Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parhaat vuokra-autotarjoukset kohteessa Platanias

Katso kaikki kohteen Platanias vuokra-autot

Tutustu kohteeseen Platanias

Tutustu kohteeseen Platanias Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!

Vuokraa auto Plantaniasissa

Kreetan itäosassa sijaitseva Plantanias tarjoaa upeita rantoja sekä kaikki turistien kaipaamat peruspalvelut. Kylästä on noin 10 kilometrin matka sen länsipuolella sijaitsevaan Chanian kaupunkiin, jonka palvelutarjonta on huomattavasti kattavampi. Autonvuokraus Plataniasissa takaa, että Loma Plantaniasissa onnistuu varmasti. Kun varaat sen sivustomme kautta, et joudu maksamaan mitään yllättäviä lisämaksuja. Kaikissa sivustomme vuokraamoissa perussääntö on, että auto vastaanotetaan ja palautetaan tankki täytettynä.

Vuokra-auto Plantaniasissa – miksi ihmeessä?

Plantanias on pieni paikka, joka soveltuu loistavasti rentouttavaan rantalomailuun. Kylässä ei kuitenkaan ole järin mittavasti muuta tarjontaa, joten jos haluat lomaasi hieman vaihtelua, joudut etsimään sitä muualta. Kun käytössäsi on vuokra-auto, tämä onnistuu kuitenkin helposti, sillä Kreetalla etäisyydet eivät ole valtavan pitkiä. Itä-länsisunnassa saarella on toki mittaa noin 260 kilometriä, mutta esimerkiksi saaren suurimpaan kaupunkiin Heraklioniin ajat Plantaniasista reilusti alle kahdessa tunnissa.

Plantaniasista katsoen lähin kaupunki on Chania. Se tarjoaa runsain mitoin ravintoloita, ostosmahdollisuuksia ja myös nähtävyyksiä, joten reissu sinne on taatusti vaivan arvoinen. Chanian nähtävyyksistä mainitsemisen arvoisia ovat ainakin kaupungin satama ja sen ympärille rakennettu Chanian vanhakaupunki, hieno Trimartitin katedraali sekä Venizelosin perhehauta.

Kun rannalla loikoilu alkaa kyllästyttämään toden teolla, voit lähteä hieman pidemmälle ajelulle. Tällöin matka Plantaniasiin voi muuttua todelliseksi sukellukseksi Välimeren historiaan. Ja jos et tällaista sukellusta kaipaa, saaren kiertely on vaivan väärti jo pelkkien upeiden maisemien vuoksi. Kreetan sisäosat ovat nimittäin melkoisen vuoristoisia, mikä takaa myös sen, että täällä autoilu ei todellakaan ole tylsää.

Chaniaa kauempana sijaitsevista kohteista ilmiselvin vaihtoehto on saaren pääkaupunki Heraklion. Täällä saaren ja itäisen Välimeren historia on esillä kaikkein selvimmin, kiitos kaupungin laidalla sijaitsevan muinaisen Knossoksen palatsin. Sen ohella kaupungissa on myös jykevä venetsialaisten rakentama linna, arkeologinen museo, sekä koko joukko muita historiallisia nähtävyyksiä. Jos aiot viipyä kaupungissa hieman pidempään, sinun kannattaa tutustua myös kaupungin mittavaan tapahtumatarjontaan.

Vuokra-autoilu Plantaniasissa ja Kreetan teillä

Kreetan näkee ja kokee kiistatta parhaiten, kun alla on oma auto. Liikennesäännöt ovat saarella pääosin samat kuin Suomessa, joten niiden suhteen täällä ei tule yllätyksiä. Eri asia on se, miten näitä sääntöjä saarella noudatetaan. Yksinkertaisin ohje saarella ajavalle kuuluu: ole varovainen.

Totuus nimittäin on, että Kreetalla vallitseva liikennekulttuuri on melkoisen kirjavaa. Kuten edellisestä kappaleesta kävi ilmi, liikennesääntöjä ei useinkaan noudateta, minkä lisäksi etenkin paikalliset ottavat teillä usein melkoisia riskejä. Myös se kannattaa huomata, että kaupunkien ulkopuolella bensa-asemat ovat harvassa. Toisin sanoen auton tankki kannattaa pitää aina kohtuullisen täynnä. Haittaahan tästä ei ole muutenkaan, sillä vuokra-autohan pitää joka tapauksessa palauttaa tankki täytettynä.

Miten saan vuokra-auton Plantaniasissa?

Plantaniasissa ja sen lähialueella on runsaasti autovuokraamoita ja niiden noutopisteitä, joten perille päästyäsi saat autosi aivan varmasti ilman ongelmia. Jos olet varannut lennot Plantaniasiin, kenties helpoin vaihtoehto on noutaa auto heti maan kamaralle päästyäsi Chanian kansainväliseltä lentoasemalta (CHQ). Mikäli haluat ensin levätä, voit toki noutaa auton myös Plantaniasista. Sen keskustassa autojen noutopisteitä on esimerkiksi kaupungin pääkadulla sekä Agia Marina -ostoskeskuksen yhteydessä. Jos sinulla on jo hotelli Plantaniasissa, sivustoltamme löydät varmasti sellaisen noutopisteen, joka on sitä lähellä. Autovaraus kannattaa tehdä sivustomme kautta jo hyvissä ajoin etukäteen, sillä näin toimimalla varmistat, että saat juuri haluamasi auton ja että se on käytössäsi täsmälleen haluamasi ajan.