Kroatia

Matkaopas
Dubrovnik - Etelä-Dalmatia featuring yleiset rantanäkymät, vuoret ja veneily
Nauti pitkän ja luonnontilaisen rannikon kauniista rannoista, lomakeskuksista ja saarista. Vieraile linnoissa ja historiallisissa kaupungeissa sekä vuoristoisella maaseudulla, joka on suosittu vaeltajien keskuudessa.

Kroatian loman makunautintojen pääpiste on pääkaupunki Zagreb. Kaupungin monipuoliseen taidetarjontaan kuuluu useita gallerioita, kuten nykytaiteen museo. Suurin osa kaupungin arkkitehtuurista muistuttaa ajasta, jolloin Kroatia kuului Itävalta-Unkarin imperiumiin. Tutustu Zagrebin ja Kroatian historiaan kaupungin monissa museoissa, joiden jälkeen voit suunnata tauolle trendikkäisiin kahviloihin tai herkuttelemaan paikallisten lihojen, juustojen ja oluiden pariin.

Tutki aurinkoista Dalmatian rannikkoa Adrianmeren kirkkaiden vesien äärellä. Vietä muutama päivä vieraillen rannikon historiallisissa kaupungeissa, rantajuhlista ja yöelämästä nauttien sekä saaristoa kiertäen. Kesäaikaan koko rannikko kuhisee festivaaleista ja elävästä musiikista.

Tutustu historiallisen Dubrovnikin barokkiarkkitehtuuriin ja muinaisiin luostareihin, joiden yllä kohoaa keskiaikainen Dubrovnikin linna. Kaupungista löytyy luksushotelleja yksityisrantoineen, trendikkäitä baareja sekä patikointireittejä, joilta avautuvat panoraamanäkymät Adrianmerelle.

Älä unohda Zadarin roomalaista ja venetsialaista arkkitehtuuria ympäröiviä sinisiä vesiä ja huikeita auringonlaskuja, joita juhlistetaan jokailtaisella ääni- ja valoshow'lla. Pohjoisempana voit seurata konserttia Pulan roomalaisessa amfiteatterissa. Pakene ihmisvilinän keskeltä autottoman Elafitin saariston hiekkarantojen rauhaan. Rannikon kalaruokaerikoisuuksiin kuuluvat muun muassa haudutettu mustekala, tuore ankerias sekä osterit paikallisten Šibenikin alueen viinien kera.

Kroatia tarjoaa runsaasti ulkoilma-aktiviteetteja. Patikoi metsän läpi vesiputousten ja järvien äärelle Plitvicen kansallispuistossa tai hae lisähaastetta 57 kilometrin mittaiselta Premužićin vaellusreitiltä, joka alkaa Zavižan kaupungista ja kulkee metsäisen vuoristomaaston läpi. Bongaa lintuja Lonjsko Poljen luonnonpuiston kosteikoilla Zagrebin kaakkoispuolella. Sisämaassa voit herkutella runsailla varraspaisteilla ja haudutetulla riistalla.

Kroatian luonnon kauneus sekä edulliset aktiviteetit ja hotellit tekevät siitä helpon ja hauskan matkakohteen kaikille, aina budjettimatkailijasta luksukseen tottuneellekin.

Suositut kaupungit kohteessa Kroatia

Kasunin ranta johon kuuluu ranta
Split
Historiallinen, Linna ja Kierrokset
Roomalaiset rakennukset, kiemurtelevat keskiaikaiset kadut ja jotkin Kroatian parhaimmista museoista tekevät tästä kauniista Adrianmeren rannalla sijaitsevasta kaupungista mielenkiintoisen.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Riva-promenadi
  • Diokletianuksen palatsi
  • Splitin katedraali
Dubrovnik - Etelä-Dalmatia johon kuuluu lahti tai satama, vanha arkkitehtuuri ja rannikkokaupunki
Dubrovnik
Historiallinen, Meri ja Satamat
Ota suunnaksi Dubrovnik ja koe sen merenranta, Unescon maailmanperintökohde sekä historialliset kohteet.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Dubrovnikin lauttasatama
  • Lapadin ranta
  • Gružin satama
Kasvitieteellinen puutarha joka esittää lampi ja puisto
Zagreb
Kävely, Historiallinen ja Kahvilat
Aika lähteä lomalle! Koe museoistaan, kahviloistaan ja viihteestään tunnettu Zagreb.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Arena Zagreb
  • Jarun-järvi
  • Trg bana Jelačića