Halvat lennot Lissabonin alue

Halvimmat lennot kohteeseen Lissabonin alue

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 97 € yhdensuuntaisille lennoille ja 101 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air France
Vueling Airlines
Iberia
KLM
Finnair
SAS
KLM
Lufthansa
Air France
Iberia

Arvosteluita tarkistetuilta asiakkailta

10. maalisk. 2019

Puhelimen latauspaikkaa olisin kaivannut

Tarkistettu asiakas
Helsinki – Lissabon · TAP Portugal

Lisätietoja – Lissabonin alue

Lennot Lissaboniin

Portugalin pääkaupunki Lissabon on yksi Euroopan ja koko maailman suosituimmista matkakohteista. Kaupungin suosio näkyy myös sen lentoasemassa, jolle on lukuisia lentoyhteyksiä ympäri maailman, etenkin Euroopasta, Afrikasta ja Amerikasta. Expedian kautta löydät helposti sekä suorat että välilaskulliset lennot Lissaboniin. Expedian tarjoamat pakettimatkat Lissaboniin tarjoavat lisäksi kätevän tavan varata koko matka yhdessä paketissa.

Lissabon-Portelan lentoasema on Portugalin suurin lentoasema parillakymmenellä miljoonalla vuosittaisella matkustajallaan. Se sijaitsee Lissabonin kaupunkialueen sisällä vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Portelan lentoasema onkin yksi harvoista eurooppalaisista kaupunkialueella sijaitsevista päälentoasemista. Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta on suoria lentoyhteyksiä Lissabonin lentoasemalle. Tarjolla on myös paljon välilaskullisia lentoja esimerkiksi Frankfurtin kautta, ja välilaskulliset lentoyhteydet voivat monesti olla suoria lentoja edullisempia. Expedian kautta voit varata lennot Lissaboniin monilta suurilta lentoyhtiöiltä, kuten esimerkiksi TAP Portugalilta, Lufthansalta ja Air Francelta. Expedia tarjoaa myös mahdollisuuden varata hotellihuone Lissabonista.

Lissabon on historiallinen suurkaupunki, jossa riittää paljon nähtävää niin isoille kuin pienille. Alfaman vanhankaupungin pienet kujat ovat täynnä tunnelmaa. Turistien suosiossa oleva raitiovaunulinja 28 kulkee Lissabonin historiallisten kaupunginosien halki kukkulalta toiselle ja ohittaa keskustan tärkeimmät nähtävyydet, kuten esimerkiksi São Jorgen linnan, katedraalin, Chiadon kauppakadun ja Estrelan puiston. Orienten juna-aseman lähellä sijaitseva Parque das Naçõesin kaupunginosa tarjoaa modernia huippuarkkitehtuuria ja huippuravintoloita. Siellä sijaitsee myös kuuluisa Lissabonin Oceanário-meriakvaario.

Lentäminen Suomesta Lissaboniin

Suora lento Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta Lissaboniin kestää viitisen tuntia. Lissaboniin pääsee myös helposti vaihtamalla konetta esimerkiksi Frankfurtissa, Amsterdamissa tai Pariisissa. Vaihdolla matka-aika on muutaman tunnin pidempi, mutta toisaalta vaihtoehtoja on enemmän ja myös hinta voi olla edullisempi. Portugali on EU-maa, joten passin lisäksi myös henkilökortti käy matkustusasiakirjana. Valuutta on Suomen tapaan euro, joten rahaa ei tarvitse vaihtaa.

Lennot Lissabonin lentoasemalle

Lissabonin lentoasema sijaitsee Lissabonin kaupungin pohjoisosassa. Se tunnetaan myös nimellä Portelan lentoasema viereisen Louresin kunnan alueella sijaitsevan Portelan kaupunginosan mukaan. Lentoasema sijaitsee vain noin seitsemän kilometrin päässä Lissabonin ydinkeskustasta Baixasta, joten lentoasemalta pääsee nopeasti ja helposti omalle hotellille. Lissabonin lentoasemalla on kaksi terminaalia, joista kakkosterminaali on lähinnä halpalentoyhtiöiden käytössä. Terminaalirakennusten välillä kulkee maksuton bussiyhteys.

Lissabonin metron punaisen linjan pääteasema sijaitsee lentoasemalla. Punainen linja tarjoaa suoran yhteyden esimerkiksi Orienten juna-asemalle sekä sen yhteydessä sijaitsevalle Parque das Naçõesin alueelle. Historialliseen keskustaan haluavien on vaihdettava metrolinjaa kerran. Alamedan asemalla voi vaihtaa punaiselta linjalta vihreälle linjalle, ja São Sebastiãon asemalla voi vaihtaa punaiselta linjalta siniselle linjalle. Sekä sininen että vihreä linja pysähtyvät Baixa-Chiadon asemalla ydinkeskustassa. Lisäksi Saldanhan asemalla voi vaihtaa punaiselta linjalta keltaiselle linjalle. Keltainen linja ei kuitenkaan mene ydinkeskustaan, vaan päättyy Raton asemalle Estrelan puiston lähellä. Lentoasemalta on myös useampi bussiyhteys keskustaan ja muihin paikkoihin Lissabonin sisällä, esimerkiksi Praça do Marquês de Pombalille. Lentobussi on hieman kalliimpi mutta myös nopeampi tapa siirtyä lentoasemalta keskustaan.

Koska lentoasema sijaitsee niin lähellä keskustaa, taksimatka on suhteellisen edullinen. Taksi on kätevä etenkin, jos matkaseurueeseen kuuluu useampi henkilö tai jos mukana on paljon matkatavaroita. Taksijono sijaitsee ykkösterminaalin saapumisaulan edessä. Lentoasemalta voi myös vuokrata auton. Autolla pääsee helposti Lissabonin kaikkiin osiin, mutta on hyvä muistaa, että Lissabonin liikenneruuhkat voivat joskus nostaa matka-aikaa huomattavasti. Parhaan vuokra-auton Lissabonissa varaat tietenkin helposti Expedian kautta.

Usein kysytyt kysymykset

Suosittuja lentoja kohteeseen Lissabonin alue

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 97 € yhdensuuntaisille lennoille ja 101 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air France
Vueling Airlines