Halvimmat lennot kohteeseen Dubrovnik

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Dubrovnik

Lennot Dubrovnikiin

Dubrovnik on keskikokoinen kaupunki Kroatian eteläkärjessä. Se sijaitsee Adrianmeren rannalla ja on yksi maan suurimmista matkakohteista. Koska Dubrovnik on matkailijoiden suosiossa, siellä on myös suhteellisen vilkas kansainvälinen lentoasema. Expedian kautta eri lentotarjouksia Dubrovnikiin on helppo vertailla. Samalla voit myös varata itsellesi sopivan hotellin Dubrovnikissa, esimerkiksi upeasta historiallisesta keskustasta tai hieman kauempaa meren ääreltä.

Dubrovnikin lentoasema on yksi Kroatian vilkkaimmista lentoasemista reilulla miljoonalla vuosittaisella matkustajallaan. Lentoasemalle on paljon lentoyhteyksiä kesäsesongin aikaan, mutta huippusesongin ulkopuolella suoria yhteyksiä on vain muutama. Monet tunnetut lentoyhtiöt lentävät Dubrovnikiin. Myös Finnair ja Norwegian ovat kesäisin tarjonneet suoria lentoja Dubrovnikiin Helsingistä muutamana päivänä viikossa, heinäkuussa jopa päivittäin. Lentoaika on tasan kolme tuntia. Mikäli suoria lentoja ei ole, perille voi lentää yhdellä vaihdolla esimerkiksi Rooman tai Lontoon kautta tai kahdella vaihdolla Zagrebin kautta. Kannattaa tutustua myös Expedian tarjoamiin lento + hotelli -pakettimatkoihin Dubrovnikiin.

Dubrovnik on yksi Adrianmeren rannikon suosituimmista rantakohteista, eikä syyttä, sillä siellä kauniit rannat yhdistyvät upeaan historialliseen keskustaan. Keskustan kujilla kävellessä historian havinan voi suorastaan tuntea nahoissaan. Keskustaa ympäröi upea kahden kilometrin pituinen historiallinen muuri. Toisaalta kaupungin lähellä on myös paljon upeita rantoja ja kristallinkirkasta vettä. Kaupungin upeaan ympäristöön on helppo tutustua omalla autolla. Parhaat vuokra-autot Dubrovnikissa löytyvät tietenkin helposti Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Dubrovnikiin

Varaa lentoliput Dubrovnikiin Expedian kautta. Helsinki-Vantaalta voi lentää Dubrovnikiin suoraan kesällä. Muina vuodenaikoina konetta on vaihdettava. Kesäisin lentoyhteyksiä on paljon enemmän ja sopivan lennon löytäminen on helpompaa. Toisaalta lentojen hinnat voivat huippusesongin ulkopuolella olla halvemmat. Kroatia on nykyään EU-maa, mutta ei tätä kirjoitettaessa vielä kuulu Schengen-alueeseen, joten passi on näytettävä kentältä poistuttaessa. Kroatian rahayksikkö on kuna.

Lennot Dubrovnikin lentoasemalle

Dubrovnikin kansainvälinen lentoasema sijaitsee linnuntietä reilun 15 kilometrin päässä Dubrovnikin keskustasta etelään Čilipin kylän yhteydessä. Vaikka lentoasema ei olekaan kovin suuri, sieltä on kuitenkin paljon lentoja moniin eurooppalaisiin kaupunkeihin, kuten Roomaan ja Lontooseen. Lentoaseman matkustajamäärät ovat olleet kasvussa, minkä vuoksi sitä on myös uudistettu, jotta se tulevaisuudessa voi ottaa vastaa yhä kasvavan määrän matkustajia.

Dubrovnikin lentoasemalta on bussiyhteys Dubrovnikiin. Matka kestää noin puoli tuntia, ja lähtöjä on useampi päivässä. Tätä kirjoitettaessa bussit pysähtyvät sekä Dubrovnikin bussiasemalla että lähellä historiallista keskustaa, joten bussi tarjoaa hyvän vaihtoehdon siirtyä lentoasemalta omalle hotellille. Valitettavasti bussit kulkevat laajemmalti kuitenkin vain kesäsesongin aikaan huhtikuusta lokakuuhun, joten talvikaudella matkustavien on mahdollisesti siirryttävä keskustaan jollakin muulla tavoin. Jokaiselta säännölliseltä reittilennolta on kuitenkin yleensä ollut bussiyhteys keskustaan. Omasta hotellista kannattaa myös kysyä mahdollisia kuljetusvaihtoehtoja, jotkin hotellit saattavat tarjota maksutonta tai maksullista kuljetuspalvelua.

Lentoasemalta voi ottaa taksin keskustaan. Taksimatka on suhteellisen pitkä, mutta Kroatian edullisemman hintatason vuoksi etenkin suuremmalla ryhmällä matkan hinta pysyy maltillisena. Taksin voi varata etukäteen netissä, jolloin voi olla varma siitä, että matka kaupunkiin ja hotellille voi alkaa heti laskeutumisen jälkeen. Lentoasemalta voi tietenkin vuokrata myös auton, ja autolla noin 20 kilometrin matka valtatietä numero 8 pitkin taittuu nopeasti 25 minuutissa. Expedialta saat apua sopivan vuokra-auton valinnassa. Omalla autolla voi matkan aikana lisäksi tutustua helposti myös muihin paikkoihin Dubrovnikin alueella ja käydä esimerkiksi jopa Bosnian tai Montenegron puolella.

Tietoa lennoista kohteeseen Dubrovnik

Kohdelentokenttä Dubrovnik
Kohdelentokentän IATA-koodi DBV
Kohdekaupunki Dubrovnik

Suosittuja lentoja kohteeseen Dubrovnik

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.