Lennot - Kroatia alkaen 75 €

Parhaat kaupungit kohteessa Kroatia

Halvimmat lennot kohteeseen Kroatia

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 75 € yhdensuuntaisille lennoille ja 183 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air International Ltd
KLM
KLM
Norwegian Air International Ltd
Air Baltic
Air France
Scandinavian Airlines
Lufthansa
KLM
Turkish Airlines
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa
Lufthansa
Air Baltic
KLM
Air France
KLM
Turkish Airlines
KLM
Finnair

Matkaopas: matkat kohteeseen Kroatia

Lennot Kroatiaan

Kroatia sijaitsee Balkanin niemimaalla Adrianmeren rannalla Etelä-Euroopassa. Matkailukohde on suosittu maan miellyttävän ilmaston, historiallisen kulttuurin ja kiehtovan saariston ansiosta. Varaa halvat lentoliput Kroatiaan Expedian varauspalvelusta ja varaa samalla hotelli Kroatiassa. Kauttamme löydät myös pakettimatkat Kroatiaan ja autovuokraamot Kroatiassa.

Kroatiassa on kymmeniä lentokenttiä. Lentomatkustajien suosittuja matkakohteita ovat pääkaupunki Zagrebin lisäksi Dubrovnikin ja Splitin kauniit kaupungit. Suomalaiset matkatoimistot järjestävät paljon pakettimatkoja Kroatian suosittuihin rantalomakohteisiin. Hintataso on usein pohjoismaita edullisempi mutta voi nousta merkittävästi kesäsesongin aikana.

Välimeren ilmasto on parhaimmillaan kesällä, mutta hintataso voi olla edullisempi loppukeväällä ja alkusyksyllä. Sesonkiajan lennot ja majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen. Kroatia on monipuolinen ja kaikille matkailijoille sopiva kohde, jossa pärjää myös hyvin englannin kielellä. Kroatian rannikolle matkustaessa kannattaa maistaa erityisesti perinteisiä kalaruokia.

Lennot Kroatiaan Suomesta

Norwegian ja Finnair lentävät suoria lentoja Helsingistä Dubrovnikin, Splitin ja Pulan kaupunkeihin. Suoria lentotarjouksia Kroatiaan saattaa tosin olla saatavilla vain maaliskuusta lokakuuhun. Yhdellä välilaskulla Helsingistä pääsee Kroatiaan edellä mainittujen yhtiöiden lisäksi myös esimerkiksi KLM:n ja SAS:n lennoilla.

Suora lento Helsingistä Kroatiaan kestää noin kolme tuntia. Jos lennetään välilaskulla Euroopan muiden kaupunkien kautta, matka-aika pitenee huomattavasti. Kroatiaan pääsee hyvin myös junalla, laivalla ja bussilla Euroopan muista kaupungeista, jos jatkolennon sijaan halutaan valita jokin muu matkustusmuoto. Ajaessa on otettava huomioon Kroatian liikennekulttuuri: mutkaiset kapeat tiet, suuret nopeudet ja rohkeat ohitustilanteet edellyttävät suomalaisilta varovaisuutta.

Kroatia kuuluu Euroopan unioniin, ja sen rahayksikkö on kuna. Suomen kansalaisen matkustusasiakirja voi olla joko passi tai henkilökortti. Kaikenkattava matkustajavakuutus kannattaa ottaa koko matkan ajaksi, ja Kelan myöntämä eurooppalainen sairaanhoitokortti tarvitaan. Kroatian aikavyöhyke on tunnin Suomea jäljessä.

Lennot Kroatian suosituille lentoasemille

Dubrovnikin lentoasema (DBV) sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasema on Kroatian suurimpia, ja sen kautta kulkee vuosittain yli puolitoista miljoonaa matkustajaa. Lentoasemalta pääsee Dubrovnikiin bussilla ja taksilla. Bussiasemalta voi matkustaa myös muualle Kroatiaan. Lentoasemalla toimii useita autovuokraamoita.

Splitin lentoasema (SPU) sijaitsee noin 20 kilometrin matkan päässä Splitin kaupungin keskustasta ja noin kuuden kilometrin päässä Trogirin kaupungista. Aseman kautta kulkee vuosittain noin miljoona matkustajaa. Lentoasemalta kulkee busseja ja takseja. Kroatian saarille voi matkustaa Splitistä ja Trogirista sekä lautalla että taksiveneillä.

Pulan lentoaseman (PUY) läpi kulkee vuosittain satojatuhansia matkustajia. Asema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Pulan kaupungin keskustasta. Lentoasemalta on bussikuljetus kaupungin keskustaan. Lisää tietoa takseista saa lentoaseman neuvontapisteestä. Autovuokraamoita on useita, ja varauksen voi tehdä joko etukäteen vuokraamoiden verkkosivustoissa tai paikan päällä.

Lennot Kroatiaan Zagrebin lentoasemalle

Kroatia on pinta-alaltaan pieni maa, joten kaupungista toiseen matkustaminen käy nopeasti ja yksinkertaisesti. Suomesta voi saada halpoja lentoja Kroatiaan välilaskun kautta Zagrebin lentoasemalle (ZAG), joka on Kroatian suurin kansainvälinen lentoasema. Suomesta lennettäessä jatkolento voidaan liikennöidä muun muassa Alankomaista, Saksasta, Ranskasta, Italiasta ja Isosta-Britanniasta. Zagrebin lentoaseman vuotuinen matkustajamäärä on yli kaksi miljoonaa.

Lentoasema sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Zagrebin keskustasta, jonne voi matkustaa lentoasemalta bussilla tai taksilla. Lentoasemalla on myös lukuisia autovuokraamoita, joiden autoja voi varata etukäteen myös internetissä.

Langattomat verkkoyhteydet eivät ole yhtä yleisiä Kroatiassa kuin Suomessa. Zagrebin lentoasemalla on tietokoneita, joiden kautta internetiä voi selata maksutta. Lentojen lähtöselvityksen voi tehdä myös itsepalvelupisteissä. Aloita loman suunnittelu tänään ja varaa lentoliput Kroatiaan, joka sopii sekä ranta-, kaupunki- että aktiiviloman viettoon!

Usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa lentoni kohteeseen Kroatia COVID-19:n takia?
Jos et ole tehnyt varausta vielä, tarkista haluamasi lennon ehdot ja rajoitukset. Jos olet jo ostanut lennon kohteeseen Kroatia, poikkea asiakaspalveluportaalissamme. Sieltä löydät tietoa, jonka avulla voit päätellä, mitkä COVID-19-käytännöt koskevat tekemääsi varausta ja mitä sinun seuraavaksi pitää tehdä.
Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Kroatia meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Me Expedialla olemme paiskineet lujasti töitä tarjotaksemme sinulle markkinoiden joustavimpia lentoja. Valitse vain “Joustavat muutoskäytännöt” -suodattimen alapuolelta “Ei muutosmaksua” napataksesi parhaat lennot kohteeseen Kroatia.
Mitä yleisiä asioita COVID-19-pandemian aikana kohteeseen Kroatia matkustavien tulisi tietää?
COVID-19 on vaikuttanut maailmaan, mukaan lukien matkustamiseen, useilla eri tavoilla. Nämä vinkit auttavat sinua suoriutumaan voittajana matkailun uusista haasteista ja valmistautumaan matkallesi kohteeseen Kroatia:

 • Ennen kuin varaat mitään, tarkista onko kohteessasi ja lähtöpaikassasi voimassa minkäänlaisia matkustusrajoituksia. Ajantasaiset tiedot saat viranomaisten ja lentoyhtiön verkkosivustoilta.
 • Sinun pitää käyttää kasvomaskia koko matkan ajan, jopa lentokentän turvatarkastuksessa. Lentoaseman viranomainen neuvoo sinua jossain vaiheessa siirtämään maskiasi vahvistaakseen henkilöllisyytesi.
 • Tartuntojen minimoimiseksi sinun tulee asettaa tarkastuskorttisi lukijan päälle itse ja nostaa se sitten ylös tarkistettavaksi. Älä ojenna tarkastuskorttia suoraan lentokentän työntekijälle.
 • Käsimatkatavaroihin on lupa ottaa käsihuuhdetta korkeintaan 100 ml. Se tulee ottaa pois käsimatkatavaroista väliaikaisesti turvatarkastuksessa.
 • Tyhjennä taskustasi siellä olevat henkilökohtaiset tavarat, kuten kolikkosi ja puhelimesi, ja pistä ne käsimatkatavaroihin tavarakaukalon sijasta. Näin turvatarkastuslinjastolla on mahdollisimman vähän käsittelyä vaativia esineitä.
 • Jos haluat viedä ruokaa mukanasi koneeseen, pistä se läpinäkyvään muovipussiin ja sitten tavarakaukaloon. Näin on paljon epätodennäköisempää, että lentoaseman virkailija joutuu kajoamaan käsimatkatavaroihisi ja ruokaasi tarkistaakseen ne lähemmin.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Kroatia?
Koska kohteessa Kroatia tai sen lähellä oleville lentokentille lentää kaksi lentoyhtiötä, sinulla on valittavanasi lukuisia eri tapoja päästä tähän jännittävään paikkaan:

 • Finnair – 39 lentoa kohteeseen Kroatia tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 13 lentoa kentälle Dubrovnik (DBV) ja 13 lentoa kentälle Zagreb (ZAG) per kuukausi.
 • Norwegian Air International – 30 lentoa kohteeseen Kroatia tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 21 lentoa kentälle Split (SPU) ja 8 lentoa kentälle Dubrovnik (DBV) per kuukausi.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Kroatia?
Matkapäivissä joustaminen on tehokas strategia silloin, kun haluat varata halvat lentoliput. Aloita hakemalla lentoa kohteeseen Kroatia ja napsauta sitten “Joustavat päivämäärät” -linkkiä katsellaksesi läheisten päivien hintoja. Tahdotko toisen vinkin? Varaa lentosi hyvissä ajoin etukäteen. Jotta voisimme tarjota sinulle käsityksen siitä, mitä lentoliput oikein maksavat, 183 € oli kohteeseen Kroatia menevän lennon alin hinta viimeisten seitsemän päivän aikana.
Kuinka paljon lento kohteeseen Kroatia maksaa?
Menopaluulento kohteeseen Kroatia maksoi viimeisten seitsemän päivän aikana 183 € – 295 €. Kohteesta Helsinki (HEL) lähtevät yhdensuuntaiset lennot sen sijaan olivat niinkin huokeita kuin 75 €.
Mitkä ovat kohteen Kroatia suosituimmat lentokentät?
Sinulla on lukuisia vaihtoehtoja kohteessa Kroatia. Kun olet päättänyt mihin aiot matkustaa ja olet vertaillut etäisyyksiä, voit helposti valita näistä tunnetuista lentokentistä itsellesi parhaiten sopivan:

 • Zagreb (ZAG) – 1370 lentoa kuukaudessa.
 • Split (SPU) – 1127 lentoa kuukaudessa.
 • Dubrovnik (DBV) – 806 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Kroatia?
Kohteen Kroatia lentoliput maksoivat noin 183 € – 295 € viimeisten seitsemän päivän aikana. Yleensä mitä aikaisemmin varaat, sitä paremman hinnan saat.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Kroatia?
Loistava ajankohta hankkia edukkaat lentoliput kohteeseen Kroatia on elokuussa. Pidä mielessä, että kotimaassa kaikkein kallein aika ostaa lentomatka on yleensä kesän ja talven loma-aikoina.
Kuinka kauan lento kohteeseen Kroatia kestää?
Lentosi kestoaika riippuu lukuisista eri asioista, kuten siitä, mistä paikasta lentosi oikein lähtee. Parin kohteeseen Kroatia menevän suosituimman kotimaan reitin keskimääräiset lentoajat on listattu alla:

 • Split (SPU) → Zagreb (ZAG): 48 minuuttia
 • Dubrovnik (DBV) → Zagreb (ZAG): 59 minuuttia
 • Zadar (ZAD) → Zagreb (ZAG): 40 minuuttia

Mitkä ovat parhaat aktiviteetit kohteessa Kroatia?

 • Zagreb tarjoaa niin paljon nähtävää, että ei ole mikään yllätys, että matkailijat aloittavat vierailunsa kohteessa Kroatia yleensä tästä trendikkäästä kohteesta. Voit viettää ensimmäiset pari päivää tutustuen tunnetuimpiin nähtävyyksiin, joihin kuuluu muun muassa Zagrebin katedraali, ennen kuin suuntaat perehtymään joihinkin tämän alueen vähemmän tunnettuihin nähtävyyksiin.
 • Kun valitset matkasi aktiviteetteja, on hyvä pitää mielessä, että kohteessa Zagreb on yleisesti ottaen meri-ilmasto. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa paikallinen säätiedote ennen lähtöä, jotta tiedät, mitä odottaa.
 • Seuraavaksi listalle kannattaa lisätä Split, joka sijaitsee noin 260 km etelään kohteesta Zagreb. Yksi tämän kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Kašteletin ranta.