Lennot - Ruotsi

Parhaat kaupungit kohteessa Ruotsi

Matkaopas: matkat kohteeseen Ruotsi

Tietoja Etelä-Ruotsista

Lennot Etelä-Ruotsiin

Etelä-Ruotsi tunnetaan rentona ja monipuolisena matkakohteena. Lennot Etelä-Ruotsiin on helppo toteuttaa eri puolilta maailmaa. Myös Suomesta on helppoa ja nopeaa lentää Etelä-Ruotsin eri kohteisiin, joista muutamiin on myös saatavilla suoria lentoja. Niiden lisäksi yhden välilaskun sisältävät lennot tarjoavat mahdollisuuden lentää päivittäin useampaan Etelä-Ruotsin kaupunkiin. Expedian kautta varaat helposti lentoliput Etelä-Ruotsiin ja myös etsit sopivan autovuokraamon Etelä-Ruotsista.

Etelä-Ruotsi tarjoaa matkailijoille laajan kattauksen ruotsalaista elämänmenoa. Rannikon Malmö tunnetaan kulttuuri- ja taidekaupunkina, jossa on useita museoita ja taidegallerioita. Läheinen Juutinrauman silta on myös suosittu nähtävyys Malmössä vieraileville matkailijoille. Luonnonkaunis Gotlanti on Itämeressä sijaitseva Ruotsin suurin saari. Sen ainoa kaupunki Visby on monipuolinen yhdistelmä pitkiä, valkohiekkaisia rantoja, kaunista luontoa, historiallisia nähtävyyksiä ja monipuolisia ajanvietemahdollisuuksia. Gotlanti on erityisesti lapsiperheiden suosikkikohde, koska sieltä löytyy lapsille paljon erilaista puuhaa, kuten Kneippbyn huvi- ja vesipuisto, Peppi Pitkätossun Huvikumpu, Lummelundan tippukiviluolat ja aurinkoiset hiekkarannat. Muita Etelä-Ruotsin suosittuja kohteita ovat herkullisen ruoan Göteborg ja pikkukaupunki Ystad, joka tunnetaan Wallander-televisiosarjan viehättävänä kotipaikkana. Etelä-Ruotsi on parhaimmillaan kesäaikaan, jolloin sen muuta maata lämpimämpi sää antaa hienot puitteet rentoon lomailuun. Ostos- ja automatkailu ovat myös ihanteellisia tapoja viettää aikaa Etelä-Ruotsissa, jossa on yöpymistä varten useita hintaluokaltaan eritasoisia hotelleja. Halvat hotellit Etelä-Ruotsissa antavat mahdollisuuden monipuoliseen lomailuun.

Lentäminen Suomesta Etelä-Ruotsiin

Lentoja Etelä-Ruotsiin on saatavilla sekä suorina että yhden välilaskun sisältävinä lentoina erityisesti Göteborgiin, Gotlantiin ja Malmöhön. Kesäaikaan lentoja on tarjolla normaalia enemmän, erityisesti Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Lentojen kestoissa ja hinnoissa on vaihtelua, mutta myös halpoja lentoja Etelä-Ruotsiin on saatavilla. Kaiken kaikkiaan lentäminen on Suomesta nopeaa, ja Etelä-Ruotsin läheisyys, edullisuus ja rauhallisuus tarjoavat matkailijoille hyvän vaihtoehdon kaukolomakohteiden pitkille lentomatkoille ja ruuhkille.

Lennot Etelä-Ruotsiin

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään ympäri vuoden päivittäin useita lentoja Etelä-Ruotsin eri kohteisiin. Suosituimpia kohteita lentomatkustajille ovat Göteborg, Gotlanti ja Malmö, mutta muitakin vaihtoehtoja on olemassa, kun suunnittelet matkaa Etelä-Ruotsiin. Löydät kohteet helposti Expedian sivuilta ja voit valita lentokohteen siten, että se sopii parhaiten kukkarollesi ja matka-aikataulullesi. Kesäsesongin aikana lentoja on tarjolla talvikautta enemmän, mutta myös talvella lentäminen Etelä-Ruotsiin onnistuu kätevästi ainakin yhden välilaskun sisältävillä lennoilla.

Göteborgin lentoasema on Ruotsin toiseksi suurin lentoasema. Se sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta itään. Matkan voi kulkea säännöllisesti liikennöivillä linja-autoilla, joilla matka kestää noin 20 minuuttia. Taksi tai vuokra-auto on myös hyvä vaihtoehto, ja Göteborgiin on helppo ajaa moottoritietä nro 40 pitkin. Jos haluat vuorata auton, lentoasemalta löytyy useiden autovuokraamoiden toimipisteet. Muita palveluja lentoasemalla tarjoavat esimerkiksi hotelli, muutama ravintola, myymälä ja terminaalin neuvontapiste.

Visbyn lentoasemalle Gotlantiin voi lentää Suomesta erityisesti kesäaikaan nopealla suoralla lennolla, joten lasten kanssa on helppo matkustaa lomalle Gotlantiin. Visbyn lentoasema sijaitsee noin kymmenen minuutin taksi- tai automatkan päässä kaupungin pohjoispuolella. Malmön lentoasemalle ei ole Suomesta suoria lentoja, mutta Malmöhön voi lentää yhdellä välilaskulla. Hieman alle 30 kilometrin päässä Malmöstä sijaitsevalta lentoasemalta pääsee kulkemaan kaupunkiin esimerkiksi vuokra-autolla tai linja-autolla. Jos lentokohteella ei ole erityistä väliä, voit etsiä lentotarjouksia Etelä-Ruotsiin ja saada näin matkan edullisemmin. Vaihtoehtoja lentojen suhteen siis löytyy.

Matkustaminen Etelä-Ruotsiin Tukholman kautta

Jos haluat tutustua Ruotsin matkallasi myös maan pääkaupunkiin Tukholmaan, voit lentää suoralla ja nopealla, vain noin tunnin kestävällä lennolla esimerkiksi Arlandan lentoasemalle. Sieltä voit matkustaa kätevästi hyvillä liikenneyhteyksillä haluamaasi kohteeseen Etelä-Ruotsissa vain muutamassa tunnissa ja samalla ihastella junan tai linja-auton kyydistä ohi kiitäviä maisemia.

Usein kysytyt kysymykset