Pääosion alkuosa
Menopaluumatkan kuvake
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Lisätietoja – Kalmar

Lennot Kalmariin

Kalmar on historiallinen kaupunki Kaakkois-Ruotsissa Itämeren rannalla. Kalmar on myös Kalmarin kunnan keskustaajama ja Kalmarin läänin pääkaupunki. Kalmarin lentoasema vastaanottaa parisataatuhatta matkustajaa vuodessa. Kalmariin on suoria reittilentoja muun muassa Arlandan kansainväliseltä lentoasemalta, minkä ansiosta Suomesta pääsee Kalmariin helposti muutamassa tunnissa yhdellä vaihdolla Tukholmassa. Expedia tarjoaa parhaimmat lentoyhteydet Kalmariin ja omiin suunnitelmiin sopivat hotellit Kalmarissa.

Suomesta Kalmariin lennettäessä kannattaa käytännössä aina lentää Arlandan lentoaseman kautta. Matka-aika on lyhimmillään vain kolme tuntia, ja Arlandan lentoasemalle voi lentää suoraan muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalta, Turun lentoasemalta ja Vaasan lentoasemalta. SAS sekä SAS:n yhteistyökumppanit liikennöivät Arlandan ja Kalmarin välistä reittiä. Lentoasema sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Kalmarin keskustasta länteen.

Kalmarissa on paljon nähtävää. Kaupungissa on linna, jossa Kalmarin unioni aikoinaan perustettiin. Kalmarissa on lisäksi upea barokkityylinen tuomiokirkko sekä ihastuttava puinen vanhakaupunki. Museoista kiinnostuneiden kannattaa tutustua esimerkiksi Kalmarin merenkulkumuseoon. Kalmarin lähellä on myös paljon kaunista luontoa, muun muassa Öölannin saari on vain lyhyen ajomatkan päässä. Parhaan vuokra-auton Kalmarissa löydät tietenkin Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Kalmariin

Expedia tarjoaa parhaat lentoyhteydet Kalmariin. Nopeimmillaan Suomesta voi päästä Kalmariin Turusta kahdessa ja puolessa tunnissa. Helsingistä tai Tampereelta lennettäessä matka-aika on lyhimmillään noin kolme tuntia. Pidempi välilasku voi kuitenkin tuoda matka-aikaan muutaman tunnin lisää. Pohjoismaiden kansalaiset voivat matkustaa vapaasti Pohjoismaiden sisällä, joten suomalaiset eivät välttämättä tarvitse passia, kunhan mukana on vain jokin toinen henkilöllisyystodistus. Muiden EU maiden kansalaisten on matkustettava passin tai EU henkilökortin kanssa. Ennen matkaa voi olla hyvä vaihtaa pieni määrä euroja Ruotsin kruunuiksi, sillä eurot eivät Ruotsissa yleensä käy maksuvälineenä. Edullisimmat lennot saa varattua paria kuukautta ennen matkaa.

Lennot Kalmarin lentoasemalle

Kalmarin lentoasema on pieni lentoasema Kalmarin kunnan alueella aivan Kalmarin keskustaajaman kupeessa. Lentoaseman toinen nimi on Kalmarin-Öölannin lentoasema, sillä se sijaitsee aivan Öölantiin johtavan sillan vieressä. Suurin osa Kalmariin lennettävistä reittilennoista on Arlandan kansainväliseltä lentoasemalta, joten suomalaiset pääsevät perille helposti ja nopeasti yhdellä vaihdolla. Joiltakin suomalaisilta lentoasemilta lennettäessä konetta on vaihdettava kahdesti, ensin Helsinki-Vantaan kansainvälisellä lentoasemalla ja sen jälkeen vielä Arlandan kansainvälisellä lentoasemalla.

Kalmarin lentoasema sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Kalmarin keskustasta. Lentoasemalta pääsee helposti bussilla keskustaan. Kalmarin paikallisliikenteen linja 402 yhdistää lentoaseman reilussa kymmenessä minuutissa Kalmarin keskustaan. Linja pysähtyy muun muassa Kalmarin päärautatieasemalla, ja päärautatieasemalta on helppo vaihtaa muihin Kalmarin alueen bussilinjoihin. Tarjolla on sekä kaupungin sisäisiä linjoja että busseja, jotka yhdistävät keskustaajaman muihin Kalmarin kunnan ja läänin alueella oleviin paikkoihin. Autolla matka Kalmarin keskustaan taittuu noin kymmenessä minuutissa. Kalmarin lentoasemalla on autonvuokraamoja, ja vuokra-autolla myös Kalmarin lähialueet ovat helposti saavutettavista. Esimerkiksi Öölanti on parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä. Lentoasemalta voi myös ottaa taksin tai etukäteen varattavan lentotaksin keskustaan. Lentoaseman ja keskustan välisestä lyhyestä etäisyydestä johtuen taksin hinta ei nouse korkeaksi, ja taksimatka kestää vain kymmenisen minuuttia määränpäästä riippuen.

Expedia tarjoaa myös käteviä lento + hotelli -pakettitarjouksia Kalmariin. Pakettitarjousten avulla matkan hinnassa voi joskus säästää. Kalmarissa hotelleja on paljon sekä Kvarnholmenin saarella sijaitsevassa keskustassa että myös kauempana keskustasta, joten valinnanvaraa on rutkasti. Expedia lennättää sinut mutkattomasti Kalmariin!

Tietoa lennoista kohteeseen Kalmar

Kohdelentokenttä Kalmar
Kohdelentokentän IATA-koodi KLR
Kohdekaupunki Kalmar