Lennot - Saudi-Arabia alkaen 126 €

Saudi-Arabia: Suositut kaupungit

Halvimmat lennot kohteeseen Saudi-Arabia

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 126 € yhdensuuntaisille lennoille ja 294 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Saudi Arabian Airlines
Lufthansa
Saudi Arabian Airlines
Saudi Arabian Airlines
Egyptair

Matkaopas: matkat kohteeseen Saudi-Arabia

Tietoja Saudi-Arabiasta

Lennot Saudi-Arabiaan

Arabian niemimaalla Punaisenmeren ja Persianlahden välissä sijaitsevaan Saudi-Arabiaan on saatavilla lentoja Suomesta eri puolille maata. Suoria lentoja Saudi-Arabiaan ei ole Suomesta, mutta yhden välilaskun sisältäviä lentoja on runsaasti saatavilla. Expedian avulla etsit kätevästi eri lentovaihtoehtoja ja lentotarjouksia Saudi-Arabiaan. Lentojen lisäksi voit myös varata hotellin Saudi-Arabiasta.

Maa on voimakkaan islaminuskoinen, ja erityisesti muslimien pyhiinvaellusaikoina maan pyhät alueet täyttyvät matkailijoista. Tärkeimmät uskonnolliset kohteet ovat maan länsiosassa sijaitsevat muslimien pyhät kaupungit Mekka ja Medina. Sekä Mekan että Medinan kaupungin rajojen sisäpuolelle pääsevät vain islaminuskoiset. Maan pääkaupunki Riad sijaitsee maan keskiosassa suurten aavikoiden keskellä. Kaupungista löytyy paljon kiinnostavia museoita ja muistomerkkejä maan historiasta kiinnostuneille sekä erinomaiset ostosmahdollisuudet. Jos haluat tutustua maahan itse ajaen, löydät helposti autovuokraamot Saudi-Arabiasta Expedian kautta. Autoa vuokratessa on syytä huomioida, että naiset eivät saa ajaa autoa Saudi-Arabiassa. Ennen matkaa kannattaa tutustua etukäteen islaminuskoon ja sharia-lakiin sisältyviin rajoituksiin ja sääntöihin.

Lentäminen Suomesta Saudi-Arabiaan

Suomesta on saatavilla paljon yhden välilaskun sisältäviä lentoja eri puolille maata. Useita lentoja löytyy päivittäin esimerkiksi maan pääkaupungin Riadin lentoasemalle ja pyhien kohteiden lähettyvillä maan länsi-osassa sijaitseville Jeddan ja Medinan lentoasemille. Expedian kautta etsit helposti lentolippuja Saudi-Arabiaan. Ilman välilaskua lennot esimerkiksi Riadin lentoasemalle kestävät noin 7–9 tuntia riippuen lentoreitistä. Välilaskullisten lentojen hinnat ja kokonaiskestot vaihtelevat kuitenkin paljon. Expediasta löydät helposti halvat lentoliput Saudi-Arabiaan haluamaasi kohteeseen. Lentojen hinnassa voit myös säästää varaamalla pakettimatkan Saudi-Arabiaan.

Suomen kansalainen tarvitsee maahan matkustaessaan sekä 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen voimassa oleva passin että viisumin. Viisumin saamiseksi vaaditaan virallinen kutsu. Maan valuutta on rial (SAR).

Lennot Saudi-Arabiaan Riadin lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään päivittäin useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Riadin lentoasemalle. Lentoasema sijaitsee noin 35 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Koska lentoasemalta ei ole tarjolla julkisen liikenteen kuljetuksia kaupunkiin, on matka kuljettava joko taksilla tai itse ajaen. Ajomatka kestää liikenteestä riippuen noin 30–40 minuuttia. Riadin lentoasemalta löytyy useiden autonvuokrausfirmojen toimipisteet sekä ravintoloita, kauppoja ja hotelleja.

Lennot Saudi-Arabiaan Jeddan lentoasemalle

Riadin tavoin Jeddaan on päivittäin saatavilla useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Jeddan lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja välimatkan voi kätevästi kulkea linja-autolla, taksilla tai itse ajaen. Lentoasemalta kulkee linja-autoja Jeddan kaupungin keskustan lisäksi myös maan pyhiin kaupunkeihin Mekkaan ja Medinaan. Jeddan lentoasemalta löytyy ravintoloita, kauppoja ja useiden autovuokraamojen toimipisteet.

Lennot Saudi-Arabiaan Medinan lentoasemalle

Voit halutessasi lentää myös pyhän kaupungin Medinan kansainväliselle lentoasemalle. Medinaan matkustettaessa on huomioitava että kaupunkiin pääsevät vain islaminuskoiset. Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään päivittäin useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Medinaan. Medinan lentoasemalta on linja-autokuljetuksia kaupungin keskustaan. Vaihtoehtoisesti voit kulkea matkan joko taksilla tai itse ajaen. Medinan lentoasemalta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä autovuokraamojen toimipisteitä.

Lennot Saudi-Arabiaan Dammamin lentoasemalle

Maan itäisiin osiin matkustaessa lentokohteeksi kannattaa valita Dammamin lentoasema, jonne lennetään useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta päivittäin. Dammamin erittäin suuren lentoasema-alueen terminaalit sijaitsevat noin 40 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja matkan voi kulkea linja-autolla, taksilla tai itse ajaen. Lentoasemalta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä useiden kansainvälisten autovuokraamojen toimipisteet.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa lentoni kohteeseen Saudi-Arabia COVID-19:n takia?
Näppärä asiakaspalveluportaalimme tarjoaa tärkeää tietoa lentosi vaihtamisesta tai peruuttamisesta COVID-19:n vuoksi. On myös hyvä ajatus tarkistaa toivomasi lentoyhtiön ehdot ja rajoitukset ennen kuin ostat lentoliput.
Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Saudi-Arabia meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Me Expedialla olemme tehneet oikein urakalla töitä tarjotaksemme sinulle joustavimpia mahdollisia lentoja. Valitse vain “Joustavat muutoskäytännöt” -suodattimen alta “Ei muutosmaksua” varataksesi parhaat lennot kohteeseen Saudi-Arabia.
Mitä yleisiä asioita COVID-19-pandemian aikana kohteeseen Saudi-Arabia matkustavien tulisi tietää?
Koronaviruspandemian seurauksena tulleet säännöt, rajoitukset ja turvallisuuskäytännöt ovat muuttaneet tämänpäivän matkailua. Tässä on muutama hyödyllinen vinkki, jotka sinun kannattaa lukaista ennen kuin vierailet kohteessa Saudi-Arabia:

 • Ota selvää sekä kohteesi että lähtöpaikkasi mahdollisista matkustusrajoituksista ennen kuin varaat lennon. Tarkista myös, onko sinun noudatettava saapuessasi jonkinlaisia käytäntöjä, kuten otettava COVID-19-testi.
 • Sinun on käytettävä kasvomaskia koko matkan ajan, myös lentokentän turvatarkastuksessa. Lentoaseman viranomainen pyytää sinua jossakin vaiheessa siirtämään maskiasi henkilöllisyyden varmistamista varten.
 • Tartuntojen välttämiseksi sinun tulee asettaa tarkastuskorttisi skannerin päälle itse ja nostaa se sitten ylös tarkistettavaksi. Älä ojenna tarkastuskorttiasi suoraan lentoaseman työntekijälle.
 • Matkustajat voivat ottaa käsimatkatavaroihin käsihuuhdetta korkeintaan 100 ml. Käsihuuhde tulee poistaa käsimatkatavaroista väliaikaisesti turvatarkastuksen aikana.
 • Pistä henkilökohtaiset tavarat (kuten avaimet, lompakko ja puhelin) turvatarkastuksessa tavarakaukalon sijaan käsimatkatavaroihin, jotta turvatarkastuslinjastolla kulkee mahdollisimman vähän käsittelyä tarvitsevia esineitä.
 • Pakkaa ruokatarvikkeesi läpinäkyvään muovipussiin ja pistä myös ne tavarakaukaloon. Kun otat ruokasi pois käsimatkatavaroista, on paljon epätodennäköisempää, että lentoaseman työntekijä joutuu koskemaan laukkuusi tarkistaakseen sen.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Saudi-Arabia?
Expedian avulla saat joka kerta huipputarjouksen, mutta “Joustavat päivämäärät” -ominaisuutemme tekee siitä entistäkin helpompaa. Anna haluamasi matkapäivät ja napsauta sitten yläpuolella olevaa “Joustavat päivämäärät” -linkkiä verrataksesi läheisten päivien hintoja. 294 € oli kohteeseen Saudi-Arabia menevän lennon halvin hinta viimeisten seitsemän päivän aikana.
Kuinka paljon lento kohteeseen Saudi-Arabia maksaa?
Jos olisit varannut itsellesi kohteesta Helsinki (HEL) lähtevän yhdensuuntaisen lentomatkan, olisit voinut löytää edukkaan lentolipun viimeisten seitsemän päivän aikana hintaan 126 €. Menopaluulento kohteeseen Saudi-Arabia maksoi saman ajanjakson aikana 294 € – 639 €.
Mitkä ovat kohteen Saudi-Arabia suosituimmat lentokentät?
Jos laskeudut millekään näistä johtavista kohteen Saudi-Arabia lentokentistä, voit kätevästi tutustua kaikkeen, mitä tämä tunnettu alue tarjoaa:

 • Riad (RUH-Kuningas Khaledin kansainvälinen lentokenttä) – 6913 lentoa kuukaudessa.
 • Jedda, Saudi-Arabia (JED-Kuningas Abdulazizin kansainvälinen lentoasema) – 6292 lentoa kuukaudessa.
 • Dammam (DMM-Kuningas Fahdin kansainvälinen lentokenttä) – 2648 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Saudi-Arabia?
Viimeisten seitsemän päivän aikana lentoliput maksoivat noin 294 € – 639 €. Tutustu mahtaviin tarjouksiimme kohteessa Saudi-Arabia, varaa liput ja ala pakata laukkujasi.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Saudi-Arabia?
Halvin ajankohta varata lentoliput kohteeseen Saudi-Arabia on lokakuussa, kun taas kalleimmat ajankohdat ovat kesän ja talven loma-ajat. Kannattaa välttää varauksen tekoa näille ajoille, jos olet matkalla pienemmällä budjetilla.
Kuinka kauan lento kohteeseen Saudi-Arabia kestää?
Jotta saisit jonkinlaisen käsityksen siitä, miten monta tuntia kohteeseen Saudi-Arabia lentäminen kestää, katso näiden tunnettujen kotimaan reittien keskimääräiset lentoajat:

 • Jedda, Saudi-Arabia (JED-Kuningas Abdulazizin kansainvälinen lentoasema) → Riad (RUH-Kuningas Khaledin kansainvälinen lentokenttä): 1 tunti ja 36 minuuttia
 • Abha (AHB) → Riad (RUH-Kuningas Khaledin kansainvälinen lentokenttä): 1 tunti ja 38 minuuttia
 • Dammam (DMM-Kuningas Fahdin kansainvälinen lentokenttä) → Riad (RUH-Kuningas Khaledin kansainvälinen lentokenttä): 1 tunti ja 8 minuuttia

Mitkä ovat parhaat aktiviteetit kohteessa Saudi-Arabia?

 • Kulturelli ja energinen Riad on hyvä paikka aloittaa lomasi kohteessa Saudi-Arabia. Tutustu mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kuten Al Batha Market, käy ostoksilla tai nauti tämän kaupungin laajasta ruokatarjonnasta sen useissa ruokapaikoissa. Valinta on sinun!
 • Kun järjestät matkasi aktiviteetteja, on hyvä muistaa, että kohteessa Riad on yleisesti ottaen aavikkoilmasto. Kannattaa aina kuitenkin tarkistaa säätiedotteet ennen lomaa, jotta tiedät, mitä odottaa.
 • Al Kharj, joka sijaitsee noin 95 km kaakkoon kohteesta Riad, kannattaa myös lisätä listalle. Tämän kohteen tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi Alkredes City – muista vierailla vähintään täällä!

Suosittuja lentoja kohteeseen Saudi-Arabia

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Pegasus Airlines