Halvimmat lennot kohteeseen Thessaloniki

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 113 € yhdensuuntaisille lennoille ja 161 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Thessaloniki

Tietoja Thessalonikista

Lennot Thessalonikiin

Kreikan toiseksi suurin kaupunki Thessaloniki sijaitsee Manner-Kreikassa Keski-Makedonian alueella. Suomesta ei ole saatavilla suoria lentoja Thessalonikiin, mutta kaupunkiin on mahdollista lentää yhden välilaskun sisältävillä lennoilla Helsinki-Vantaan lentoasemalta päivittäin. Expedian kautta löydät helposti eri lentovaihtoehdot ja lentotarjoukset Thessalonikiin sekä varaat hotellin Thessalonikista.

Välimeren rannalla sijaitseva Thessaloniki on erityisen kuuluisa merkittävistä historiallisista kohteistaan. Historiasta innostuneille matkailijoille riittää paljon tutkittavaa kaupungin erilaisissa museoissa ja muistomerkeissä. Käymisen arvoisia kohteita ovat esimerkiksi kaupungin arkeologinen museo, Bysantin kulttuuriin keskittynyt museo sekä roomalaisaikaisen agoran rauniot. Historiallisten nähtävyyksien lisäksi kaupungista löytyy erinomaiset mahdollisuudet viettää aktiivista kaupunkilomaa ostosten ja vilkkaan yöelämän parissa sekä rentouttavaa rantalomaa Välimeren aalloissa. Kreikan kesät ovat kuumia ja kuivia ja näin ollen otollisia rantalomailuun. Matkustamista kannattaa harkita kuitenkin myös kesäsesongin ulkopuolella, sillä kevät alkaa Kreikassa aikaisin, jo maaliskuussa, ja mukavan lämpimät ilmat jatkuvat pitkälle syksyyn. Mikäli haluat tutustua kaupunkiin ja sen lähialueiden kauniisiin maisemiin itse ajaen, löydät helposti autovuokraamot Thessalonikista Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Thessalonikiin

Lento Thessalonikiin sisältää tätä artikkelia kirjoitettaessa aina vähintään yhden välilaskun, mutta vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja lennetään kaupunkiin kuitenkin päivittäin. Kesäsesongin aikaan lentoja on tarjolla päivittäin useita ja sesongin ulkopuolellakin talvikuukausina yhden välilaskun lentoja lennetään Helsinki-Vantaan lentoasemalta Thessalonikiin päivittäin muutamia. Lentojen kestot ja myös hinnat vaihtelevat suuresti, mutta Expedian avulla vertailet helposti eri lentoja ja varaat itsellesi sopivimmat lentoliput Thessalonikiin. Lentojen hinnoissa voit säästää myös varaamalla hotellin ja lennot sisältävän pakettimatkan Thessalonikiin.

Suomen kansalainen tarvitsee Kreikkaan matkustaessaan matkan ajan voimassa olevan passin tai virallisen henkilökortin, mutta viisumia ei tarvita alle kolmen kuukauden oleskeluun. Kreikan valuutta on Suomen tapaan euro.

Lennot Thessalonikiin

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään ympäri vuoden päivittäin yhden välilaskun lentoja Kreikan toiseksi suurimmalle lentoasemalle Thessalonikiin. Kesäsesongin aikana eri lentovaihtoehtoja on saatavilla runsaammin, mutta myös talvikuukausina lennetään päivittäin muutamia vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja Thessalonikiin.

Thessalonikin lentoasema sijaitsee noin 17 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Matkan voi kulkea ympäri vuorokauden liikennöivillä linja-autoilla, joilla matka on hyvin edullinen. Linja-autoja kulkee kuitenkin vain noin 45 minuutin välein, ja matka keskustaan kestää noin 45 minuuttia. Matkan voi kulkea myös taksilla tai itse ajaen, jolloin matkan kesto on noin 25 minuuttia. Lentoasemalta löytyy useiden kansainvälisten autovuokraamojen toimipisteet, mikäli haluat ajaa matkan itse. Lentoasemalla on myös kauppoja, ravintoloita ja baareja.

Matkustaminen Thessalonikiin Ateenan kautta

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan Kreikan kauniisiin maisemiin hieman laajemmin matkallasi, voit aloittaa matkasi myös lentämällä esimerkiksi Ateenan lentoasemalle. Vaikka Ateena sijaitsee suhteellisen kaukana, noin 500 kilometrin päässä Thessalonikista, on kaupunkien välillä toimiva liikenneverkko. Kaupunkien välisen matkan voi nopeimmillaan kulkea reilussa neljässä tunnissa junalla, autolla matkaan kuluu noin kuusi tuntia.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään Ateenaan kesäsesongin aikana myös suoria lentoja useita kertoja viikossa. Sesongin ulkopuolella lennot Ateenaan sisältävät vähintään yhden välilaskun, mutta yhden välilaskun lentoja on saatavilla kuitenkin runsaasti. Suorat lennot kestävät noin kolme ja puoli tuntia, välilaskullisten lentojen kestot vaihtelevat suuresti. Lentoasema sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Ateenan keskustasta. Lentoasemalta on mahdollista kulkea keskustaan metrolla, linja-autolla tai taksilla. Halutessasi voit myös matkustaa lentoasemalta lähijunalla suoraan Ateenan päärautatieasemalle, josta voit jatkaa matkaasi Thessalonikiin.

Tietoa lennoista kohteeseen Thessaloniki

Kohdelentokenttä Makedonia
Kohdelentokentän IATA-koodi SKG
Kohdekaupunki Thessaloniki

Suosittuja lentoja kohteeseen Thessaloniki

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 113 € yhdensuuntaisille lennoille ja 161 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.