Lisätietoja – Koh Tao

Tietoja Ko Taosta

Lennot Ko Taolle

Thaimaassa Siaminlahdella noin 650 kilometrin päässä Bangkokin eteläpuolella sijaitseva Ko Tao on uudempi tuttavuus maan matkakohteiden joukossa. Ko Tao on vain noin 21 neliökilometrin suuruinen saari, joka tunnetaan sukeltajien paratiisina. Suomesta ei ole saatavilla lentoja Ko Taolle, mutta läheiselle Ko Samuin saarelle on erityisesti sesonkiaikaan tammikuusta maaliskuuhun yhden välilaskun sisältäviä lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Expedian kautta voit etsiä Ko Taon saarta palvelevalle Ko Samuin lentoasemalle suuntautuvia lentoja ja sitä kautta lentotarjouksia Ko Taolle. Samalla voit myös tehdä kätevästi muita varauksia, kun lähdet viettämään lomaa Ko Taossa.

Ko Taossa matkailijoita kiinnostavat luonnollisesti saaren upeat olosuhteet, jotka soveltuvat erityisen hyvin sukeltamiseen ja snorklaukseen. Aurinkoinen sää, upeat hiekkarannat sekä lämmin ja kirkas merivesi ja runsas merieläinten ja korallien määrä tarjoavat mahdollisuuden rentouttavaan loman viettoon veden äärellä. Muuta ajanvietettä Ko Taossa ovat läheisille saarille järjestettävät retket ja yöelämä, joka on sopivan rauhallista sukelluksesta kiinnostuneen lomailijan makuun. Yöpyminen Ko Taolla on edullista, ja eritasoisia hotelleja saarelta löytyy runsaasti.

Matkustaminen Suomesta Ko Taolle

Lentoja Ko Taolle ei ole suoraan saatavilla, joten ne lennetään saarta palvelevalle läheiselle Ko Samuin lentoasemalle, joka on myös Samuin kansainvälinen lentoasema. Lennot Suomesta sisältävät joko yhden tai kaksi välilaskua. Suurin osa lennoista lennetään Helsinki-Vantaan lentoasemalta joko Bangkokin tai Phuketin kautta. Kuivan kauden aikana tammikuusta maaliskuuhun ulottuvalla ajanjaksolla on runsaasti vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja, joista osa on myös erittäin nopeita. Välilaskullisten lentojen kestot ja hinnat vaihtelevat yleensä suuresti, mutta Expedian avulla voit etsiä itsellesi sopivimmat lentoliput Ko Taolle suuntautuviin matkoihin.

Jos matkustat Thaimaahan kuusi kuukautta voimassa olevalla Suomen passilla, et tarvitse viisumia. Thaimaan valuutta on baht.

Lennot Ko Taolle Ko Samuin kansainväliselle lentoasemalle

Koska Ko Taolla ei ole omaa lentoasemaa, sinne matkustetaan yleensä lentämällä Ko Samuin lentoasemalle. Se on Ko Taolle matkustavien ihmisten suosiossa sen läheisen sijainnin ja kasvavan liikenteen ansiosta. Kyseinen lentoasema sijaitsee saaren pohjoisosassa. Sitä pidetään upeiden maisemiensa ja poikkeuksellisen arkkitehtuurinsa ansiosta yhtenä maailman idyllisimmistä ja kauneimmista lentoasemista. Lentoasema on kasvattanut vuosittain matkustajamääriään, ja sen kautta on suunnitteilla lentoja myös muihin suosittuihin matkakohteisiin. Sieltä onkin hyvät yhteydet eri puolille maata, ja esimerkiksi pääkaupunki Bangkokista lennetään sinne sesonkiaikana päivittäin useita lentoja. Suomesta ei ole saatavilla suoria lentoja Ko Samuin lentoasemalle, mutta Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään päivittäin vain yhden välilaskun tai hieman edullisempia kaksi välilaskua sisältäviä lentoja Ko Samuin lentoasemalle.

Ko Taon saarelle kuljetaan vesitakseilla tai veneillä. Saaren tiet ovat vaikeakulkuisia, joten autonvuokraus Ko Taolla ei siksi välttämättä kannata. Auton voi kuitenkin vuokrata lentoasemalta, jos haluaa tutustua esimerkiksi läheisiin suurempiin saariin. Lentoasemalla on autovuokraamoiden toimipisteiden lisäksi myös muita palveluja, kuten posti, kauppoja ja ravintoloita.

Matkustaminen Ko Taolle Bangkokin kautta

Mantereella sijaitseva Surat Thanin kaupunki on toinen kohde, jonka kautta Ko Taolle voidaan lentää. Surat Thanin lentoasemalle suuntautuvat lennot sisältävät vähintään kaksi välilaskua, mutta niitä lennetään Suomesta päivittäin. Surat Thanista on lauttayhteys Ko Taolle. Yksi mahdollisuus matkustaa Ko Taolle on lentää Bangkokiin nopealla suoralla lennolla ja jatkaa sieltä Ko Taolle junalla tai linja-autolla sekä lautalla. Lento suuntautuu tällöin Suvarnabhumin kansainväliselle lentoasemalle, ja matka julkisilla kulkuneuvoilla kestää useita tunteja, mutta sopii seikkailunhaluisille matkailijoille.

Tietoa lennoista kohteeseen Koh Tao

Kohdelentokenttä Koh Tao
Kohdelentokentän IATA-koodi USM