Pääosion alkuosa
Menopaluumatkan kuvake
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Lisätietoja – Sundsvall

Lennot Sundsvalliin

Kustaa II Aadolfin vuonna 1621 perustama Sundsvall sijaitsee Ruotsissa Pohjanlahden rannalla. Sundsvallin pohjoispuolella Timrån kunnassa sijaitsee Sundsvall-Timrån lentoasema, joka on yksi pohjoisen Ruotsin vilkkaimmista lentoasemista. Expedian avulla sopiva lento Sundsvalliin löytyy helposti. Samalla voit varata myös hotellin Sundsvallista.

Suomesta on helppo lentää Sundsvalliin, sillä Tukholman pohjoispuolella sijaitsevalta Arlandan lentoasemalta on suoria lentoja Sundsvalliin, ja Arlandaan on paljon lentoja monilta suomalaisilta lentoasemilta. SAS liikennöi Arlandan ja Sundsvallin väliä, minkä lisäksi jotkin pienemmän lentoyhtiöt yhdistävät Sundsvallin lentoaseman muutamiin muihin kohteisiin. Lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Sundsvallista, ja perille pääsee helposti vuokraamalla auton Sundsvallissa Expedian avulla.

Sundsvall on mielenkiintoinen kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Kaupungin ympäristössä on paljon koskematonta luontoa, jonne voi lähteä vaikka kajakkiretkelle. Sundsvallissa on myös museoita, kuten kaupunginmuseo sekä ulkoilmamuseo Norra Berget. Kaupungissa voi myös nauttia vilkkaasta yöelämästä luontoelämysten vastapainoksi – Sundsvallissa sijaitsee muun muassa kasino sekä suuri määrä ravintoloita, yökerhoja ja pubeja. Hyödyntämällä Expedian lento + hotelli -pakettitarjouksia Sundsvalliin voit räätälöidä matkasi juuri sellaiseksi kuin haluat.

Lentäminen Suomesta Sundsvalliin

Expedian kautta on helppo varata lento Suomesta Sundsvalliin Tukholman kautta. Matka-aika Helsingistä on lyhimmillään vähän yli kaksi ja puoli tuntia, ja esimerkiksi Turusta perille voi päästä tismalleen kahdessa ja puolessa tunnissa. Suomalaisten ei tarvitse tehdä suuria valmisteluita ennen matkaa, sillä Ruotsi on Pohjoismaa, ja Pohjoismaiden sisällä vallitsee vapaa liikkuvuus. Ruotsin valuutta on kruunu, joten matkustajien on muistettava, että euroilla ei Ruotsissa yleisesti ottaen pärjää. Kuten muuallakin Pohjoismaissa, Sundsvallin-lennot ovat yleensä kalleimmillaan kesäsesongin aikaan. Edullisista lentohinnoista voi kuitenkin yleensä nauttia, jos varaa lentonsa muutamaa kuukautta ennen matkaa.

Lennot Sundvallin lentoasemalle

Sundsvall-Timrån lentoasema ei kuulu Ruotsin vilkkaimpiin lentoasemiin, mutta sen läpi kulkee kuitenkin suhteellisen paljon matkustajia. Lentoasemaa kutsutaan joskus myös Midlandan lentoasemaksi tai Härnösandin lentoasemaksi, ja se on nimiensä mukaisesti samanaikaisesti sekä Sundsvallin, Timrån että Härnösandin lentoasema. Sieltä lennetään sekä Ruotsin sisäisiä lentoja että joitakin kansainvälisiä charter-lentoja. Suomesta Sundsvalliin pääsee helposti ja nopeasti yhdellä vaihdolla Arlandan kansainvälisellä lentoasemalla.

Sundsvall-Timrån lentoasema sijaitsee noin 21 kilometrin päässä Sundsvallista, 10 kilometriä Timråsta ja 32 kilometriä Härnösandista. Lentoasemalta on ennen ollut bussiyhteys lähikaupunkeihin, mutta tätä kirjoitettaessa bussiyhteyttä ei valitettavasti enää ole. Lähin tällä hetkellä käytössä oleva bussipysäkki, Deltavägenin pysäkki, sijaitsee noin kilometrin päässä lentoasemalta. Kyseiselle pysäkille pääsee Sundsvallista noin 40 minuutissa. Lentoasemalta voi kuitenkin ottaa lentotaksin. Lentotaksi varataan etukäteen, yleensä matkan varaamisen yhteydessä, ja sillä on kiinteä määränpäästä riippuva hinta. Lentotaksin voi joko ottaa kokonaan itselleen tai sen voi jakaa muiden matkustajien kanssa. Lentoasemalla olevien näyttöjen kautta voi nähdä sukunimen ja taksinumeron perusteella oman taksinsa numeron, minkä jälkeen matkustajan on helppo siirtyä terminaalirakennuksen ulkopuolelle oman taksin luokse.

Sundsvall-Timrån lentoasema sijaitsee E4-valtatien varrella. Lentoasemalla on muutaman autonvuokrausyrityksen toimipisteet, minkä ansiosta lentäen Sundsvalliin saapuvat voivat nousta omaan autoon heti koneesta poistumisen jälkeen. Ajoaika lentoasemalta Sundsvallin keskustaan on alle 20 minuuttia, ja omalla autolla myös Sundsvallin kunnan muut alueet ovat helposti saavutettavissa. Vuokra autolla matkailija voi esimerkiksi käydä matkansa aikana helposti Sundsvallin edustalla sijaitsevalla Alnön-saarella tai sisämaan järvi- sekä kukkulamaisemissa.