin päässä kaupungista, ja sinne on suoria lentoja lähes kaikista Euroopan suurimmista pääkaupungeista. Nizza on tullut tunnetuksi rikkaiden lomanviettopaikkana, joten kaupungilla voi tulla vastaan toinen toistaan kuuluisampia henkilöitä.

Lentäminen Suomesta Nizzaan

Suomesta on suora lentoyhteys Nizzaan, joten lentoaika on suhteessa lyhyt, vain noin 3,5 tuntia. Väliä liikennöi Finnair, joka lentää sesonkilentoja Helsingistä maaliskuun lopulta lokakuun loppuun. Lisäksi useammasta Suomen kaupungista voi lentää Nizzaan yhdellä tai kahdella välilaskulla. Hinnoissa on paljon eroja, joten niitä kannattaa vertailla, jos haluaa halpoja lentoja Nizzaan. Sesonkiaikana tarjouksia on harvemmin ja matkat aurinkoon voivat olla erittäin suosittuja, joten lennot ja hotelli Nizzaan on syytä varata tarpeeksi ajoissa. Välilaskullisten lentojen kestoaika vaihtelee paljon, mutta myös suhteellisen nopeita lentoja Nizzaan voi löytää esimerkiksi Turusta lennettäessä. Useat eri lentoyhtiöt liikennöivät Nizzaan, joten valinnanvaraa Finnairin lisäksi on olemassa, Air Balticista Lufthansaan. Lentomatka Euroopan halki Nizzaan sisältää kauniita ja vaihtuvia maisemia, ja Nizzan lähestyessä voi nähdä kuuluisan turkoosinsinisen meren lumon.

Lennot Nizzan kansainväliselle lentoasemalle

Koska Nizza on suosittu lomakohde Ranskan Rivieralla Etelä-Ranskassa, Nizzan kansainvälinen lentoasema on erittäin vilkas. Myös Rivieran muut lomakohteet tuovat matkailijoita Nizzan lentoasemalle, jonka kautta suurin osa alueen lennoista liikennöidään. Nizzan kansainvälinen lentoasema tunnetaan nimellä Aéroport Nice Côte d’Azur, jossa Côte d’Azur viittaa osuvasti siniseen rannikkoon. Nizzan sesonkiaika on kesällä, jolloin ilma on lämpimin, ja matkailijoita on paljon, joten lentoasemalla on tuolloin myös suurimmat ruuhkat. Jos haluaa hieman rauhallisemman loman eikä matkustusajan tarvitse olla keskikesällä, matka kannattaa varata kiireisimmän sesongin ulkopuolelta, jolloin tarjolla on enemmän matkatarjouksia. Talvella rantaloma ei tosin viileän ilman vuoksi onnistu, mutta viehättävä kaupunkiloma kylläkin.

Nizzan lentoaseman sijainti lähellä kaupunkia on ihanteellinen, ja matka lentoasemalta taittuu kätevästi linja-autolla tai taksilla. Taksien hinnat ovat yleensä aika kalliita erityisesti matkailijoille, joten linja-auto on huomattavasti halvempi vaihtoehto. Linja-autoja kulkee noin puolen tunnin välein, ja ne kulkevat puolessa tunnissa suurimpien hotellien vierestä muun muassa suoraan rautatie- ja linja-autoasemalle. Julkinen kulkuneuvo on sopiva erityisesti, jos Nizzan ulkopuolella ei aio juurikaan liikkua. Keskustassa nähtävyydet ovat kätevästi kävely-yhteyksien etäisyydellä, ja niitä ovat esimerkiksi museot, kirkot ja palatsit sekä Parc du Château kukkula, josta avautuu hieno näköala Välimerelle. Jos suunnitelmissa on käydä tutustumassa Rivieran alueen muihinkin kohteisiin, autonvuokraus Nizzassa on varteenotettava vaihtoehto. Auton voi vuokrata jo lentoasemalta, jossa autovuokraamot ovat hyvin edustettuina. Lentoasemalla on kaksi terminaalia, ja Finnairin lento Suomesta saapuu terminaaliin 1.

Jos kaipaat rantalomaa auringonpaisteessa, suuntaa Nizzaan ja nauti rentouttavasta lomasta. Voit kävellä palmujen katveessa Promenade des Anglais rantakadulla ja ihastella kaupungin luksusta tai tutustua vanhassakaupungissa Nizzan aitouteen. Elämyksiä tarjoaa myös maukas ranskalainen ruoka janoa sammuttavan viinin kera nautittuna.

Suosittuja lentoja kohteeseen Nizza

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 67 € yhdensuuntaisille lennoille ja 157 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.