Halvat lennot Ateena

Lisätietoja – Ateena

Lennot Ateenaan

Kreikan pääkaupunki Ateena tarjoaa monia eri asioita, kuten hyvää ruokaa, mielenkiintoista historiaa, hienoa kulttuuria ja monipuolista kaupunkielämää. Kaupungin lähellä on myös upeita rantoja, joten voit yhdistää lomaasi monenlaisia luontoaktiviteetteja. Ateenaan voi lentää suoraan Helsingistä, joskaan jokaiselle viikonpäivälle lentoja ei ole. Myös kaupungin lähialueet ovat täynnä historiaa ja nähtävyyksiä, ja halutessasi voit vuokrata auton Expedian kautta, jolloin Ateenan ympäristöön on helpompi tutustua.

Helpoimmin Ateenaan pääsee suoralla lennolla Helsingistä. Suoria lentoja tarjoaa useampi lentoyhtiö, joten matka-ajan voi valita melko vapaasti, vaikka jokaisena viikonpäivänä suoria lentoja ei olekaan. Manner-Kreikan muille lentokentille ei Suomesta ole suoria lentoja. Muualta Suomesta Ateenaan pääsee helposti Helsingin kautta. Suunnitelmiisi sopivan lennon voit varata Expedian sivustolta, josta löydät kätevästi myös itseäsi miellyttävän hotellin.

Ateenassa kesät ovat melko kuivia ja kuumia. Heinä–elokuussa keskilämpötila pysyttelee usein yli 27 asteessa. Talvet puolestaan ovat sateisempia ja viileämpiä. Joulu–helmikuussa ei ole tavatonta, että lämpötila vaihtelee 10 asteen molemmin puolin, ja jopa lumisateita voi esiintyä. Rantaelämästä ja kesäauringosta haaveilevien kannattaa matkustaa touko–kesäkuussa, jolloin on yleisesti ottaen lämmintä muttei liian kuumaa. Myös syyskuu on vielä miellyttävän lämmin. Talven viileys ei kuitenkaan ole mikään este monipuoliselle kaupunkilomalle.

Lentäminen Suomesta Ateenaan

Lento Helsingistä Ateenaan kestää noin 3,5 tuntia. Kreikka on EU-maa, joten Suomen kansalaiset eivät tarvitse muuta kuin passin tai henkilökortin. Kreikan rahayksikkö on euro, joten valuuttaa ei tarvitse vaihtaa ennen matkaa. Pankki- tai luottokortti ei kuitenkaan välttämättä käy maksuvälineeksi kaikissa ravintoloissa ja kaupoissa, joten käteistä rahaa on hyvä varata mukaan.

Lennot Ateenan kansainväliselle lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalta voit lentää suoraan Ateenan kansainväliselle lentoasemalle. Jotkin lentoyhtiöt tarjoavat vaihtolentoja varsin lyhyillä vaihtoajoilla, joskin matka-aika venyy tällöin yli viiden tunnin. Suoria lentoja on ollut tarjolla ainakin tiistaisin, keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Ateenan kansainvälinen lentoasema, toiselta nimeltään Eleftherios Venizelosin kansainvälinen lentoasema, sijaitsee Ateenan itäpuolella, noin 20 kilometrin etäisyydellä kaupungista. Lentoasema on hyvin vilkas, ja sen kautta kulkee vuosittain yli 15 miljoonaa lentomatkustajaa.

Ateenan kansainvälinen lentoasema sijaitsee lähellä kaupunkia, joten keskustaan pääsee nopeasti. Lentoasemalta pääsee Ateenan keskustaan niin metrolla, lähijunalla kuin linja-autollakin. Esimerkiksi metrolinja 3 vie matkustajat suoraan kaupungin keskustaan, esimerkiksi Syntagma-aukiolle, ja tarjoaa lisäksi vaihtomahdollisuuden muihin metrolinjoihin. Voit myös ottaa lentoasemalta taksin tai vuokrata auton. Lentoasemalla on monien autonvuokrausyritysten toimipisteet.

Varaa nyt matkasi Ateenaan

Etsitpä sitten historian siipien havinaa, koskettavaa kulttuuria, auringon lämpöä tai vireää nykyajan kaupunkielämää, Ateena on loistava vaihtoehto lomakohteeksi. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa katsastaa ainakin Akropolis-kukkula, Agora eli antiikin Ateenan ydinkeskusta ja Olympian Zeuksen temppeli. Vanhan ja uuden välissä on Plaka, Ateenan vanhakaupunki. Sieltä löydät historiallisten maisemien keskeltä mielenkiintoisia ravintoloita ja kiehtovia kauppoja. Kaupungissa on myös upeita näköalapaikkoja.

Paras tapa aloittaa matka on käydä Expedian sivustolla. Lomamatkan suunnittelemiseksi kannattaa tutustua Expedian Lento + hotelli -pakettitarjouksiin, joiden avulla omiin toiveisiisi sopivan yhdistelmän löytäminen on helpompaa. Lisäksi pakettitarjousten avulla kokonaishinta saattaa olla hieman alhaisempi.

Usein kysytyt kysymykset