Halvimmat lennot kohteeseen Malta

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Malta

Tietoja Maltasta

Lennot Maltalle

Malta on Välimerellä Italian eteläpuolella sijaitseva itsenäinen eurooppalainen saarivaltio. Maltan pääkaupunki Valletta on täynnä historiallisia kohteita aina antiikin ajoista lähtien, ja Malta onkin täydellinen kohde kaupunki- ja rantaloman yhdistämiseen. Juuri Maltan monipuolisuus on lisännyt sen suosiota matkailijoiden keskuudessa. Maltalla on myös kansainvälinen lentokenttä, joka yhdistää saaren muuhun Eurooppaan sekä Pohjois-Afrikkaan.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääsee helposti yhdellä välilaskulla Maltan kansainväliselle lentoasemalle, minkä lisäksi myös suoria lentoja saattaa olla tarjolla. Etenkin kesän sesonkiaikana lentotarjonta voi olla monipuolisempaa, mutta toisaalta lomakohteiden lentoyhteydet voivat muuttua nopeastikin. Halusitpa lentää Maltalle milloin ja mitä kautta tahansa, Expedia on paras paikka sopivan vaihtoehdon löytämiseksi.

Maltalla vallitsee kuiva välimerellinen ilmasto. Lämmintä voi toki olla keskellä talveakin, mutta jos suunnitelmissa on rantaloma, matka kannattaa tehdä kesäkuukausien aikana touko–syyskuussa, jolloin saarella on yleensä kuumaa ja kuivaa. Kesäkuukausina tosin myös lennot voivat olla hieman kalliimpia ja hotellit täydempiä, eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Kaikesta huolimatta Malta on suosittu kohde myös talvikuukausina, kun muualla Euroopassa on kylmää ja kosteaa.

Maltan pääkaupunki Valletta on todellinen kulttuurikohteiden aarreaitta. Valletta ja sen 320 historiallista muistomerkkiä ovat Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungissa on muun muassa 1500-luvulta peräisin oleva katedraali. Toinen tärkeä kulttuurikohde on Mdinan vanhakaupunki. Lisäksi Maltalla on lukuisia upeita hiekkarantoja, joiden vesi pysyy lämpimänä pitkälle syksyyn.

Lentäminen Suomesta Maltalle

Välilaskulliset lennot Suomesta Maltalle kestävät lyhimmillään noin kuusi tuntia. Jos onnistut löytämään suoran lennon, matka-aika on noin tunnin lyhyempi. Malta on nykyään Euroopan unionin jäsen ja kuuluu Schengen-alueeseen, joten passitarkastuksia ei rajalla ole. Matkustajilta vaaditaan kuitenkin matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Maltan rahayksikkö on euro, joten rahaa ei tarvitse vaihtaa.

Lennot Maltan kansainväliselle lentoasemalle

Maltan kansainvälinen lentoasema sijaitsee Maltan pääsaaren keskiosissa, Luqan ja Gudjan kylien välissä, noin 5 kilometrin päässä pääkaupunki Vallettasta. Se palvelee lähinnä eurooppalaisia matkustajia, mutta sieltä on myös säännöllisiä sekä kausittaisia yhteyksiä Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-itään. Lisäksi lentoasema vastaanottaa monia charter-lentoja. Lentoasema on Air Maltan kotikenttä, ja se palvelee muutamia miljoonia matkustajia vuosittain.

Lentoasemalta on suoria linja-autoyhteyksiä moniin pääsaaren kyliin ja kaupunkeihin sekä myös satamiin, joista on lauttayhteyksiä muun muassa Maltan toiseksi suurimmalle saarelle Gozoon. Tarjolla on sekä pikavuoroja että paikallisbusseja. Matka linja-autolla Vallettaan taittuu suunnilleen 15 minuutissa. Taksi on toinen vaihtoehto päästä perille, etenkin, jos oma hotelli ei sijaitse linja-autoreittien varrella. Lentoasemalla on luonnollisesti myös autonvuokrauspisteitä, joten jos haluat valita itse omat reittisi, voit vuokrata auton ja lähteä itse tien päälle. Vuokraamalla auton pääset todellakin tutustumaan Maltan joka kolkkaan, sillä saarivaltio on pinta-alaltaan pieni ja etäisyydet ovat lyhyitä.

Expedian avulla voit varata lennot jo tänään ja päästä Maltalle nauttimaan historian havinasta ja kauniista rannoista! Varaa samalla hotellihuone, esimerkiksi Gozon saarelta. Myös auton vuokraaminen on mahdollista, jos haluat tutustua Maltaan omien aikataulujesi mukaisesti.

Suosittuja lentoja kohteeseen Malta

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.