Lennot - Kreikka alkaen 82 €

Kreikka: Suositut kaupungit

Halvimmat lennot kohteeseen Kreikka

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 82 € yhdensuuntaisille lennoille ja 147 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Aegean
Aegean
Aegean
Aegean
Aegean
Aegean
Air Baltic
Norwegian Air International Ltd
Swiss International Air Lines
Scandinavian Airlines

Tietoa Kreikasta

Lennot Kreikkaan

Egeanmeren helmi Kreikka ei esittelyjä kaipaa. Tarunhohtoinen Ateena, viehättävä Thessaloniki, Kreikan upean saariston maisemat, hiekkarannat, välimerellinen ilmasto ja ruoka tekevät Kreikasta miellyttävän ja mielenkiintoisen matkakohteen lähes mihin aikaan vuodesta tahansa. Matkailijaa hellivät kaikkialla aurinko, rannat ja ravintolat, olitpa sitten pienessä kaupungissa tai Ateenassa. Kreikka on myös oivallinen perhelomakohde, joten älä epäröi vaan etsi halvat lennot Kreikkaan rantalomalle tai kulttuurimatkalle!

Lennot Kreikkaan

Suomesta lennetään suoria lentoja Kreikkaan ainoastaan Ateenaan. Helsingistä Ateenaan lentää Finnair ja kesäaikaan myös kreikkalainen Aegean Airlines. Yhdellä välilaskulla Kreikkaan pääsee monillakin lentoyhtiöillä. Jos olet liikkeellä viime hetkellä tai haluat varata halvat matkat Kreikkaan, kannattaa tarkistaa Airberlinin tai Austrian Airlinesin valikoimat. Näiltä yhtiöiltä löytyy yleensä Berliinin tai Wienin kautta lyhyen välilaskun lentoja Ateenaan, joiden kokonaismatka-aika ei veny suhteettoman pitkäksi. Voit varata lennot Kreikkaan myös lentämällä Ateenaan jonkin Euroopan suurkaupungin kautta.

Kreikan lennot laskeutuvat Ateenan kansainväliselle lentoasemalle (ATH), joka sijaitsee noin 26 kilometriä pääkaupungista itään. Lentokenttä on maan suurin ja sieltä on erittäin hyvät yhteydet niin kaupungin keskustaan kuin muuallekin maahan. Lentoterminaalin yhteydessä sijaitsee Ateenan metron ja paikallisjunien yhteisasema nimeltään Aerodrómio. Metron linjalla 3 pääset Ateenan keskustaan. Metron linja 2 puolestaan tarjoaa yhteyden SKA:n asemalle, josta on vaihtoyhteys Ateenan rautatieasemalle. Kentältä on myös ympärivuorokautiset bussiyhteydet eri puolille kaupunkia. Voit ottaa kentältä myös taksin, jonka matka keskustaan kestää ruuhka-aikojen ulkopuolella noin 35 minuuttia.

Jos aiot tutustua Kreikkaan omaan tahtiisi ja liikkua Ateenan tai muiden suurten kaupunkien ulkopuolella, vuokraa auto Kreikassa jo lentokentältä. Siellä toimivat kaikki kansainväliset autovuokraamot ja voit hurauttaa lentoasemalta Ateenaan A6-kehätietä pitkin. Monet hotellit Kreikassa tarjoavat asiakkailleen pysäköinnin, mutta varmista tämä aina kuitenkin etukäteen. Toki voit vuokrata auton vasta kaupungilta, jos aiot viettää osan matkastasi pääkaupungista ja sen nähtävyyksistä nauttien. Hanki lentoliput Kreikkaan autolomalle!

Lennot Kreikkaan kulttuurimatkalle

Kreikka on ilmastonsa ja ikiaikaisen kulttuurinsa vuoksi suosittu lomakohde. Muista tarkistaa lentotarjoukset Kreikkaan hyvissä ajoin etukäteen, erityisesti jos lomailet kesäsesongin aikana huhtikuusta lokakuun puoliväliin. Hyvä aika varata lento Kreikkaan on parisen kuukautta ennen lähtöä. Jos olet menossa Kreikkaan kaupunkilomalle, lähes mikä aika vuodesta on siihen tarkoitukseen sopiva. Manner-Kreikankin lämpötilat ovat kohtalaiset miellyttävät ja ilma on leuto myös talvisin, tosin silloin saadaan sateita varsin yleisesti. Aivan keskitalvella Manner-Kreikassa saattaa sataa lunta, mutta saaristossa se on harvinaista. Täydellistä aikaa Kreikan kaupunkilomalle on kevät ja alkukesä. Ateena on keskikesällä tukahduttavan kuuma, kun lämpötilat nousevat kaupungissa jopa 40 asteeseen.

Kreikka ei syyttä ylpeile historiallaan ja vuosituhansien takaa kumpuavalla kulttuurillaan. Pelkästään piipahdus komeissa Akropolis-kukkulan maisemissa vakuuttaa matkailijan saman tien tästä tosiasiasta. Ateenassa tai vaikkapa pohjoisessa Thessalonikissa turismi ei ole niin voimakkaasti läsnä kuin saarten lomakohteissa. Näissä kaupungeissa voit aistia helpommin äärimmäisen kiehtovan kreikkalaisen kulttuurin nauttien sen parhaimmista antimista. Kreikassa on helppo yhdistää rento rantaloma ja unohtumattomat kulttuurikokemukset. Manner-Kreikan lisäksi valittavana on Kreikan upea saaristo – saarista suosituimpia lienevät Kreeta, Rodos ja Santorini – joka on hyvin erilainen vaikkapa Kreikan mantereen pohjoisosaan verrattuna.

Kreikan saaret tunnetaan tietenkin parhaiten rannoistaan, mutta kaikkialla maassa on myös mahtavia luontokohteita sekä tietysti herkullista ruokaa ja juomaa. Maa sopiikin auringosta ja rannalla makailusta pitävien lisäksi aktiiviselle lomalaiselle, Välimeren alueen gastronomian ystävälle ja kulttuurista kiinnostuneelle matkustajalle! Kreikka sopii täydellisesti myös purjehduksen harrastajille, sillä sen tiheä saaristo mahdollistaa äärimmäisen antoisan saarihyppelyn!

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Kreikka meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Se hoituu helposti mainion “Ei muutosmaksua” -suodattimemme avulla. Anna vain lähtöpaikkasi, kohteesi ja matkapäiväsi, paina “Hae”-painiketta ja ruksi sitten “Joustavat muutoskäytännöt” -kohdan alla oleva valintalaatikko (ruudun vasemmassa ylälaidassa). Expedian avulla kohteeseen Kreikka menevien edullisten ja joustavien lentojen nappaaminen on lastenleikkiä.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Kreikka?
Valitse parhaat matkapäivät ja matkaa sitten kohteeseen Kreikka tai sen lähelle yhdellä näistä tunnetuista lentoyhtiöistä:

 • Finnair – 78 lentoa kohteeseen Kreikka tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 65 lentoa kentälle Ródos (RHO-Diágoras) per kuukausi.
 • Norwegian Air International – 21 lentoa kohteeseen Kreikka tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 13 lentoa kentälle Ródos (RHO-Diágoras) per kuukausi.
 • Air Baltic – 8 lentoa kohteeseen Kreikka tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 8 lentoa kentälle Ródos (RHO-Diágoras) per kuukausi.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Kreikka?
Yksi parhaista tavoista löytää edulliset lentoliput kohteeseen Kreikka on olla joustava matkapäivien suhteen. Hae lentoja ja napsauta sitten hakutulosten yläpuolella olevaa “Joustavat päivämäärät” -linkkiä. Sen avulla voit saada selville läheisten päivien halvimmat hinnat. Kohteeseen Kreikka menevän lennon alin hinta oli viimeisten seitsemän päivän aikana 147 €. Varauksen tekeminen hyvissä ajoin etukäteen auttaa yleensä saamaan vieläkin paremman tarjouksen.
Kuinka paljon lento kohteeseen Kreikka maksaa?
Viimeisten seitsemän päivän aikana tarjolla oli useita edukkaita lentolippuja. Menopaluulento kohteeseen Kreikka maksoi tällä ajalla 147 € – 199 €. Lukuisat onnekkaat lomailijat onnistuivat nappaamaan kohteesta Helsinki (HEL) matkaan lähtevät yhdensuuntaiset lennot niinkin vaatimattomaan hintaan kuin 82 €.
Mitkä ovat kohteen Kreikka suosituimmat lentokentät?
Sinulla on lukuisia vaihtoehtoja kohteessa Kreikka. Kun olet päättänyt mihin aiot matkustaa alueella, voit helposti valita näistä suosituista lentokentistä itsellesi parhaiten sopivan:

 • Ateena (ATH-Elefthérios Venizélos) – 7650 lentoa kuukaudessa.
 • Iraklion (HER-Níkos Kazantzákis) – 3024 lentoa kuukaudessa.
 • Ródos (RHO-Diágoras) – 2030 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Kreikka?
Viimeisten seitsemän päivän aikana kohteen Kreikka lentoliput maksoivat noin 147 € – 199 €. Hinnat yleensä riippuvat lähtöajasta, lentoyhtiöstä, matkustusluokasta ja siitä, milloin varaat lentoliput.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Kreikka?
Paras ajankohta varata lento kohteen Kreikka lomamatkaa varten on helmikuussa. Lentoliput ovat tyyreimmillään kesän ja talven loma-aikoina, joten vältä varauksien tekemistä tuolloin, mikäli mahdollista.
Kuinka kauan lento kohteeseen Kreikka kestää?
Jotta saisit jonkinlaisen käsityksen siitä, miten kauan kohteeseen Kreikka matkaaminen kestää, katso näiden vilkkaiden kotimaisten reittien keskimääräiset lentoajat:

 • Thira (JTR-Santorini, maan sisäiset lennot) → Ateena (ATH-Elefthérios Venizélos): 50 minuuttia
 • Iraklion (HER-Níkos Kazantzákis) → Ateena (ATH-Elefthérios Venizélos): 53 minuuttia
 • Thessaloniki (SKG-Makedonia) → Ateena (ATH-Elefthérios Venizélos): 49 minuuttia

Mitkä ovat parhaat aktiviteetit kohteessa Kreikka?

 • Ateena tarjoaa niin paljon nähtävää, että ei ole yllättävää, että matkailijat aloittavat matkansa kohteessa Kreikka yleensä tästä dynaamisesta kaupungista. Voit viettää ensimmäiset päivät tutustuen suosituimpiin nähtävyyksiin, kuten Akropolis-museo, ennen kuin suuntaat perehtymään joihinkin tämän paikan vähemmän kuuluisiin nähtävyyksiin.
 • Kun suunnittelet matkasi aktiviteetteja, on hyvä pitää mielessä, että kohteessa Ateena on välimerenilmasto. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa säätiedotteet ennen matkaan lähtöä, jotta saat paremman idea siitä, mitä odottaa.
 • Troizinia, joka sijaitsee suurin piirtein 60 km lounaaseen kohteesta Ateena, kannattaa myös lisätä matkasuunnitelmaan. Tämän kohteen kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu Mykenen rauniot – älä unohda vierailla täällä!

Suosittuja lentoja kohteeseen Kreikka

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Aegean