Pääosion alkuosa
Menopaluumatkan kuvake
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Halvimmat lennot kohteeseen Melbourne

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Suosittuja lentoja kohteeseen Melbourne

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Tietoa Melbournesta

Australian kaakkoisrannikolla sijaitseva Melbourne on maan toiseksi suurin kaupunki, joka on eurooppalaisen tunnelmansa ansiosta erinomainen aloitusetappi Australian seikkailulle. Australian kulttuuripääkaupunkina tunnetusta Melbournesta löytyy runsaasti taidegallerioita sekä mahdollisuuksia käydä katsomassa teatteria tai konsertteja. Melbourne on moderni kaupunki pilvenpiirtäjineen, mutta kaupungin asukkaat osaavat ottaa rennosti, ja heitä tapaakin runsaasti alueen kauniilla hiekkarannoilla sekä tyylikkäissä kahviloissa ja baareissa. Seuraavasta saat lisätietoa, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelet lentoja Melbourneen.

Lento Melbourniin: järjestelyt ennen matkaa

Vuodenajat ovat eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitsevassa Australiassa päinvastaiset Suomeen verrattuna, joten Melbournen lento kannattaa ajoittaa talvikaudelle, jolloin eteläisestä Australiasta ei auringonpaistetta puutu. Melbourne onkin loistava aurinkolomakohde, sillä kaupungissa paistaa aurinko keskimäärin 300 päivänä vuodessa. Jos kovat helteet ja turistimassat eivät houkuttele, ajoita matkasi syksylle tai keväälle, jolloin Melbournen sää on miellyttävämpi. Lentoliput Melbourneen kannattaa ostaa hyvissä ajoin, mielellään pari kuukautta ennen lähtöä.

Kun suunnittelet lomaa maapallon toiselle puolen Australiaan, muista varata matkantekoon runsaasti aikaa. Suomen ja Melbournen välinen aikaero on kahdeksan tuntia, minkä lisäksi lento Helsingistä Sydneyyn kestää yleensä vähintään vuorokauden, mutta yleensä lähemmäs puolitoista vuorokautta. Suoria lentoja Melbourneen ei ole saatavilla Suomesta, joten varaudu ainakin yhteen välilaskuun matkan varrella. Koneenvaihdot Suomesta Melbourneen tapahtuvat yleensä jollain Euroopan suurimmista lentokentistä ja/tai jollain itäisen Aasian lentokentistä.

Muista myös Melbournen lomaa suunnitellessasi, että tarvitset viisumin Australiaan matkustamista varten. Kätevintä on hankkia internetistä eVisitor-viisumi, jonka avulla voit oleskella maassa kahdentoista kuukauden sisällä kolme kuukautta kerrallaan.

Saapuminen Melbourneen

Melbournen lentosi laskeutuu Melbournen lentoasemalle (MEL), jota kutsutaan myös Tullamarinen lentoasemaksi. Tämä Australian toiseksi vilkkain lentokenttä on Melbournen ja sitä ympäröivän alueen ainoa kansainvälinen lentokenttä. Melbournen lentoasema sijaitsee vain 23 kilometrin päässä Melbournen keskustasta luoteeseen, ja lentokentältä onkin hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet keskustaan niin bussilla kuin junallakin. Kaikki kentän terminaalit ovat lähellä toisiaan, joten voit siirtyä terminaalista toiseen jalan.

Kätevin tapa matkustaa Melbournen lentokentältä keskustaan on käyttää SkyBus-kuljetuspalvelua. SkyBus lähtee lentokentältä 10 minuutin välein kaikkina päivinä vuorokauden ympäri. Voit ostaa lippusi etukäteen internetistä tai bussista. Skybusilla matka keskustan Southern Cross Stationille kestää 20–40 minuuttia. Melbournen kentältä keskustaan operoi myös muita bussikuljetuspalveluita, joista löydät lisätietoa lentoaseman sivustolta. Näiden lisäksi jotkin hotellit tarjoavat kuljetuspalveluita lentokentältä, joten tarkista asia etukäteen hotellistasi Melbournessa.

Pääset edullisesti Melbournen keskustaan myös hyppäämällä ensin lentokentältä julkisen liikenteen bussiin 901 ja vaihtamalla sitten 20 minuutin matkan jälkeen Broadmeadowsin asemalla junaan, jolla matka junalla Melbournen liikekeskustassa sijaitsevalle Flinders Streetille kestää 40 minuuttia. Tämä palvelu kulkee 15 minuutin välein viikolla ja puolen tunnin välein öisin ja viikonloppuisin. Terminaali 4:n luota lähtevät bussilinjat 478, 479 ja 482 kulkevat Airport West Shopping Centren luokse, jolta voit vaihtaa kaupunkiin menevään raitiovaunuun. Julkisen liikenteen käyttö on erityisen halpaa Myki-matkakortilla, jonka voit ostaa terminaaleissa olevista automaateista.

Nopein, mutta samalla myös hintavin vaihtoehto päästä lentokentältä kaupunkiin on hypätä taksin kyytiin. Voit myös ajaa itse kaupunkiin hankkimalla vuokra-auton Melbournen lentokentältä ja suuntaamalla sitten Tullamarine Freewaytä pitkin keskustaan. Autonvuokrauksen ansiosta sinulla on myös suurempi vapaus tutustua Melbournea ympäröivään alueeseen ja lähteä vaikka pidemmälle Australian road tripille! Kaupungin sisällä kätevin tapa liikkua paikasta toiseen on kuitenkin raitiovaunu, minkä lisäksi voit hyödyntää edullisen julkisen liikenteen busseja ja junia.

Tietoa lennoista kohteeseen Melbourne

Kohdelentokenttä Tullamarine
Kohdelentokentän IATA-koodi MEL
Kohdekaupunki Melbourne