Lisätietoja – Toulouse

Tietoja Toulousesta

Lennot Toulouseen

Suomesta ei ole saatavilla suoria lentoja Toulouseen, mutta kaupungin omalle lentoasemalle lennetään päivittäin useita vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Voit halutessasi lentää myös jollekin lähialueen lentoasemista, kuten Montpellieriin tai Marseilleihin. Expedian kautta löydät helposti eri lentovaihtoehtoja ja varaat lentoliput Toulouseen. Lentoja varatessasi voit samalla kätevästi varata myös hotellit Toulousesta.

Lounais-Ranskassa sijaitseva Toulousen kaupunki on tunnettu pitkästä historiastaan ja kauniista Garonnejoen värittämästä luonnostaan. Kaupunkiin tullaan nauttimaan sen historiasta ja taiteesta, ja erityisesti kauniita kirkkoja löytyy kaupungista ihasteltavaksi useita. Tunnetuin kirkoista on 1000-luvulla rakennettu Saint Serninin basilika. Kaupungissa on myös erinomaiset ostosmahdollisuudet, joihin kannattaa tutustua mielenkiintoisen museotarjonnan ohella. Myös kaupungin lähialueilla riittää paljon tutkittavaa, esimerkiksi Pyreneiden vuoret sijaitsevat noin 110 kilometrin päässä Toulousesta. Mikäli haluat tutustua kaupunkiin ja sen lähialueisiin itse ajaen, löydät autovuokraamot Toulousesta helposti Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Toulouseen

Lento Toulouseen kaupungin omalle lentoasemalle sisältää Helsinki-Vantaan lentoasemalta matkustettaessa aina vähintään yhden välilaskun. Yhden välilaskun lentoja lennetään kuitenkin kaupunkiin useita päivittäin vuoden ympäri. Suomesta lennetään Ranskaan suoria lentoja ainoastaan Pariisin lentoasemalle, joka sijaitsee hieman alle 700 kilometrin päässä. Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan alueeseen laajemminkin, voit halutessasi lentää myös esimerkiksi noin 250 kilometrin päässä sijaitsevalle Montpellierin lentoasemalle tai noin 400 kilometrin päässä sijaitsevalle Marseillen lentoasemalle. Kummallekin lentoasemalle lennetään Helsinki-Vantaan lentoasemalta useita vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja päivittäin. Expedian avulla löydät itsellesi sopivimmat lennot ja lentotarjoukset Toulouseen. Lentolippujen hinnassa voit myös säästää varaamalla pakettimatkan Toulouseen Expedian kautta.

Suomen kansalainen tarvitsee Ranskaan matkustaessaan passin tai virallisen henkilökortin, viisumia ei kuitenkaan tarvita. Ranskan valuutta on euro.

Lennot Toulousen lentoasemalle

Toulousen omalle lentoasemalle lennetään useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja päivittäin vuoden ympäri. Lentojen kokonaiskestot vaihtelevat runsaasti välilaskujen pituudesta riippuen, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä löytääkseen parhaat lennot.

Blagnacin lentoasema sijaitsee noin 11 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Matkan voi kulkea helposti ja nopeasti esimerkiksi raitiovaunulla. Raitiovanuja kulkee keskustaan useita kertoja tunnissa, ja matka kestää noin 25 minuuttia. Välimatkan voi kulkea myös usein liikennöivillä linja-autoilla sekä taksilla tai itse ajaen. Lentoasemalta löytyy useiden autovuokraamojen toimipisteet, mikäli haluat ajaa matkan itse.

Lennot Montpellierin lentoasemalle

Jos haluat tutustua myös Toulousen lähiympäristöön eikä sinulle ole erityisen kiire päästä perille, voit matkustaa myös noin 250 kilometrin päässä kaupungista sijaitsevalle Montpellierin lentoasemalle. Monpellieriin lennetään Helsinki-Vantaan lentoasemalta useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja päivittäin vuoden ympäri.

Lentoasema sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Montpellierin keskustasta. Kaupungin rautatieasemalle pääsee kulkemaan linja-autolla, ja matka kestää noin 15 minuuttia. Rautatieasemalta voit jatkaa matkaasi Toulouseen junalla. Matka-aika kaupunkien välillä on keskimäärin noin kolme ja puoli tuntia, mutta nopeimmillaan matkan voi kulkea hieman yli kahdessa tunnissa. Voit myös ajaa itse Montpellierin lentoasemalta Toulouseen. Ajomatka kestää kahdesta kolmeen tuntia.

Lennot Marseillen lentoasemalle

Halutessasi voit lentää myös Marseillen lentoasemalle, joka sijaitsee noin 400 kilometrin päässä Toulousesta. Marseillen lentoasemalle lennetään Helsinki-Vantaan lentoasemalta päivittäin useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja vuoden ympäri.

Marseillen lentoasema sijaitsee noin 27 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Matkan Marseillen lentoasemalta kaupungin rautatieasemalle voi kulkea esimerkiksi junalla, jolloin matka kestää noin 20 minuuttia. Junamatka Marseillen ja Toulousen välillä kestää neljästä viiteen tuntia. Voit halutessasi ajaa myös itse matkan Marseillen lentoasemalta Toulouseen, jolloin matkan voi päästä alle neljässä tunnissa.