Pääosion alkuosa

Lisätietoja – Bodrum

Tietoja Bodrumista

Lennot Bodrumiin

Suomesta on saatavilla melko hyvin lentoja Bodrumiin, Turkin lounaisrannikolla sijaitsevaan suosittuun rantalomakohteeseen. Kaupungin lentoasemalle ei ole Suomesta suoria lentoja, mutta erityisesti kesäsesongin aikana lentoja vain yhdellä välilaskulla on saatavilla paljon. Voit halutessasi lentää myös esimerkiksi vajaan 300 kilometrin päässä sijaitsevalle Izmirin kansainväliselle lentoasemalle, jonne lennetään myös suoria lentoja viikoittain Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Expedian avulla löydät helposti halvat lennot Bodrumiin. Samalla voit kätevästi tehdä myös hotellivarauksia Bodrumista.

Erittäin suosittu rantalomakohde Bodrum on satamakaupunki Egeanmeren rannalla. Alueen kirkkaat vedet houkuttelevat paitsi uimaan, myös esimerkiksi sukeltamaan. Kauniiden rantojensa lisäksi kaupunki on tunnettu erityisen vilkkaasta yöelämästään. Bodrumista löytyy kuitenkin paljon nähtävää ja tekemistä myös rantojen ulkopuolella. Kaupunki sijaitsee antiikinaikaisen Halikarnassoksen paikalla, jossa sijaitsi yksi antiikin seitsemästä ihmeestä: Halikarnassoksen mausoleumi. Edelleen kaupungista löytyy historiannälkäisiä matkailijoita kiinnostavia antiikin raunioita sekä esimerkiksi jylhä keskiaikainen linna. Kaupungin vedenalaisen arkeologian museota ei myöskään kannata jättää näkemättä. Jos haluat tutustua kaupunkiin ja sen lähialueisiin itse ajaen, löydät helposti autovuokraamot Bodrumista Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Bodrumiin

Lento Bodrumin omalle lentoasemalle sisältää tätä artikkelia kirjoitettaessa aina vähintään yhden välilaskun. Lentoja on saatavilla kuitenkin hyvin, talvikaudella muutamia ja kesäsesongin aikaan useita lentoja päivittäin. Halutessasi voit lentää myös noin kolmen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Izmirin lentoasemalle. Izmiriin lennetään Suomesta päivittäin useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja ympäri vuoden, ja kesäsesongin aikana kaupunkiin on mahdollista löytää myös suoria lentoja. Expediasta löydät helposti halvat lentoliput Bodrumiin. Lentojen hinnassa voit myös säästää varaamalla Expedian kautta pakettimatkan Bodrumiin.

Suomen kansalainen tarvitsee Turkkiin matkustaessaan viisi kuukautta matkan jälkeen voimassa olevan passin, muttei viisumia. Turkin valuutta on liira.

Lennot Bodrumin lentoasemalle

Suomesta lennetään Bodrumin kansainväliselle lentoasemalle ympäri vuoden yhden välilaskun sisältäviä lentoja. Saatavilla olevien yhden välilaskun lentojen määrä kasvaa huomattavasti kesäsesongin ajaksi, mutta myös talvikaudella lentoja on saatavilla päivittäin. Välilaskullisten lentojen pituudet vaihtelevat paljon, mihin on syytä kiinnittää huomiota matkoja varattaessa.

Bodrumin lentoasema sijaitsee noin 35 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasemalta on saatavilla linja-autokuljetus kaupungin keskustassa sijaitsevalle linja-autoasemalle tunnin kuluttua jokaisen lennon laskeutumisen jälkeen. Matka-aika lentoaseman ja kaupungin välillä vaihtelee huomattavasti ruuhkasta riippuen noin 20 minuutista 45 minuuttiin. Mikäli satut myöhästymään linja-autosta tai haluat perille nopeammin, voit kulkea matkan keskustaan myös taksilla tai vuokrata auton omaan käyttöösi. Lentoasemalta löytyy useiden autovuokraamojen toimipisteet, mikäli haluat ajaa matkan itse. Lentoasemalla on muutamia kauppoja ja kahviloita.

Lennot Izmirin lentoasemalle

Halutessasi voit lentää myös esimerkiksi Izmirin kansainväliselle lentoasemalle, jonne on saatavilla paremmat lentoyhteydet kuin Bodrumin omalle lentoasemalle. Izmiriin lennetään useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja päivittäin vuoden ympäri ja kesäsesongin aikana on viikoittain tarjolla myös suora lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Suoria lento kestää noin kolme tuntia ja 45 minuuttia. Koska suoria lentoja on saatavilla harvakseltaan, kannattaa lento varata hyvissä ajoin.

Izmirin lentoasema sijaitsee noin 18 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasemalta ei ole suoraa kuljetusta Bodrumiin, mutta Izmirin keskustan kautta kaupunkiin pääsee matkustamaan noin neljässä tunnissa linja-autolla. Matkan lentokentältä Izmirin keskustaan voi kulkea usein kulkevilla linja-autoilla, metrolla tai taksilla. Itse ajaen Izmirin lentokentältä pääsee Bodrumiin noin kolmessa tunnissa. Lentokentältä löytyy useiden autovuokraamojen toimipisteet, mikäli haluat ajaa matkan itse. Lentoasemalla on ravintoloita ja kahviloita sekä verovapaa myymälä.

Tietoa lennoista kohteeseen Bodrum

Kohdelentokenttä Bodrum
Kohdelentokentän IATA-koodi BXN