Halvat lennot Tukholma

Halvimmat lennot kohteeseen Tukholma

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 24 € yhdensuuntaisille lennoille ja 55 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
SAS
Air Baltic
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Air Baltic
Norwegian Air International Ltd
SAS
Air Baltic
Air Baltic

Lisätietoja – Tukholma

Lennot Tukholmaan

Tukholman kantakaupunki koostuu 14 Mälarenissä olevasta saaresta, joita yhdistää noin 50 siltaa. Monet väittävätkin, että se on oikeastaan sarja eri saarilla olevia kyliä, joilla kaikilla on oma luonteensa. Tukholma on kosmopoliittinen kaupunki, jonka arkkitehtuuri on osoitus kaupungin kuninkaallisesta toisen maailmansodan puolueettomuuden säilyttämästä historiasta. Tukholmassa sijaitsee useita kansallisia kulttuurilaitoksia. Sen alueella on myös kolme Ruotsin maailmanperintökohdetta: Drottningholmin linna, Skogskyrkogårdenin hautausmaa ja viikinkikylä Birka.

Kaupungin vanhin osa eli Gamla Stan sijaitsee alkuperäisillä pienillä saarilla, joille ensimmäinen siirtokunta perusti kaupungin ja sen kadut ovat edelleen keskiaikaisen kaavan mukaiset. Gamla Stanin joitain merkittävimpiä rakennuksia ovat suuri Saksalainen kirkko (Tyska kyrkan) sekä useat kartanot ja palatsit kuten Ruotsin ritarihuone (Riddarhuset), Bonden palatsi (Bondeska palatset) ja Tessinin palatsi (Tessinska palatset).

Muihin tärkeisiin nähtävyyksiin kuuluu Tukholman vanhin rakennus, Riddarholmenin kirkko tai Riddarholmskyrkan, joka on peräisin 1200-luvun loppupuolelta. Toinen ehdoton nähtävyys on Ruotsin kuninkaallinen linna. Kun alkuperäinen keskiaikainen linna tuhoutui tulipalossa vuonna 1697, Tukholman uusi kuninkaanlinna pystytettiin barokkityyliin. Lähellä linnaa sijaitsee myös Tukholman Suurkirkko eli Storkyrkan, joka on Tukholman piispan istuin. Kirkko on peräisin 1200-luvulta, mutta ulkoa se on verhottu 1700-luvulta peräisin olevaan barokkikuoreen. Tukholmassa on lisäksi lukuisia museoita, joissa vierailee miljoonia ihmisiä vuosittain.

Lentäminen Suomesta Tukholmaan

Lentäminen Helsingistä Tukholmaan on nopeaa ja helppoa lukuisilla Finnairin, Norwegianin ja SAS:in päivittäisillä lennoilla. Lentoaika on vain tunnin. Helsingistä on myös välilaskullisia lentoja Tukholmaan, mutta ne kestävät kahdesta kolmeen tuntia. Välilaskullisia lentoja tarjoaa muun muassa Finnair yhteistyössä muiden lentoyhtiöiden kanssa sekä Air Baltic Riigan kautta. Muita välilaskukaupunkeja ovat Tampere, Vaasa, Oslo ja Göteborg.

Lennot Arlandan kansainväliselle lentoasemalle

Tukholman Arlandan lentokenttä on tärkeä kansainvälisen lentomatkailun portti suureen osaan Ruotsia. Se sijaitsee lähellä Märstan kaupunkia, noin 37 kilometriä pohjoiseen Tukholman keskustasta ja lähes 40 kilometriä kaakkoon Uppsalasta. Arlanda käsittelee joka vuosi lähes 21 miljoonaa matkustajaa, joista suurin osa on kansainvälisiä matkustajia. Kenttä on merkittävä keskus Nextjetin, Norwegian Air Shuttlen ja Scandinavian Airlinesin lennoille.

Arlandalla on neljä terminaalia, joista terminaalit 2 ja 5 on varattu kansainvälisille lennoille. Kotimaan lennot lähtevät terminaaleista 3 ja 4. Sekä lentokentällä terminaalien yhteydessä että kentän ympäristössä sijaitsee lukuisia hotelleja. Kentällä on matkustajien käytettävissä lisäksi kokoustilat. Kentän lähellä sijaitsee myös Jumbo Hostel, joka on rakennettu käytöstä poistetun 747-200 jetliner -lentokoneen sisään.

Nopein tapa lentokentältä Tukholman keskusasemalle on Arlanda Expressin pikajunan kyydissä, jolloin matka taittuu 20 minuutissa. Myös Tukholman paikallisjunapalvelua (pendeltåg) on mahdollista käyttää Uppsalan keskusasemalta Tukholman keskusta-alueille ja eteläosiin siirryttäessä. Näillä junilla matka Arlandasta Tukholmaan kestää noin 38 minuuttia. Arlandasta lähdettäessä lipun hinta on korkeampi muihin lähiliikenteen rataverkossa tehtyihin matkoihin verrattuna.

Myös Flygbussarnan, Swebusin ja SL:n bussit kulkevat lentokentän ja Tukholman väliä, ja ne pysähtyvät useilla Tukholman lääni pohjoisilla paikkakunnilla sekä Tukholman keskustassa.

Lennot Bromman lentoasemalle

Bromman lentoasema on pienempi lentokenttä, joka sijaitsee kaupungin sisällä noin 8 km länteen Tukholman keskustasta. Se hoitaa lähinnä kotimaan lentoja, mutta myös joitain kansainvälisiä lentoja. Lentoaseman laajentamista rajoittaa melu, tilanpuute ja tarve säilyttää kulttuuriperintönä pidetyt asemarakennukset. Arlandan kolmannen kiitoradan valmistuminen aiheutti ylikapasiteettia Arlandaan, ja tulevaisuudessa voi olla mahdollista, että osa lennoista siirretään Brommalta pois.

Bromman tärkein etu verrattuna paljon suurempaan Arlandan lentokenttään on sen läheisyys Tukholman keskustaan. Kuitenkin vuonna 1999 valmistunut Arlandan nopea rautatieyhteys tarkoittaa sitä, että molemmat lentokentät ovat nyt 20 minuutin päässä Tukholman päärautatieasemalta. Brommalta pääsee keskustaan normaaleilla kaupunkibusseilla 110 ja 152.

Usein kysytyt kysymykset

Suosittuja lentoja kohteeseen Tukholma

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 24 € yhdensuuntaisille lennoille ja 55 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
Air Baltic