Lennot - Kroatia

Parhaat kaupungit kohteessa Kroatia

Matkaopas: matkat kohteeseen Kroatia

Lennot Kroatiaan

Kroatia sijaitsee Balkanin niemimaalla Adrianmeren rannalla Etelä-Euroopassa. Matkailukohde on suosittu maan miellyttävän ilmaston, historiallisen kulttuurin ja kiehtovan saariston ansiosta. Varaa halvat lentoliput Kroatiaan Expedian varauspalvelusta ja varaa samalla hotelli Kroatiassa. Kauttamme löydät myös pakettimatkat Kroatiaan ja autovuokraamot Kroatiassa.

Kroatiassa on kymmeniä lentokenttiä. Lentomatkustajien suosittuja matkakohteita ovat pääkaupunki Zagrebin lisäksi Dubrovnikin ja Splitin kauniit kaupungit. Suomalaiset matkatoimistot järjestävät paljon pakettimatkoja Kroatian suosittuihin rantalomakohteisiin. Hintataso on usein pohjoismaita edullisempi mutta voi nousta merkittävästi kesäsesongin aikana.

Välimeren ilmasto on parhaimmillaan kesällä, mutta hintataso voi olla edullisempi loppukeväällä ja alkusyksyllä. Sesonkiajan lennot ja majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen. Kroatia on monipuolinen ja kaikille matkailijoille sopiva kohde, jossa pärjää myös hyvin englannin kielellä. Kroatian rannikolle matkustaessa kannattaa maistaa erityisesti perinteisiä kalaruokia.

Lennot Kroatiaan Suomesta

Norwegian ja Finnair lentävät suoria lentoja Helsingistä Dubrovnikin, Splitin ja Pulan kaupunkeihin. Suoria lentotarjouksia Kroatiaan saattaa tosin olla saatavilla vain maaliskuusta lokakuuhun. Yhdellä välilaskulla Helsingistä pääsee Kroatiaan edellä mainittujen yhtiöiden lisäksi myös esimerkiksi KLM:n ja SAS:n lennoilla.

Suora lento Helsingistä Kroatiaan kestää noin kolme tuntia. Jos lennetään välilaskulla Euroopan muiden kaupunkien kautta, matka-aika pitenee huomattavasti. Kroatiaan pääsee hyvin myös junalla, laivalla ja bussilla Euroopan muista kaupungeista, jos jatkolennon sijaan halutaan valita jokin muu matkustusmuoto. Ajaessa on otettava huomioon Kroatian liikennekulttuuri: mutkaiset kapeat tiet, suuret nopeudet ja rohkeat ohitustilanteet edellyttävät suomalaisilta varovaisuutta.

Kroatia kuuluu Euroopan unioniin, ja sen rahayksikkö on kuna. Suomen kansalaisen matkustusasiakirja voi olla joko passi tai henkilökortti. Kaikenkattava matkustajavakuutus kannattaa ottaa koko matkan ajaksi, ja Kelan myöntämä eurooppalainen sairaanhoitokortti tarvitaan. Kroatian aikavyöhyke on tunnin Suomea jäljessä.

Lennot Kroatian suosituille lentoasemille

Dubrovnikin lentoasema (DBV) sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasema on Kroatian suurimpia, ja sen kautta kulkee vuosittain yli puolitoista miljoonaa matkustajaa. Lentoasemalta pääsee Dubrovnikiin bussilla ja taksilla. Bussiasemalta voi matkustaa myös muualle Kroatiaan. Lentoasemalla toimii useita autovuokraamoita.

Splitin lentoasema (SPU) sijaitsee noin 20 kilometrin matkan päässä Splitin kaupungin keskustasta ja noin kuuden kilometrin päässä Trogirin kaupungista. Aseman kautta kulkee vuosittain noin miljoona matkustajaa. Lentoasemalta kulkee busseja ja takseja. Kroatian saarille voi matkustaa Splitistä ja Trogirista sekä lautalla että taksiveneillä.

Pulan lentoaseman (PUY) läpi kulkee vuosittain satojatuhansia matkustajia. Asema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Pulan kaupungin keskustasta. Lentoasemalta on bussikuljetus kaupungin keskustaan. Lisää tietoa takseista saa lentoaseman neuvontapisteestä. Autovuokraamoita on useita, ja varauksen voi tehdä joko etukäteen vuokraamoiden verkkosivustoissa tai paikan päällä.

Lennot Kroatiaan Zagrebin lentoasemalle

Kroatia on pinta-alaltaan pieni maa, joten kaupungista toiseen matkustaminen käy nopeasti ja yksinkertaisesti. Suomesta voi saada halpoja lentoja Kroatiaan välilaskun kautta Zagrebin lentoasemalle (ZAG), joka on Kroatian suurin kansainvälinen lentoasema. Suomesta lennettäessä jatkolento voidaan liikennöidä muun muassa Alankomaista, Saksasta, Ranskasta, Italiasta ja Isosta-Britanniasta. Zagrebin lentoaseman vuotuinen matkustajamäärä on yli kaksi miljoonaa.

Lentoasema sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Zagrebin keskustasta, jonne voi matkustaa lentoasemalta bussilla tai taksilla. Lentoasemalla on myös lukuisia autovuokraamoita, joiden autoja voi varata etukäteen myös internetissä.

Langattomat verkkoyhteydet eivät ole yhtä yleisiä Kroatiassa kuin Suomessa. Zagrebin lentoasemalla on tietokoneita, joiden kautta internetiä voi selata maksutta. Lentojen lähtöselvityksen voi tehdä myös itsepalvelupisteissä. Aloita loman suunnittelu tänään ja varaa lentoliput Kroatiaan, joka sopii sekä ranta-, kaupunki- että aktiiviloman viettoon!

Usein kysytyt kysymykset