Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Loma Dubrovnikissa

Tämä keskiaikainen kroatialainen kaupunki on kuin ulkoilmamuseo, joka sijaitsee Adrianmeren rannalla ja jota ympäröivät valtavat kivimuurit. 

Dubrovnikin arkkitehtuuri on houkutteleva kokoelma kunnostettuja ja uudelleen rakennettuja renessanssi-, goottilais- ja barokkiaikaisia palatseja, aukioita, luostareita, kirkkoja ja suihkulähteitä.

Vuosisatojen aikana maanjäristykset, sisällissota ja piiritykset ovat lähes tuhonneet Dubrovnikin. Merkittävimpiin tapahtumiin kuuluu tuhoisa maanjäristys vuonna 1667 ja raskas tulitus sisällissodan aikana 1990-luvun alussa. Mutta nykyään Dubrovnik on uudestisyntynyt kaupunki.

Voit aloittaa kaupunkiin tutustumisen kävelemällä koko vanhaa kaupunkia ympäröivien muurien päällä. Vallitukset rakennettiin kahdeksannen vuosisadan ja 1500-luvun välillä. Tämä valtava kivimuuri on melkein 2 kilometriä pitkä ja jopa 22 metriä korkea, ja se tarjoaa erinomaisia näköalapaikkoja, josta voit ihailla kaupungin nähtävyyksiä. Kaupungin kiertäminen muurien päällä rentoon vauhtiin kestää noin tunnin.

Muurikierroksen jälkeen voit laskeutua itse kaupunkiin ja tutustua autoilta suljettuun vanhaan kaupunkiin. Se on maailmanperintökohde ja useimmat Dubrovnikin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten palatsit, kirkot, puutarhat ja muotiliikkeet, sijaitsevat siellä. Kävele Placalla, joka on kaupungin marmorilla kivetty pääkatu, ja tutustu sen varrella oleviin kauppoihin, kahviloihin ja ravintoloihin. Voit huomata, että kaupoilla ei ole mainostauluja tai nimikylttejä. Niiden puuttuminen johtuu paikallisista määräyksistä, joilla pyritään säilyttämään alueen perinteinen ulkomuoto.

Kannattaa vierailla Rehtorin palatsissa, joka oli vanhan Dubrovnikin tasavallan hallintokeskus. Lähistöllä sijaitsee myös Pyhän Blasiuksen kirkko, joka on 1700-luvulta peräisin oleva Dubrovnikin suojelupyhimykselle omistettu barokkirakennus.

Voit nauttia auringosta Banjella, Dubrovnikin tärkeimmällä rannalla, joka sijaitsee aivan vanhan kaupungin muurien ulkopuolella. Täällä voit uida kristallinkirkkaassa vedessä ja ottaa aurinkoa nauttien Adrianmeren aalloista. Luonnonkauniissa Gružin satamassa, Dubrovnikin vanhan kaupungin lähellä sijaitsevassa pääsatamassa, voit tutustua tuoreita elintarvikkeita myyviin markkinoihin ja hypätä läheisille saarille kulkevalle lautalle.

Öisin Dubrovnik tarjoaa sekä vilkkaita klubeja että rennompia paikkoja. Vanha kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Jos taas etsit yökerhoa, kannattaa suunnata Culture Club Reveliniin, joka sijaitsee vanhassa Revelinin linnoituksessa. Jos haluat bilettämisen sijaan rentoutua, voit nauttia klassisesta konsertista Rehtorin palatsissa.

Koska useimmat Dubrovnikin nähtävyydet sijaitsevat vanhan kaupungin kävelykatualueella, useimmat ihmiset kulkevat kaupungissa jalkaisin. Liikkuminen muualle kaupunkiin on helppoa bussilla, taksilla tai vuokra-autolla. Kannattaa myös harkita Dubrovnik-kortin ostoa. Sen avulla voit käyttää julkista liikennettä ilmaiseksi ja saat ilmaisen matkaoppaan kaupunkiin, alennuksia ravintoloissa ja vapaan pääsyn joihinkin historiallisiin nähtävyyksiin.


Alueen Dubrovnik-Neretva opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 821 majoitusliikettä kohteessa Dubrovnik-Neretva
Sun Gardens Dubrovnik 143 €
Sun Gardens Dubrovnik

Sun Gardens Dubrovnik

Na Moru 1, Dubrovnik
   
  4,6
  / 5 (495 arvostelua)
  5.0 kautta 5.0

  Trsteno Arboretum on 4,6 kilometrin päässä tästä rannalle sijaitsevasta hotellista. Trstenon ranta ja Stikovican ranta sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Dubrovnikin lauttasatama ja Gružin satama ovat myös 15 kilometrin päässä.

  Dubrovnik Palace 213 €
  Dubrovnik Palace

  Dubrovnik Palace

  Masarykov Put 20, Dubrovnik
    
   4,6
   / 5 (1 391 arvostelua)
   5.0 kautta 5.0

   Lapadin ranta, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari ovat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Orlandon pylväs ja Sponzan palatsi ovat myös 5 kilometrin päässä.

   Hotel Lapad 96 €
   Hotel Lapad

   Hotel Lapad

   Lapadska obala 37, Dubrovnik
     
    4,5
    / 5 (1 296 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Dubrovnikin yliopisto on 0,7 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta romanttisesta hotellista. Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Orlandon pylväs ja Sponzan palatsi ovat myös 5 kilometrin päässä.

    Hotel Kompas 175 €
    Hotel Kompas

    Hotel Kompas

    Kardinala Stepinca 21, Dubrovnik
      
     4,7
     / 5 (458 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Lapadin ranta, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari ovat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Orlandon pylväs ja Sponzan palatsi ovat myös 5 kilometrin päässä.

     Rixos Libertas Dubrovnik 283 €
     Rixos Libertas Dubrovnik

     Rixos Libertas Dubrovnik

     Liechtensteinov Put 3, Dubrovnik
       
      4,3
      / 5 (719 arvostelua)
      5.0 kautta 5.0

      Rochester Institute of Technology Croatia, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Orlandon pylväs ja Sponzan palatsi ovat myös 2 kilometrin päässä.

      Hotel Croatia 183 €
      Hotel Croatia

      Hotel Croatia

      Frankopanska 10, Konavle
        
       4,4
       / 5 (1 147 arvostelua)
       5.0 kautta 5.0

       Bukovacin talomuseo ja galleria, Pyhän Nikolauksen kirkko ja Kirkkoherran palatsi ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Cavtatin satama ja Neitsyt Marian kirkko ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Lero 139 €
       Hotel Lero

       Hotel Lero

       Iva Vojnovica 14, Dubrovnik
         
        4,1
        / 5 (570 arvostelua)
        4.0 kautta 5.0

        Rochester Institute of Technology Croatia, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Orlandon pylväs ja Sponzan palatsi ovat myös 3 kilometrin päässä.

        Hotel Cavtat
        Hotel Cavtat

        Hotel Cavtat

        Tiha 8, Konavle
          
         4,2
         / 5 (293 arvostelua)
         3.0 kautta 5.0

         Cavtatin satama, Bukovacin talomuseo ja galleria ja Pyhän Nikolauksen kirkko ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Kirkkoherran palatsi ja Neitsyt Marian kirkko ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

         Parhaat lento+hotelli-tarjoukset

         Parhaat lentotarjoukset

         Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.