Dubrovnik-Neretva matkavinkit

Kroatia
Revelinin linnoitus johon kuuluu rannikkokaupunki

Dubrovnik-Neretva: Matkaopas

Tämä keskiaikainen kroatialainen kaupunki on kuin ulkoilmamuseo, joka sijaitsee Adrianmeren rannalla ja jota ympäröivät valtavat kivimuurit.

Dubrovnikin arkkitehtuuri on houkutteleva kokoelma kunnostettuja ja uudelleen rakennettuja renessanssi-, goottilais- ja barokkiaikaisia palatseja, aukioita, luostareita, kirkkoja ja suihkulähteitä.Vuosisatojen aikana maanjäristykset, sisällissota ja piiritykset ovat lähes tuhonneet Dubrovnikin. Merkittävimpiin tapahtumiin kuuluu tuhoisa maanjäristys vuonna 1667 ja raskas tulitus sisällissodan aikana 1990-luvun alussa. Mutta nykyään Dubrovnik on uudestisyntynyt kaupunki. Voit aloittaa kaupunkiin tutustumisen kävelemällä koko vanhaa kaupunkia ympäröivien muurien päällä. Vallitukset rakennettiin kahdeksannen vuosisadan ja 1500-luvun välillä. Tämä valtava kivimuuri on melkein 2 kilometriä pitkä ja jopa 22 metriä korkea, ja se tarjoaa erinomaisia näköalapaikkoja, josta voit ihailla kaupungin nähtävyyksiä. Kaupungin kiertäminen muurien päällä rentoon vauhtiin kestää noin tunnin.Muurikierroksen jälkeen voit laskeutua itse kaupunkiin ja tutustua autoilta suljettuun vanhaan kaupunkiin. Se on maailmanperintökohde ja useimmat Dubrovnikin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten palatsit, kirkot, puutarhat ja muotiliikkeet, sijaitsevat siellä. Kävele Placalla, joka on kaupungin marmorilla kivetty pääkatu, ja tutustu sen varrella oleviin kauppoihin, kahviloihin ja ravintoloihin. Voit huomata, että kaupoilla ei ole mainostauluja tai nimikylttejä. Niiden puuttuminen johtuu paikallisista määräyksistä, joilla pyritään säilyttämään alueen perinteinen ulkomuoto. Kannattaa vierailla Rehtorin palatsissa, joka oli vanhan Dubrovnikin tasavallan hallintokeskus. Lähistöllä sijaitsee myös Pyhän Blasiuksen kirkko, joka on 1700-luvulta peräisin oleva Dubrovnikin suojelupyhimykselle omistettu barokkirakennus.Voit nauttia auringosta Banjella, Dubrovnikin tärkeimmällä rannalla, joka sijaitsee aivan vanhan kaupungin muurien ulkopuolella. Täällä voit uida kristallinkirkkaassa vedessä ja ottaa aurinkoa nauttien Adrianmeren aalloista. Luonnonkauniissa Gružin satamassa, Dubrovnikin vanhan kaupungin lähellä sijaitsevassa pääsatamassa, voit tutustua tuoreita elintarvikkeita myyviin markkinoihin ja hypätä läheisille saarille kulkevalle lautalle.Öisin Dubrovnik tarjoaa sekä vilkkaita klubeja että rennompia paikkoja. Vanha kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Jos taas etsit yökerhoa, kannattaa suunnata Culture Club Reveliniin, joka sijaitsee vanhassa Revelinin linnoituksessa. Jos haluat bilettämisen sijaan rentoutua, voit nauttia klassisesta konsertista Rehtorin palatsissa.Koska useimmat Dubrovnikin nähtävyydet sijaitsevat vanhan kaupungin kävelykatualueella, useimmat ihmiset kulkevat kaupungissa jalkaisin. Liikkuminen muualle kaupunkiin on helppoa bussilla, taksilla tai vuokra-autolla. Kannattaa myös harkita Dubrovnik-kortin ostoa. Sen avulla voit käyttää julkista liikennettä ilmaiseksi ja saat ilmaisen matkaoppaan kaupunkiin, alennuksia ravintoloissa ja vapaan pääsyn joihinkin historiallisiin nähtävyyksiin.

Suositut kaupungit kohteessa Dubrovnik-Neretva

Dubrovnik - Etelä-Dalmatia johon kuuluu lahti tai satama, vanha arkkitehtuuri ja rannikkokaupunki
Dubrovnik
Historiallinen, Meri ja Satamat
Ota suunnaksi Dubrovnik ja koe sen merenranta, Unescon maailmanperintökohde sekä arkkitehtuuriset kohteet.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Dubrovnikin lauttasatama
  • Lapadin ranta
  • Gružin satama
Korčula featuring järvi tai vesikuoppa ja pieni kaupunki tai kylä
Korčula
Lautat ja veneet, Saaret ja Halpa
Kroatialaisen saaren rauhassa vuosisatoja vanhat kylät vuorottelevat kuvauksellisten viinitarhojen kanssa ja lempeät vedet ovat vastustamattoman kirkkaita.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Korčulan vanha kaupunki
Orebić
Orebić
Lautat ja veneet, Saaret ja Veneily
Ota suunnaksesi sukellusmahdollisuuksistaan ja monista muista nähtävyyksistään tunnettu Orebić.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Korta Katarina Winery