Halvimmat lennot kohteeseen Dublin

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Dublin

Tietoja Dublinista

Lennot Dubliniin

Dublin on paitsi Irlannin pääkaupunki ja suurin kaupunki, myös saarivaltion taloudellinen ja poliittinen keskus. Kaupunki ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin Lontoo, mutta siellä on matkustajille joka tapauksessa runsaasti nähtävää, kuten kuuluisat irlantilaiset pubit. Dublinissa on myös monia historiallisia rakennuksia, kuten Pyhän Patrickin katedraali ja Trinity Collegen yliopisto, ja rento irlantilainen ilmapiiri saa vierailijat tuntemaan olonsa heti tervetulleiksi. Matkavalmistelut kannattaa tehdä tietenkin Expedian kautta.

Helsingistä on joitakin suoria lentoja Dubliniin, mutta monesti paikan päälle pääsee parhaiten välilaskulla esimerkiksi Kööpenhaminassa tai Oslossa. Dublinin kansainvälinen lentoasema ei ole erityisen suuri, mutta se on joka tapauksessa Irlannin vilkkain lentoasema ja samalla Irlannin kansallisen lentoyhtiön Aer Lingusin sekä halpalentoyhtiö Ryanairin kotikenttä.

Dubliniin pääsee Suomesta suhteellisen edullisesti, mutta kuten minkä tahansa muunkin kohteen, myös Dublinin lennot kannattaa varata ajoissa. Arkipäivät ovat yleensä viikonloppuja edullisempia.

Dublin on monipuolinen matkakohde, jossa viihtyvät monenlaiset matkailijat. Kaupunki sopii erinomaisesti viikonloppukohteeksi sekä myös koko Irlannin kattavan automatkan lähtöpisteeksi. Kaupungin kenties kuuluisin ”nähtävyys” on Guinness-olut, joka näkyy paitsi oluelle pyhitetyssä museossa myös kaupungin lukuisissa pubeissa ja kuuluisassa irlantilaisessa pubielämässä.

Lentäminen Suomesta Dubliniin

Suorat lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalta Dubliniin kestävät muutaman tunnin, mutta suomalaisen matkustajan on yleensä lennettävä välilaskulla. Tämä nostaa matkan pituutta muutamalla tunnilla mutta toisaalta mahdollistaa edullisempien ja joustavampien vaihtoehtojen löytämisen. Irlanti on EU-maa, mutta se ei kuulu Schengen-alueeseen. Matkustusasiakirjaksi käy passi tai uudenmallinen henkilökortti. Irlannin rahayksikkö on euro, joten rahan vaihtaminen ennen matkaa ei ole tarpeen.

Lennot Dublinin kansainväliselle lentoasemalle

Dublinin kansainvälinen lentoasema on Irlannin suurin lentoasema. Se palvelee vuosittain pariakymmentä miljoonaa matkustajaa lähinnä Euroopan sisäisillä reiteillä sekä Pohjois-Amerikkaan suuntautuvilla reiteillä.

Lentoasema sijaitsee noin 10 km:n päässä Dublinin keskustasta pohjoiseen. Asema koostuu kahdesta terminaalista. Asemalta on lukuisia linja-autoyhteyksiä Dublinin keskustaan, muualle Dublinin alueelle sekä muualle Irlantiin. Tiheään tahtiin lentoasemalta lähtevät AirCoach-linja-autot vievät matkustajat suoraan kaupungin keskustaan O’Connel Streetille 20–30 minuutissa. Edestakainen lippu on halvempi kuin kaksi yksisuuntaista lippua, joten jos tarkoituksena on palata lentoasemalle, kannattaa ostaa suoraan meno-paluulippu. AirCoach tarjoaa yhteyksiä myös muualle Irlantiin. Lisäksi tarjolla on AirLink-bussi sekä hieman hitaampi paikallisbussi, joka vie O’Connel Streetille 40 minuutissa. Rautatie- ja metroyhteys on ollut suunnitteilla, mutta rahoitus- ja muiden vaikeuksien vuoksi rakennusaikataulu ei ole selvillä, eikä edes se, rakennetaanko yhteyttä ylipäätään.

Varaamalla lentoliput Dubliniin Expediasta pääset nauttimaan parhaista hinnoista ja monipuolisista vaihtoehdoista. Samalla kannattaa varata hotellihuone kaupungin keskustasta. Jos mielesi tekee nähdä Irlannin vihreät nummet ja mahtava Atlantin rannikko, vuokraa auto muutamaksi päiväksi ja lähde tien päälle.

Tietoa lennoista kohteeseen Dublin

Kohdelentokenttä Dublin
Kohdelentokentän IATA-koodi DUB

Suosittuja lentoja kohteeseen Dublin

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.