Halvat lennot Mekka

Halvimmat lennot kohteeseen Mekka

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 416 € yhdensuuntaisille lennoille ja 663 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Etihad Airways
Etihad Airways
Finnair
Finnair
Finnair
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Finnair
Finnair
Finnair

Lisätietoja – Mekka

Tietoja Mekasta

Lennot Mekkaan

Mekka sijaitsee Saudi-Arabian länsiosassa Hijazin maakunnassa. Lento Mekkaan matkustettaessa on kätevintä hankkia noin 70 kilometrin päässä sijaitsevan Jeddan kaupungin lentoasemalle, jonne Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja päivittäin. Expedian kautta löydät kätevästi lentotarjoukset Mekkaan suuntautuville matkoillesi ja voit samalla helposti varata myös hotellin Mekasta.

Mekka on islaminuskoisten pyhin kaupunki, eikä kaupungin rajojen sisäpuolelle saa astua muut kuin islaminuskoiset. Kaupungin tärkein pyhiinvaelluskohde on Kaaban musta kivi, jonka uskotaan pudonneen maahan taivaasta. Myös islamin pyhin ja suurin moskeija Masjid al-Haram sijaitsee kaupungissa. Kaupungissa ei ole julkista paikallisliikennettä edes pyhiinvaelluskausina, joten auton vuokraaminen omaan käyttöön voi olla hyvä ratkaisu. Expedian kautta löydät kätevästi autovuokraamot Mekasta. Autoa vuokrattaessa on syytä huomioida, että naiset eivät saa ajaa Saudi-Arabiassa.

Lentäminen Suomesta Mekkaan

Kaupungilla on oma pieni lentoasemansa, mutta kansainvälisiä lentoja Mekkaan lennetään vain harvoin. Helpointa on matkustaa noin 70 kilometrin päässä Saudi-Arabian rannikolla sijaitsevan Jeddan lentoasemalle, josta voit jatkaa matkaasi usein liikennöivillä junilla, linja-autoilla, taksilla tai itse ajaen. Helsinki-Vantaan lentoasemalta on saatavilla useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Jeddan lentoasemalle päivittäin. Voit lentää myös esimerkiksi Medinan tai Ta’ifin lentoasemille, joille lennetään Suomesta yhden välilaskun sisältäviä lentoja hieman harvemmin. Ilman välilaskua lento Suomesta Jeddaan kestään noin 7–8,5 tuntia, mutta lentojen kokonaiskestot vaihtelevat paljon. Expedian avulla vertailet helposti lentoja ja varaat itsellesi sopivimmat lentoliput Mekkaan suuntautuvalle matkallesi. Lentojen hinnoissa voit myös säästää varaamalla pakettimatkan Mekkaan.

Saudi-Arabiaan matkustavalta vaaditaan 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen voimassa oleva passi ja viisumi, jonka saamiseksi tarvitaan virallinen kutsu Saudi-Arabiasta. Saudi-Arabian valuutta on rial (SAR).

Lennot Mekkaan Jeddan lentoasemalle

Parhaimmat yhteydet Suomesta islaminuskoisten pyhimpään kaupunkiin matkustettaessa suuntautuvat Jeddaan, jonne on Helsinki-Vantaan lentoasemalta valittavana useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja päivittäin. Punaisenmeren rannalla sijaitsevasta Jeddasta pääsee helposti kulkemaan kaupunkiin julkisilla, taksilla tai itse ajaen. Matkustustavasta riippuen matkaan kuluva aika vaihtelee, mutta esimerkiksi autolla ajettaessa matka kestää hieman yli tunnin ja linja-autolla noin kaksi tuntia. Jeddan lentoasemalta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä useiden kansainvälisten autovuokraamojen toimipisteet, mikäli haluat ajaa matkan itse.

Lennot Mekkaan Ta’ifin lentoasemalle

Voit halutessasi lentää myös Sarawat vuorilla sijaitsevan Ta’ifin lentoasemalle. Ta’ifin lentoasema sijaitsee suurin piirtein yhtä lähellä pyhää kaupunkia kuin Jeddan lentoasema, mutta Ta’ifiin lennetään yhden välilaskun sisältäviä lentoja Jeddaa huomattavasti harvemmin. Tätä artikkelia kirjoitettaessa Ta’ifin lentoasemalle lennetään keskimäärin kerran päivässä yhden välilaskun sisältävä lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta, sunnuntaita lukuun ottamatta. Ta’ifin kaupunki sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Mekasta. Matka kaupungista Mekkaan kestää bussilla hieman yli kaksi tuntia ja autolla noin puolitoista tuntia.

Lennot Mekkaan Medinan lentoasemalle

Voit valita lentokohteeksesi myös Medinan kansainvälisen lentoaseman. Medinaan matkustettaessa on huomioitava että kaupunkiin pääsevät vain islaminuskoiset. Medinaan lennetään yhden välilaskun sisältäviä lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Ta’ifin lentoasemaa useammin, myös sunnuntaisin. Matka Medinasta Mekkaan on kuitenkin huomattavasti pidempi kuin Jeddasta tai Ta’ifista. Välimatka Medinan lentoaseman ja kaupungin välillä on hieman yli 450 kilometriä. Autolla matka kestää noin neljä ja puoli tuntia. Medinan lentoasemalta on linja-autokuljetuksia kaupungin keskustaan, josta voi jatkaa matkaa linja-autolla kaupunkiin. Medinan lentoasemalta löytyy ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä sekä autovuokraamojen toimipisteitä terminaalista 1.

Usein kysytyt kysymykset

Suosittuja lentoja kohteeseen Mekka

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 416 € yhdensuuntaisille lennoille ja 663 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Etihad Airways
Turkish Airlines