Halvimmat lennot kohteeseen Karpathos

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Tietoa Kárpathosista

Lennot Kárpathokselle

Egeanmerellä sijaitseva, Kreikalle kuuluva Kárpathoksen saari on rauhallisen idyllinen lomakohde. Hiekkarannat ja saaren lauha ilmasto tekevät siitä miellyttävän ja romanttisen matkakohteen. Samalla kun matkailijaa hellivät aurinko, rannat ja ravintoloiden meren antimet, olet pienessä kaupungissa, jossa erityisesti loma-aikoina on kuitenkin menoa ja vipinää. Kaupunki on myös oivallinen perhelomakohde erityisesti pikkulasten kanssa, joten älä epäröi vaan etsi halvat lennot Kárpathokselle rennolle tai romanttiselle lomalle!

Halpoja lentoja Kárpathokselle

Suomesta ei ole suoria lentoja Kárpathokselle, mutta sinne pääsee kätevästi Ateenan kautta. Kesäaikaan sinne lentää Aegean Airlines Helsingistä tehden yhden, tosin pitkän välilaskun Ateenassa. Myös Finnair lentää Ateenaan. Kahdella välilaskulla Kárpathokselle pääsee Airberlinillä Berliinin tai Wienin kautta. Berliinissä välilasku kestää vain reilun tunnin, Wienissä se on reilut seitsemän tuntia, jolloin kokonaismatka-aika tietenkin venyy hieman pitemmäksi. Kesäaikojen ulkopuolella Kárpathokselle on vain kahden välilaskun lentoja. Tässä tapauksessa saattaakin olla kiinnostavaa varata matkat Kárpathokselle lentäen Ateenaan jonkin Euroopan suuren kaupungin kautta. Ateenasta pääset sitten Kárpathokselle reilussa tunnissa hyvinkin edullisesti Olympic Airin tai Hahn Air Systemsin suorilla lennoilla.

Lento Kárpathokselle

Kárpathoksen lennot laskeutuvat Kárpathoksen lentoasemalle (AOK). Kyseessä on kansallinen lentokenttä, joka sijaitsee saaren eteläkärjessä, noin 15 kilometriä saaren pääkaupungista Kárpathoksesta eli Pigádiasta lounaaseen. Aina kun sinne saapuu lento, bussit ja taksit odottavat kentän ulkopuolella valmiina viemään tulijat saaren eri puolille. Kárpathoksen takseilla on yleensä kiinteät hinnat, jotka ovat näkyvillä taksiasemien luona. Monilla hotelleilla on myös noutopalvelu kentältä. Jos puolestaan haluat tutustua Kárpathoksen saareen omaan tahtiisi, autonvuokraus Kárpathoksella onnistuu helposti jo lentokentältä tai pääkaupungista. Kentällä toimii myös kansainvälisiä autovuokraamoja. Voit vuokrata auton vasta Kárpathoksella, jos aiot viettää osan matkastasi kaupungista ja paikallisista rannoista nauttien.

Lennot Kárpathokselle rauhalliselle rantalomalle

Pieni, pinta-alaltaan vain 300 neliökilometrinen Kárpathos on romanttinen rantalomakohde. Tarkista lentotarjoukset Kárpathokselle ja lähde lomalle kahden kesken! Voitte istahtaa illan hämärtyessä johonkin keskustan tuntumassa sijaitsevan ravintolan terasseista nauttimaan paikallisten kalastajien juuri merestä nostamasta saaliista. Illallinen huuhdellaan tietenkin alas kannullisella saaren omista rypäleistä valmistettua viiniä! Monet hotellit Kárpathoksella sijaitsevat lähellä rantaa ja keskustaa ja näin ollen sinulla on kävelymatkan päässä hiekkaranta, ravintolat ja ostospaikat.

Voit liikkua niin kaupungissa kuin koko saarella – omien jalkojen lisäksi – autolla, bussilla tai vaikka skootterilla. Jos varaat lentoliput Kárpathokselle aktiivilomalle, alueella on myös hyvät patikointimahdollisuudet. Paras aika reippailulomalle on kevät, silloin kun helle ei vielä rasita ulkoilijaa. Kesät ovat aurinkoisia ja kuivia, jopa hieman kuivempia kuin muulla Dodekanesian saariryhmän saarilla. Heinä- ja elokuun aikana Kárpathoksella puhaltaa voimakas, meltemi-niminen tuuli. Saari on myös sopiva kohde surffaajille. Erityisesti saaren eteläosissa on tarjolla surffauskursseja. Saarta suositellaan erityisesti aloittelijoille ja keskitason taitureille. Aktiivilomalainen voi vuokrata saareen tutustumiseen myös maastopyörän.

Kárpathoksen talvet ovat leutoja ja talvisin saarella satelee silloin tällöin. Lämpimintä on kesäkuusta syyskuuhun ja joinakin päivinä ylimmät lämpötilat nousevat yli 30 asteen. Saarella on vain reilut 6 000 asukasta, joten rauhallinen Kárpathos on myös lapsiperheille hyvin soveltuva lomakohde. Erityisesti se sopii pienten lasten kanssa matkustaville. Rannat ovat turvallisia ja kesäaikana järjestetään paljon risteilyjä, joilla sekä lapset että vanhemmat varmasti viihtyvät!

Tietoa lennoista kohteeseen Karpathos

Kohdelentokenttä Karpathos
Kohdelentokentän IATA-koodi AOK

Suosittuja lentoja kohteeseen Karpathos

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.