Tärkeää: tässä kohteessa saattaa olla käytössä COVID-19:ään liittyviä rajoituksia, jotka saattavat vaikuttaa majoittumiseen. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

Lennot - Saudi-Arabia alkaen 415 €

Parhaat kaupungit kohteessa Saudi-Arabia

Halvimmat lennot kohteeseen Saudi-Arabia

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 415 € yhdensuuntaisille lennoille ja 629 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Etihad Airways
Etihad Airways
Finnair
Finnair
KLM
Finnair
Finnair
Aegean
Etihad Airways
Etihad Airways
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Turkish Airlines
Lufthansa
Lufthansa

Matkaopas: matkat kohteeseen Saudi-Arabia

Tietoja Saudi-Arabiasta

Lennot Saudi-Arabiaan

Arabian niemimaalla Punaisenmeren ja Persianlahden välissä sijaitsevaan Saudi-Arabiaan on saatavilla lentoja Suomesta eri puolille maata. Suoria lentoja Saudi-Arabiaan ei ole Suomesta, mutta yhden välilaskun sisältäviä lentoja on runsaasti saatavilla. Expedian avulla etsit kätevästi eri lentovaihtoehtoja ja lentotarjouksia Saudi-Arabiaan. Lentojen lisäksi voit myös varata hotellin Saudi-Arabiasta.

Maa on voimakkaan islaminuskoinen, ja erityisesti muslimien pyhiinvaellusaikoina maan pyhät alueet täyttyvät matkailijoista. Tärkeimmät uskonnolliset kohteet ovat maan länsiosassa sijaitsevat muslimien pyhät kaupungit Mekka ja Medina. Sekä Mekan että Medinan kaupungin rajojen sisäpuolelle pääsevät vain islaminuskoiset. Maan pääkaupunki Riad sijaitsee maan keskiosassa suurten aavikoiden keskellä. Kaupungista löytyy paljon kiinnostavia museoita ja muistomerkkejä maan historiasta kiinnostuneille sekä erinomaiset ostosmahdollisuudet. Jos haluat tutustua maahan itse ajaen, löydät helposti autovuokraamot Saudi-Arabiasta Expedian kautta. Autoa vuokratessa on syytä huomioida, että naiset eivät saa ajaa autoa Saudi-Arabiassa. Ennen matkaa kannattaa tutustua etukäteen islaminuskoon ja sharia-lakiin sisältyviin rajoituksiin ja sääntöihin.

Lentäminen Suomesta Saudi-Arabiaan

Suomesta on saatavilla paljon yhden välilaskun sisältäviä lentoja eri puolille maata. Useita lentoja löytyy päivittäin esimerkiksi maan pääkaupungin Riadin lentoasemalle ja pyhien kohteiden lähettyvillä maan länsi-osassa sijaitseville Jeddan ja Medinan lentoasemille. Expedian kautta etsit helposti lentolippuja Saudi-Arabiaan. Ilman välilaskua lennot esimerkiksi Riadin lentoasemalle kestävät noin 7–9 tuntia riippuen lentoreitistä. Välilaskullisten lentojen hinnat ja kokonaiskestot vaihtelevat kuitenkin paljon. Expediasta löydät helposti halvat lentoliput Saudi-Arabiaan haluamaasi kohteeseen. Lentojen hinnassa voit myös säästää varaamalla pakettimatkan Saudi-Arabiaan.

Suomen kansalainen tarvitsee maahan matkustaessaan sekä 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen voimassa oleva passin että viisumin. Viisumin saamiseksi vaaditaan virallinen kutsu. Maan valuutta on rial (SAR).

Lennot Saudi-Arabiaan Riadin lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään päivittäin useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Riadin lentoasemalle. Lentoasema sijaitsee noin 35 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Koska lentoasemalta ei ole tarjolla julkisen liikenteen kuljetuksia kaupunkiin, on matka kuljettava joko taksilla tai itse ajaen. Ajomatka kestää liikenteestä riippuen noin 30–40 minuuttia. Riadin lentoasemalta löytyy useiden autonvuokrausfirmojen toimipisteet sekä ravintoloita, kauppoja ja hotelleja.

Lennot Saudi-Arabiaan Jeddan lentoasemalle

Riadin tavoin Jeddaan on päivittäin saatavilla useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Jeddan lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja välimatkan voi kätevästi kulkea linja-autolla, taksilla tai itse ajaen. Lentoasemalta kulkee linja-autoja Jeddan kaupungin keskustan lisäksi myös maan pyhiin kaupunkeihin Mekkaan ja Medinaan. Jeddan lentoasemalta löytyy ravintoloita, kauppoja ja useiden autovuokraamojen toimipisteet.

Lennot Saudi-Arabiaan Medinan lentoasemalle

Voit halutessasi lentää myös pyhän kaupungin Medinan kansainväliselle lentoasemalle. Medinaan matkustettaessa on huomioitava että kaupunkiin pääsevät vain islaminuskoiset. Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään päivittäin useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Medinaan. Medinan lentoasemalta on linja-autokuljetuksia kaupungin keskustaan. Vaihtoehtoisesti voit kulkea matkan joko taksilla tai itse ajaen. Medinan lentoasemalta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä autovuokraamojen toimipisteitä.

Lennot Saudi-Arabiaan Dammamin lentoasemalle

Maan itäisiin osiin matkustaessa lentokohteeksi kannattaa valita Dammamin lentoasema, jonne lennetään useita yhden välilaskun sisältäviä lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta päivittäin. Dammamin erittäin suuren lentoasema-alueen terminaalit sijaitsevat noin 40 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja matkan voi kulkea linja-autolla, taksilla tai itse ajaen. Lentoasemalta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä useiden kansainvälisten autovuokraamojen toimipisteet.

❓ Voinko peruuttaa lentoni koronaviruksen (COVID-19) takia, jos matkakohteeni on Saudi-Arabia?

✔️ Peruutuskäytännöt vaihtelevat kumppaneittain, mutta monet niistä kattavat matkat epidemia-alueille. Päivämäärät ja matkakohteet muuttuvat jatkuvasti, kun tilanteesta saadaan uusia tietoja, joten matkailijoiden kannattaa tarkistaa tulevan matkan peruutusmahdollisuus lentoyhtiöltään. Asiakaspalveluportaalissamme voit ottaa selvää, mitkä käytännöt koskevat lentoasi kohteeseen Saudi-Arabia.


❓ Mikä on paras tapa löytää joustavilla muutoskäytännöillä varustettuja halpoja lentoja kohteeseen Saudi-Arabia?

✔️ Koronaviruksen (COVID-19) takia monet luotetuista lentoyhtiökumppaneistamme antavat tietyille uusille varauksille kohteeseen Saudi-Arabia maksuttoman muutosoikeuden, joten harkitse näiden lentoyhtiöiden suodattamista hakiessasi halpoja lentoja kohteeseen Saudi-Arabia!


❓ Mitä yleisiä vinkkejä on olemassa kohteeseen Saudi-Arabia koronavirusepidemian (COVID-19) aikana matkustaville?

✔️ Useimmat hotellimme kohteessa Saudi-Arabia tarjoavat ilmaisen peruutuksen, joten harkitse hyvitettävän hotellin varausta ei-hyvitettävän sijaan. Tunnistat ne hakutuloksissa ”Ilmainen peruutusoikeus” -merkinnästä. Hinnat voivat vaihdella, mutta mielestämme tärkeintä tällä hetkellä on joustavuus.


✔️ Ostaessasi lentolippuja kohteeseen Saudi-Arabia muista tarkistaa niiden ehdot, koska joitakin lippuja ei voi muuttaa tai muutoksesta veloitetaan tuntuva maksu. Lue lippusi ehdot ja rajoitukset ennen ostamista