Lennot - Australia

Australia: Suositut kaupungit

Tietoa Australiasta

Lennot Australiaan

Australia on valtava maa ja maanosa, joka tarjoaa kaikkea mitä ikinä vain voit kuvitella: moderneja suurkaupunkeja kuten Sydney ja Melbourne, täysin ainutlaatuista luontoa ja eläimistöä sekä tietenkin rantalomailua vuoden ympäri. Sen lisäksi Australia tarjoaa aivan oman kulttuurin, historian ja äärimmäisen mielenkiintoisen alkuperäiskulttuurin – lyömättömiä ostosmahdollisuuksia ja herkullisia makuelämyksiä unohtamatta. Varaa halvat lennot Australiaan kohtaamaan kokonaan uusi maanosa!

Lennot Australiaan

Helsinki-Vantaalta ei ole suoria lentoja Australiaan. Sinne pääsee kuitenkin yhdellä välilaskulla Hongkongin, Singaporen tai Bangkokin kautta ja näiden lentojen kokonaislentoajat saattavat jäädä jopa alle 25 tunnin! Kokonaismatka-aika riippuu luonnollisesti välilaskujen pituudesta, johon kannattaa kiinnittää ensisijainen huomio näin pitkää lentoa varatessa. Australian lentojen välilaskupaikka on usein Changin kansainvälinen lentoasema (SIN) Singaporessa tai Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema (BKK) Bangkokissa, Thaimaassa.

Finnairin Australian lennot tekevät välilaskun Hongkongissa. Tämän lennon liikennöi Cathay Pacific Airways. Toinen nopea, Finnairin liikennöimä lento Australiaan on Qantas Airwaysillä Singaporen kautta. Jos etsit viime hetken lähtöjä tai mahdollisimman halpaa matkaa, voit varata lentoliput Australiaan kahdella välilaskulla vaikkapa British Airwaysin kyydissä Lontoon ja Singaporen kautta. Näiden lentojen kokonaislentoaika on toki hieman pitempi. On ehkä hyvä muistaa, että kaikki Helsinki-Vantaalta lähtevät lennot Australiaan lennetään yöllä.

Lento Australiaan saapuu useimmiten Sydneyn kansainväliselle lentoasemalle, joka tunnetaan myös nimellä Kingsford Smithin kansainvälinen lentoasema (SYD). Se on yksi maailman vanhimmista edelleen toiminnassa olevista lentokentistä ja sijaitsee vain kymmenisen kilometriä Sydneyn keskustasta. Jos aiot matkustella pääkaupungin ulkopuolella, vuokraa auto Australiassa. Voit tehdä sen suoraan kentältä tai vasta kaupungissa. Muista kuitenkin että Australiassa on vasemmanpuolinen liikenne. Australian rahayksikkö on Australian dollari. Ilman autoa kentältä kaupunkiin pääsee kätevimmin Airport Link -junalla. Voit toki ottaa kentältä myös taksin. Älä kuitenkaan ylläty jos mittarin taksaan tulee muutama dollari lisää tietullimaksuja.

Lennot Australiaan talvilomalle

Varaa hotelli Australiassa hyvissä ajoin etukäteen, sillä suurimmissa kaupungeissa on aina paljon turisteja ja hinnat nousevat sesonkien lähestyessä. Muista tarkistaa myös lentotarjoukset Australiaan hyvissä ajoin etukäteen, sillä mannertenvälisten lentojen hinnat kallistuvat sitä mukaa, mitä lähempänä lähtöpäiväsi on. Lennot Australiaan ovat halvimmillaan loka- ja marraskuussa.

Australiassa on kesä joulukuusta helmikuun lopulle ja talvi kesäkuusta elokuun loppuun. Tiheimmin asuttu Etelä-Australia kuuluu lauhkean vyöhykkeen ilmastoon ja kesällä sää voi olla siellä jopa tuskaisen helteinen. Maan pohjoisimmassa osassa – missä sijaitsevat Australian sademetsät – ilmasto on trooppinen. Suurinta osaa Australian mannerta peittävillä, laajoilla savannialueilla vallitsee aavikkoilmasto. Vaikka kesä on Australiassa sesonkia ja parasta matkustusaikaa Suomen talvea pakoon lähtevälle, kannattaa muistaa että sää Pohjois- ja Luoteis-Australiassa on välillä myrskyinen ja että trooppiset pyörremyrskyt osuvat Australiaan pari kertaa vuodessa. Myös syksy ja kevät ovat säiden puolesta miellyttäviä vuodenaikoja matkustaa Australiassa – ja turisteja on silloin vähemmän.

Lento Australiaan yhdistetylle luonto- ja kaupunkilomalle

Australialainen luonto on täynnä erikoisuuksia, esimerkkinä eukalyptuspuut tai mantereen runsas pussieläinten lajisto, johon kuuluu yli 50 kengurulajia sekä koala ja vompatti. Maan erikoiseen eläimistöön lukeutuu myös vesinokkaeläin. Voit tutustua Australian mielenkiintoiseen luontoon ja näihin eläinystäviin maan lukuisissa luonnonpuistoissa.

Suurin osa Australian noin 20,4 miljoonasta asukkaasta asuu maan suurissa rannikkokaupungeissa. Näistä mielenkiintoisimpia ovat väestöltään neljämiljoonainen Sydney, jonka vetovoima perustuu arkkitehtuurisiin mestariteoksiin, rentoon ilmapiiriin ja persoonallisiin kaupunginosiin. Väkiluvultaan seuraavaksi suurimmassa Melbournessa voit käydä seuraamassa Australian avointen tennisturnausta ja Formula 1 -osakilpailua sekä imemässä sisääsi todellista kaupunkikulttuuria. Näiden lisäksi Brisbane, länsirannikolla sijaitseva Perth ja idyllinen Adelaide ovat Australian loman tärkeimpiä kaupunkikohteita.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa lentoni kohteeseen Australia COVID-19:n takia?
Kätevä asiakaspalveluportaalimme tarjoaa tärkeitä tietoja lentosi peruuttamisesta tai vaihtamisesta COVID-19:n vuoksi. On myös hyvä idea käydä läpi toivomasi lentoyhtiön ehdot ja rajoitukset ennen kuin ostat lentoliput.
Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Australia meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Me Expedialla olemme ahkeroineet oikein urakalla tarjotaksemme sinulle markkinoiden joustavimpia lentoja. Valitse vain “Joustavat muutoskäytännöt” -kohdan alapuolelta “Ei muutosmaksua” varataksesi täydellisen lennon kohteeseen Australia.
Mitä yleisiä asioita COVID-19-pandemian aikana kohteeseen Australia matkustavien tulisi tietää?
Koronaviruspandemian seurauksena tulleet tiukat turvallisuuskäytännöt ovat muuttaneet tämänpäivän matkailua. Tässä on muutama näppärä neuvo, joihin sinun kannattaa tutustua ennen kuin suuntaat kohteeseen Australia:

 • Ota selvää sekä kohteesi että lähtöpaikkasi mahdollisista matkustusrajoituksista ennen kuin teet lentovarauksen. Tarkista myös, onko sinun noudatettava saapuessasi jonkinlaisia vaatimuksia, kuten pysyttävä pakollisessa karanteenissa.
 • Vaatimusten mukaan sinun on käytettävä kasvomaskia lentokentällä, myös lentokentän turvatarkastuksessa. Lentokentän viranomainen neuvoo sinua jossain vaiheessa siirtämään maskiasi henkilöllisyyden vahvistamista varten.
 • Vältä ojentamasta tarkastuskorttiasi suoraan lentoaseman työntekijälle. Sen sijasta sinun pitää asettaa se lukijan päälle ja nostaa se sitten ylös työntekijän tarkistettavaksi.
 • Matkustajat voivat ottaa käsimatkatavaroihinsa käsihuuhdetta korkeintaan 100 ml. Käsihuuhde täytyy ottaa pois käsimatkatavaroista väliaikaisesti turvatarkastuksen aikana.
 • Pistä henkilökohtaiset tavarat (kuten puhelin, lompakko ja avaimet) turvatarkastuksessa tavarakaukalon sijaan käsimatkatavaroihin, jotta turvatarkastuslinjastolla kulkee mahdollisimman vähän käsittelyä vaativia esineitä.
 • Ota mukana tuomasi ruoka pois käsimatkatavaroistasi turvatarkastukseen mennessäsi. Kun pistät ruoan läpinäkyvään muovipussiin ja laitat sen sitten tavarakaukaloon, on epätodennäköisempää, että lentoaseman työntekijä joutuu kajoamaan matkatavaroihisi tarkistaakseen ne.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Australia?
Yksi parhaista tavoista löytää halvat lentoliput kohteeseen Australia on olla joustava matkapäivien suhteen. Hae lentoja ja napsauta sitten hakutulosten yllä olevaa “Joustavat päivämäärät” -linkkiä. Sen avulla voit saada selville läheisten päivien halvimmat hinnat. Kohteeseen Australia menevän lennon paras hinta oli viimeisten seitsemän päivän aikana . Varauksen tekeminen hyvissä ajoin auttaa sinua yleensä saamaan vieläkin paremman tarjouksen.
Kuinka paljon lento kohteeseen Australia maksaa?
Jos olisit ostanut itsellesi kohteesta () lähtevän yhdensuuntaisen lennon, olisit voinut hankkia edullisen lentolipun viimeisten seitsemän päivän aikana hintaan . Menopaluumatka kohteeseen Australia maksoi samana aikana – .
Mitkä ovat kohteen Australia suosituimmat lentokentät?
Jos laskeudut millekään näistä suosituista kohteen Australia lentokentistä, voit kätevästi ja helposti tutustua kaikkeen, mitä tämä upea alue tarjoaa:

 • Melbourne, Victoria (MEL-Tullamarine) – 4790 lentoa kuukaudessa.
 • Brisbane, Queensland (BNE) – 4742 lentoa kuukaudessa.
 • Sydney, NSW (SYD-Kingsford Smithin kansainvälinen lentoasema) – 2986 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Australia?
Edellisten seitsemän päivän aikana lentoliput kohteeseen Australia maksoivat suurin piirtein – . Hinnat kallistuvat yleensä sitä enemmän mitä lähempänä matkustuspäiväsi on, joten varaa huipputarjous nyt.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Australia?
Halpa ajankohta varata lentoliput kohteeseen Australia on , kun taas kalleimmat ajankohdat ovat kesän ja talven loma-ajat. Vältä varaamasta matkaa näille ajoille, jos olet lähdössä matkaan pienemmällä budjetilla.
Kuinka kauan lento kohteeseen Australia kestää?
Lentomatkasi kestoaika riippuu muutamista eri asioista, kuten siitä, mistä lentosi oikein lähtee. Muutaman kohteeseen Australia menevän suositun kotimaan reitin keskimääräiset lentoajat näkyvät alapuolella:

 • Brisbane, Queensland (BNE) → Melbourne, Victoria (MEL-Tullamarine): 2 tuntia ja 26 minuuttia
 • Adelaide, Etelä-Australia (ADL) → Melbourne, Victoria (MEL-Tullamarine): 1 tunti ja 29 minuuttia
 • Gold Coast, Queensland (OOL-Coolangatta) → Melbourne, Victoria (MEL-Tullamarine): 2 tuntia ja 6 minuuttia

Mitkä ovat parhaat aktiviteetit kohteessa Australia?

 • Vilkas Melbourne on hyvä kaupunki aloittaa loma kohteessa Australia. Tämä kaupunki tarjoaa runsaasti nähtävää aina tunnetuista nähtävyyksistä, joihin kuuluu esimerkiksi Crown Casino and Entertainment Complex, mahtaviin shoppailu- ja ruokailumahdollisuuksiin asti.
 • Kun valitset lomasi aktiviteetteja, on hyvä muistaa, että kohteessa Melbourne on yleisesti ottaen meri-ilmasto. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa säätiedotteet ennen matkaan lähtöä, jotta saat paremman kuvan siitä, mitä odottaa.
 • Seuraavaksi listalle kannattaa lisätä Geelong, joka sijaitsee noin 65 km lounaaseen kohteesta Melbourne. Yksi tämän kohteen tunnetuimmista turistinähtävyyksistä on Old Geelong Gaol.