Halvimmat lennot kohteeseen Santoríni

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 140 € yhdensuuntaisille lennoille ja 191 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Santoríni

Tietoja Santorinista

Lennot Santorinille

Kreikan Kykladien saariryhmään kuuluva Santorini sijaitsee Välimereen kuuluvan Egeanmeren eteläosassa. Suomesta on saatavilla suoria lentoja Santorinille kesäsesongin aikaan kerran viikossa. Talvikaudella suurin osa lennoista sisältää vähintään kaksi vaihtoa, ja matkustusaika voi nousta huomattavankin pitkäksi. Expedian kautta löydät helposti eri lentovaihtoehdot ja varaat lentoliput Santorinille. Lentoja varatessasi voit samalla kätevästi myös etsiä hotellit Santorinilta.

Tuliperäinen Santorini tarjoaa monipuolisen matkakohteen. Saaren matkustussesonki ajoittuu toukokuusta lokakuuhun, ja erityisesti keskikesällä saari on matkalaisten suosiossa. Erityisen suosittuja kohteita ovat saaren pääkaupunki Firá, josta löytyvät saaren parhaat ostosmahdollisuudet, ja erityisesti rantalomailijoiden suosima Kamári. Rantalomailun lisäksi saarella voi tutustua alueen historiaan esimerkiksi Akrotírin arkeologisilla kaivauksilla saaren eteläkärjessä tai Skarosin puolustuslinnoitukseen Imerovíglin kylässä lähellä pääkaupunkia. Expedian kautta löydät autovuokraamot Santorinilta, mikäli haluat tutustua saareen ja sen mielenkiintoiseen tarjontaan omalla tahdillasi ja itse ajaen.

Lentäminen Suomesta Santorinille

Talvikaudella lennot Santorinille sisältävät pääasiassa vähintään kaksi välilaskua, tosin muutamana päivänä viikossa saarelle lennetään myös vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja. Tätä artikkelia kirjoitettaessa saarelle lennetään kesäsesongin aikana yksi suora lento viikossa Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Kesällä myös vain yhden välilaskun sisältävien lentojen määrä kasvaa, ja saarelle on huomattavasti paremmat yhteydet Suomesta. Vaihtoehtoisesti voit myös lentää esimerkiksi Kreikan mannermaalla sijaitsevaan Ateenaan, jonne on saatavilla suoria lentoja Helsinki-Vantaalta ympäri vuoden, ja matkustaa Ateenasta meriteitse perille. Expedian avulla etsit itsellesi sopivimmat lennot ja lentotarjoukset Santorinille. Lentolippujen hinnassa voit myös säästää varaamalla pakettimatkan Santorinille.

Suomen kansalainen tarvitsee Kreikkaan matkustaessaan matkan ajan voimassa olevan passin tai virallisen henkilökortin, mutta viisumia ei tarvita alle kolmen kuukauden oleskeluun. Kreikan valuutta on Suomen tapaan euro.

Lennot Santorinille Thiran lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään kesäsesongin aikaan yksi suora lento viikossa ja useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja päivittäin Santorinille Thiran lentoasemalle. Sesongin ulkopuolella lennot Santorinille sisältävät pääasiassa vähintään kaksi välilaskua, mutta muutamia vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja löytyy viikoittain. Suoran lennon kesto on noin kolme tuntia ja 45 minuuttia; välilaskullisten lentojen kestot vaihtelevat runsaasti.

Thiran lentoasema sijaitsee saaren itäosassa, noin kuuden kilometrin päässä Kamárin rantakaupungista. Lentoasemalta on linja-autokuljetus saaren pääkaupungin Firán päälinja-autoasemalle, josta voi jatkaa matkaa linja-autolla eri puolille saarta. Matka kestää noin 20 minuuttia, mutta linja-autoja ei kulje säännöllisesti, ja erityisesti talvella voi olla helpompi kulkea lentoasemalta määränpäähän joko taksilla tai vuokra-autolla. Lentoasemalla on useiden autovuokraamojen toimipisteet, mikäli haluat vuokrata auton omaan käyttöösi.

Matkustaminen Santorinille Ateenan kautta

Suomesta on saatavilla suoria lentoja Ateenaan ympäri vuoden, kesällä lähes joka päivä ja talvellakin muutaman kerran viikossa. Santorinille matkustaminen Ateenan kautta voi näin ollen olla järkevä vaihtoehto erityisesti kesäsesongin ulkopuolella, jolloin saarelle on melko huonot lentoyhteydet Suomesta.

Halutessasi voit matkustaa Ateenasta Santorinille helposti myös meriteitse. Erilaiset autolautat ja katamaraanit kulkevat saarelle sekä Pireuksen että Rafínan satamista. Lauttamatkan kesto vaihtelee suuresti, mutta Rafínasta matka kestää noin 3–5 tuntia ja Pireuksesta noin 5–8 tuntia. Rafínan satama sijaitsee myös lähempänä Ateenan lentoasemaa kuin Pireuksen satama. Lentoasemalta on Rafínan satamaan noin 20 minuutin ajomatka. Lentoasemalta on myös edullinen linja-autokuljetus molempiin satamiin, mutta esimerkiksi Rafínan satamaan matka linja-autolla kestää noin 50 minuuttia, joten taksilla matkasta selviää huomattavasti nopeammin.

Suosittuja lentoja kohteeseen Santoríni

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 140 € yhdensuuntaisille lennoille ja 191 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.