Halvat lennot Mekka

Halvimmat lennot kohteeseen Mekka

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 128 € yhdensuuntaisille lennoille ja 415 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Qatar Airways
Etihad Airways
Ethiopian Airlines
Turkish Airlines
Qatar Airways
Qatar Airways
Qatar Airways

Lisätietoja – Mekka

Tietoja Mekasta

Lennot Mekkaan

Mekka sijaitsee Saudi-Arabian länsiosassa Hijazin maakunnassa. Lento Mekkaan matkustettaessa on kätevintä hankkia noin 70 kilometrin päässä sijaitsevan Jeddan kaupungin lentoasemalle, jonne Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja päivittäin. Expedian kautta löydät kätevästi lentotarjoukset Mekkaan suuntautuville matkoillesi ja voit samalla helposti varata myös hotellin Mekasta.

Mekka on islaminuskoisten pyhin kaupunki, eikä kaupungin rajojen sisäpuolelle saa astua muut kuin islaminuskoiset. Kaupungin tärkein pyhiinvaelluskohde on Kaaban musta kivi, jonka uskotaan pudonneen maahan taivaasta. Myös islamin pyhin ja suurin moskeija Masjid al-Haram sijaitsee kaupungissa. Kaupungissa ei ole julkista paikallisliikennettä edes pyhiinvaelluskausina, joten auton vuokraaminen omaan käyttöön voi olla hyvä ratkaisu. Expedian kautta löydät kätevästi autovuokraamot Mekasta. Autoa vuokrattaessa on syytä huomioida, että naiset eivät saa ajaa Saudi-Arabiassa.

Lentäminen Suomesta Mekkaan

Kaupungilla on oma pieni lentoasemansa, mutta kansainvälisiä lentoja Mekkaan lennetään vain harvoin. Helpointa on matkustaa noin 70 kilometrin päässä Saudi-Arabian rannikolla sijaitsevan Jeddan lentoasemalle, josta voit jatkaa matkaasi usein liikennöivillä junilla, linja-autoilla, taksilla tai itse ajaen. Helsinki-Vantaan lentoasemalta on saatavilla useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Jeddan lentoasemalle päivittäin. Voit lentää myös esimerkiksi Medinan tai Ta’ifin lentoasemille, joille lennetään Suomesta yhden välilaskun sisältäviä lentoja hieman harvemmin. Ilman välilaskua lento Suomesta Jeddaan kestään noin 7–8,5 tuntia, mutta lentojen kokonaiskestot vaihtelevat paljon. Expedian avulla vertailet helposti lentoja ja varaat itsellesi sopivimmat lentoliput Mekkaan suuntautuvalle matkallesi. Lentojen hinnoissa voit myös säästää varaamalla pakettimatkan Mekkaan.

Saudi-Arabiaan matkustavalta vaaditaan 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen voimassa oleva passi ja viisumi, jonka saamiseksi tarvitaan virallinen kutsu Saudi-Arabiasta. Saudi-Arabian valuutta on rial (SAR).

Lennot Mekkaan Jeddan lentoasemalle

Parhaimmat yhteydet Suomesta islaminuskoisten pyhimpään kaupunkiin matkustettaessa suuntautuvat Jeddaan, jonne on Helsinki-Vantaan lentoasemalta valittavana useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja päivittäin. Punaisenmeren rannalla sijaitsevasta Jeddasta pääsee helposti kulkemaan kaupunkiin julkisilla, taksilla tai itse ajaen. Matkustustavasta riippuen matkaan kuluva aika vaihtelee, mutta esimerkiksi autolla ajettaessa matka kestää hieman yli tunnin ja linja-autolla noin kaksi tuntia. Jeddan lentoasemalta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä useiden kansainvälisten autovuokraamojen toimipisteet, mikäli haluat ajaa matkan itse.

Lennot Mekkaan Ta’ifin lentoasemalle

Voit halutessasi lentää myös Sarawat vuorilla sijaitsevan Ta’ifin lentoasemalle. Ta’ifin lentoasema sijaitsee suurin piirtein yhtä lähellä pyhää kaupunkia kuin Jeddan lentoasema, mutta Ta’ifiin lennetään yhden välilaskun sisältäviä lentoja Jeddaa huomattavasti harvemmin. Tätä artikkelia kirjoitettaessa Ta’ifin lentoasemalle lennetään keskimäärin kerran päivässä yhden välilaskun sisältävä lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta, sunnuntaita lukuun ottamatta. Ta’ifin kaupunki sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Mekasta. Matka kaupungista Mekkaan kestää bussilla hieman yli kaksi tuntia ja autolla noin puolitoista tuntia.

Lennot Mekkaan Medinan lentoasemalle

Voit valita lentokohteeksesi myös Medinan kansainvälisen lentoaseman. Medinaan matkustettaessa on huomioitava että kaupunkiin pääsevät vain islaminuskoiset. Medinaan lennetään yhden välilaskun sisältäviä lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Ta’ifin lentoasemaa useammin, myös sunnuntaisin. Matka Medinasta Mekkaan on kuitenkin huomattavasti pidempi kuin Jeddasta tai Ta’ifista. Välimatka Medinan lentoaseman ja kaupungin välillä on hieman yli 450 kilometriä. Autolla matka kestää noin neljä ja puoli tuntia. Medinan lentoasemalta on linja-autokuljetuksia kaupungin keskustaan, josta voi jatkaa matkaa linja-autolla kaupunkiin. Medinan lentoasemalta löytyy ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä sekä autovuokraamojen toimipisteitä terminaalista 1.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä niminen kohteen Mekka lentokenttä on?
Jos saavut tähän kohteeseen lentokoneella, sinun ei tarvitse valita mille lentokentälle laskeudut. Kohteessa Mekka on vain yksi lentoasema – Jedda, Saudi-Arabia (JED-Kuningas Abdulazizin kansainvälinen lentoasema).
Voinko lentää tällä hetkellä kohteeseen Mekka?
Tutustu COVID-19-matkustusneuvontasivuumme, jos haluat saada viimeisintä tietoa kohdetta Mekka koskevista tämänhetkisistä matkustusrajoituksista ennen matkaasi. Täältä saat tietoa muun muassa terveysviranomaisten tiedotteista ja karanteenivaatimuksista, ja näitä tietoja päivitetään jatkuvasti.
Mistä saan lisätietoa kohteeseen Mekka suuntautuvan lentoni muuttamisesta tai peruuttamisesta?
Saat lisätietoa kohteeseen Mekka suuntautuvan lentosi muuttamisesta tai peruuttamisesta asiakaspalveluportaalistamme.
Kuinka löydän halpoja lentoja kohteeseen Mekka joustavilla varausehdoilla?
Monet lentoyhtiöt sallivat sinun muuttaa lentoasi ilman muutosmaksua. Sinun tulee vain maksaa alkuperäisen ja valitsemasi uuden lennon hinnanerotus. Kun haet lentoja kohteeseen Mekka, voit valita hakuehdoksi “Ei muutosmaksuja” -suodattimen.
Mille kentälle kannattaa lentää kohteessa Mekka?
Jedda, Saudi-Arabia (JED-Kuningas Abdulazizin kansainvälinen lentoasema) sijaitsee noin 75 km:n päässä kohteen Mekka keskusta-alueelta.
Kuinka monta lentoyhtiötä lentää kohteeseen Mekka?
49 lentoyhtiötä tarjoaa lentoja kohteeseen Mekka noin 104 kentältä maailmanlaajuisesti.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Mekka?
Useimmiten kohteeseen Mekka matkustavien lentoyhtiö on Saudia, flyadeal tai flynas. Isoin osa näistä lennoista on lähtöisin kohteesta Al Olayan alue, ja Saudia operoi tällä reitillä useimmiten.
Kuinka monta suoraa lentoa lennetään kohteeseen Mekka?
Unohtumattoman loman suunnittelu kohteeseen Mekka on yksinkertaista, koska kaupunkiin operoidaan 1 931 suoraa lentoa joka viikko.
Mistä lähtevät suosituimmat lennot kohteeseen Mekka?
Riad, Al Olayan alue ja Dammam (DMS-Saptcon linja-autoasema) ovat erittäin suosittuja lähtölentoasemia kohteeseen Mekka matkustettaessa.
Miten kauan lento kohteen Mekka lentokentälle kestää?
Keskimääräinen lentoaika kohteiden Riad ja Mekka välillä on 1 tunti ja 29 minuuttia. Jos lähtöpaikkasi on Al Olayan alue, voit odottaa lentoajan olevan suunnilleen 1 tunti ja 43 minuuttia, ja 2 tuntia ja 9 minuuttia kohteesta Dammam (DMS-Saptcon linja-autoasema).
Kuinka voin varata halvimman lennon kohteeseen Mekka?
Kuten kuka tahansa kokenut matkailija voi sinulle kertoa, varauksen tekemistä ei kannata jättää viime hetkeen. Lippujen hinnat ovat yleensä kalliimmat mitä lähempänä lähtöpäivä on. Toinen hyvä tapa varmistaa paras mahdollinen tarjous on eri sivustojen hintojen vertailu. Jos määränpäässäsi on useita lentokenttiä, tarkista lippujen hinnat myös pienemmille lentoasemille. Ja viimeiseksi kannattaa varautua ostamaan lennot heti, kun löydät loistavan tarjouksen. Tarjoukset eivät ole yleensä voimassa kauaa! Tuurilla ja pienellä vaivalla löydät taatusti itsellesi sopivat lentoliput.
Kuinka selviän lennosta kohteeseen Mekka?
Kokosimme listan vinkkejä siitä, miten voit tehdä matkustamisesta mahdollisimman nautittavan kokemuksen. Vinkkiemme avulla pääset lentokentän turvatarkastuksesta läpi nopeasti ja olet kohteessa Mekka ennen kuin huomaatkaan.Mitä sinun kannattaa pakata käsimatkatavaroihin:

  • Matkustaminen voi olla miellyttävä kokemus, jos otat mukaasi oikeat tavarat. Ensiksi mukaan on hyvä pakata pari peruskosmetiikkatuotetta, kuten deodorantti ja hiusharja, ylimääräiset sukat ja jotain luettavaa. Seuraavaksi mukaan kannattaa ottaa kaikki elektroniset laitteet, laturit ja lääkkeet, sekä mahdollisesti niskatyyny. Älä myöskään unohda tärkeimpiä, eli passiasi, matkustusasiakirjoja sekä luottokorttiasi.

Älä pakkaa seuraavia käsimatkatavaroihisi:

  • Kannattaa varmistaa, että et ole pakannut mukaasi mitään teräviä esineitä. Muihin käsimatkatavaroissa kiellettyihin esineisiin kuuluvat räjähtävät tai helposti syttyvät aineet, kuten polttoaineet ja tulitikut, sekä nesteet ja geelit, jos niiden tilavuus on enemmän kuin 100 millilitraa.

Mitä lennolle kannattaa laittaa päälle:

  • Matkalle kannattaa laittaa päälle mahdollisimman mukavat vaatteet. Väljät ja hengittävät vaatteet ovat parhaita, ja kannattaa muistaa pakata mukaan myös takki, koska lentokoneen matkustamossa on yleensä kylmä. On hyvä idea laittaa jalkaan matalakantaiset ja tilavat kengät, koska jalkasi saattavat turvota matkan aikana. Piikkarit ja vaelluskengät kannattaa suosiolla jättää kotiin.
  • Pitkillä lennoilla voi olla riski saada syvä valtimotukos, joka on seurausta huonon verenkierron aiheuttamasta verihyytymästä. Jalkojen venyttely ja matkustamossa kävely niin usein kuin se on mahdollista ovat loistavia tapoja pienentää riskiä. Kannattaa myös käyttää tukisukkia tai -sukkahousuja lennon aikana.

Kuinka pääsen lentokentän turvallisuustarkastuksesta läpi nopeasti lentäessäni kohteeseen Mekka?
Jos olet varautunut hyvin ennen lentoasemalle saapumista, matkasi kohteeseen Mekka tulee olemaan helppo. Tutustu hyödyllisiin vinkkeihimme siitä, miten pääset turvallisuustarkastuksen läpi ilman ongelmia:

  • Varmista, että passisi ja maihinnousukorttisi ovat kädenulottuvilla. Ne pitää esittää ensimmäiseksi turvatarkastuksessa.
  • Kaikki tavarasi, kuten takkisi, vyösi, avaimesi ja muut taskuissasi olevat esineet, kuten kuulokkeet, pitää skannata. Helpota elämääsi ottamalla ne esiin ennen turvatarkastukseen menemistä.
  • Kaikki elektroniikka, kuten puhelin ja tietokone, pitää myös skannata erikseen.
  • Haluatko ottaa lomallesi mukaasi partavaahdon? Se ei ole mikään ongelma, kunhan tuote on korkeintaan 100 millilitran kokoisessa pakkauksessa ja pakattu läpinäkyvään minigrip-pussiin, voit ottaa sen mukaan lennolle käsimatkatavaroissasi.
  • Oikeantyyppiset kengät voivat säästää useita minuutteja lentoasemalla. Vaelluskengät pitää usein riisua jalasta ja läpivalaista erikseen. Kevyitä lenkkareita ei useimmiten läpivalaista erikseen.
  • Vältä pakkaamasta kiellettyjä tavaroita käsimatkatavaroihisi. Jos aiot ottaa mukaasi teräviä esineitä kuten taskuveitsiä tai työkaluja, pakkaa ne ruumaan menevään matkalaukkuun, koska niitä ei sallita matkustamoon.

Tietoa lennoista kohteeseen Mekka
KohdelentokenttäKuningas Abdulazizin kansainvälinen lentoasema
Kohdelentokentän IATA-koodiJED
KohdekaupunkiJedda
Lennon hinta414 €

Suosittuja lentoja kohteeseen Mekka

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 128 € yhdensuuntaisille lennoille ja 415 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines